Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Convalia

prosze o jakas rade

Polecane posty

Witam wszystkich! Proszę o jakieś rady. Wiem, że to co napiszę może wydać się banalnym problemem, ale ja już nie potrfię sobie z nim poradzić. Otóż od miesiąca nie śpię dłużej niż 6 godz. Praktycznie, to po ok. 5 godz. Pracuję, zastępuję obecnie koleżankę (mam na tym miejscu znacznie więcej roboty, zważywszy, że wykonuję pracę i jej i swoją) do tego przychodzę do pracy na 7.00 (dodam, że to praca w biurze), a wychodzę różnie, najczęściej między 18.00 - 19.00. Do tego studiuję zaocznie (w weekendy wcale się nie wysypiam, wstaję o 6.00). Mam bardzo dużo pracy, chodzę do renomowanej szkoły i wbrew niektórym opiniom mam tyle nauki, co studenci dzienni. Już mam dość. Staram się nie załamywać, ale wszystko mnie boli (zawsze miałam delikatne zdrowie), rano jest mi słabo, a w pracy pomimo że chcę, nie mam nawet czasu, aby dobrze się odżywiać. Co mam zrobić? Z góry dziękuję za jakieś rady, pozdrawiam serdecznie. P.S. Ja wiem, że tak wygląda dorosłe życie, że tak trzeba, aby dojść do czegoś w życiu. Ale ja chwilami już nie mogę. Dobija mnie jeszcze współpraca z koleżanką, która ma 28lat, studniuje dopiero drugi rok (ja jestem znacznie od niej młodsza i jestem na trzecim) i za każdymk razem, jak jest zima, czy jak jest więcej pracy, albo po prostu jest okres sesji, to ona jest na zwolnieiu!

Gość weronikao
No zglos to ze nie chcesz pracowac za kolezanke bo nie wyrabiasz i zeby kogos przyjeli na umowe- zlecenie! ja pracuje i studiuje zaocznie i tez mam mało czasu a wracam do domu ok17tej..

Dzięki, że odpisałaś. Ja wiem, że powinni kogos dodatkowego przyjac, ale w tym rzecz, ze moja kadrowka tego nie rozumie. Pracuje w bardzo znanej firmie, nie jest to jakas firma krzak, ale widac nawet prestiz nie motywuje ich do normalnego traktowania pracownikow. Ja dla tej baby moge wszystko, a ona nie dosc, ze przychodzi przed 9 do pracy, to wychodzi rowno o 17. Juz mam dosc!

Gość weronikao
Czyli rozmawialas z kadrową i nie chce nikogo przyjąć?? Kurna, to niech ona wezmie etat tej na zwolnieniu:O Ja bym na Twoim miejscu na prawde pogadala powaznie z kims, moze z kierownikiem?? Biedna :(

Gość no cóż...
a masz zakres obowiązków?

Mam zakres obowiazkow i jest w nim napisane, ze mam zastepowac ta kolezanke, jak jej nie ma. I tak samo mam dopisek: \"wykonywanie wszystkich obowiazkow z polecenia przelozonego bezposredniego\", a takim jest wlasnie ta baba kadrowa. I co ja mam zrobic? Sęk w tym, ze ta baba nie rozumie, ze ja nie moge fizycznie robic za dwie. Bylam z tym u niej. To samo mowilam jej o nadgodzinach. Ja nie zostawalam po 15min dlzuej, tylko po 2-3 godz. dziennie! Ona powiedziala, ze w naszej firmie nie praktykowane sa wynagrodzenia za nadgodziny i np. odbieranie ich w inne dni. Tylko, ze ta moja kolezanka wychodzi! Co ja mam zrobic? Nie moge chyba powiedziec, ze wiem, ze ta kolezanka wychodzi, bo ta kadrowa wkurzy sie do reszty, powie, ze np. to nie moja sprawa. To straszna, stara baba. Nie wiem, co mam zrobic:( Ja juz tak dlzuej nie moge.

Gość no cóż...
a ile godzin masz w etacie?

Gość no cóż...
jedyny sposób wyjścia z tego impasu to pilnowanie swoich godzin pracy.

Gość typowy facet
bardzo znana uczelnia i bardzo renomowana firma...brzmi przekonujaco :D Zastanawiam sie tylko jaka masz pozycje w bardzo renomowanej firmie bedac na 3 roku bardzo renomowanego uniwersytetu, bo chyba niezbyt wysoka. Renomowane firmy rzadko chca na staz przyjmowac. Ale mi sie wydaje ze jestes specem od czarnej roboty (czyt. przynies, podaj , pozamiataj). A krotki sen? starzejesz sie chyba. Im czlowiek starszy tym mniej snu mu potrzeba.

Gość no cóż...
"typowy facet bardzo znana uczelnia i bardzo renomowana firma...brzmi przekonujaco Zastanawiam sie tylko jaka masz pozycje w bardzo renomowanej firmie ..." Chyba to pisze nietypowy facet :) Dziewczyna pisze jak dla mnie jasno w czym problem a "typowy facet" pyta o pozycję jej w firmie :) no jasne że nią nie kieruje. Jest w niej pracownikiem :) No i wywód "medyczny" typowego faceta .. "A krotki sen? starzejesz sie chyba. Im czlowiek starszy tym mniej snu mu potrzeba." tylko westchnąć...wzdycham ECH ! dla mnie to kiepski dowcip kiepskiego faceta.