Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytający krzyżyk X

Do lubiących/znających ang

Polecane posty

Gość pytający krzyżyk X

Hm mam takeie pytanie.. Czas prestent c. używamy min. gdy mówimy o zaplanowanej przyszłości, o nieregularnych czynnościach, o tendencjach zmian.. A co z przeszłością? Jeżeli np. on skończył pisać list wieczorem o północy.. Bo to w końcu niereguralne.. PS Nie jestem dobra z ang, więc nie śmiejcie się :P heh

Gość kajmakowe
co masz na mysli piszac "czynnosci nieregularne"?

Gość pytający krzyżyk X
mhmm może dziwnie ujęłam.. ok.. no takei których nie zaliczymy do prawdy ogólnej np.

Gość kajmakowe
niepotrzebnie komplikujesz sprawe. Ten czas uzywamy miedzy innymi: kiedy mowisz o czynnosciach, ktore odbywaja sie w tej chwili I'm watching tv now. kiedy mowisz o zaplanowanej przyszlosci I'm going to the movies tonight - juz sie umowilas z kolezanka lub kupilas bilety

Gość kajmakowe
czas present continuous nie odnosi sie do przeszlosci. On skonczyl pisac list o polnocy - stosujesz czas past simple He finished writing a letter at midnight

Gość pytający krzyżyk X
acha, dzieki. :) Mój ang jest poziomu szkoły podstawowej, więc co tu się dziwić ;P

Gość kajmakowe
chodzisz do podstawowki czy zaniedbalas nauke?

Gość pytający krzyżyk X
zaniedbałam.. :( I to bardzo.. tzn teraz... to co omawiam.. NIe mam problemów, bo mam super nauczyciela. Ale zaległości z poprzednich lat, całe gimnazjum;( Szkoda gadać..

Gość kajmakowe
Zabierz sie porzadnie za nauke, a szybko nadrobisz zaleglosci. Chyba nie musze pisac, ze warto to zrobic...jak bedziesz mialas jaies pytania, to pisz: 9565416

Gość pytający krzyżyk X
ooo wielkie dzięki. Właśnie zdobyłam już nr do korepetytorki.. Trzeba trzeba... nie ma co zwlekać. Bez dobrze opanowanego języka jest się mało znaczącym :( ALe dam radę, tylko musze to jakoś zorganizować.. Miłego wieczoru :)

Gość kajmakowe
dzieki i nawzajem;)