Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chwila Ulotna

18 lat dziecko-rodzice-milosc

Polecane posty

Gość Chwila Ulotna

Zastanawiam sie czy jest jakas kobieta ktora by chciala miec dziecko we wczesnym wieku:) 18lat!! Mi sie wydaje ze po zajsciu w ciaze zamieszkala bym z chlopakiem i to by nas bardzo zbilzylo:) bo teraz podczas szkoly widujemy sie malo:) on mi mowi ze za 5 latek bedziemy miec dzidziusia:) no ale jak sobie wyobraze takiego bobasa to mi sie milutko na serduszku robi..no ale wiadomo dziecko=wielkie koszty i odpowiedzialnosc i dozjalosc:) hmm moze po prostu jak na swoj wiek nie mysle o dyskotekach i puszczaniu tylko o czyms powazniejszym:) bo tak nawiasem mowiac mam 18 lat ale nie "wyszlalam sie" ale dobrze miz tym

Gość jezeli macie gdzie mieszkac
macie za co sie utrzymac i macie czas zeby mu posiwecic to do dziela. A jak nie to sobie darujcie bo same checi nie wystarcza.

Gość Chwila Ulotna
no tak srednio bo nie wiadomo jak na to rodzice zareaguja

Gość szczerze mowiac
wiesz rodzice to nie problem. No chyba ze to oni mieliby utrzymywac dziecko. Macie wlasne dochody, stac was na wynajem mieszkania albo na kupno?

Gość Chwila Ulotna
Nie nie nie...my jestesmy dopiero w szkole:) uczymy sie a jak by bylo dziecko to pewnie ja zamieszkala bym u niego...tylko zeon na to tak zle patrzy:)nie spieszy mu sie

Gość szczerze mowiac
I bardzo dobrze. Posiadanie dziecka to bardzo wazna decyzja. Wiem ze mozna sobie poradzic w wielu przypadkach ale wydaje mi sie ze lepiej to zrobic gdy jest juz sie samodzielnym i nie obarcza sie ta odpoiwiedzialnosci wszystkich do okoloa.

Gość Chwila Ulotna
wiadomo ze lepiej pozniej jak juz sie bedzie na swoim ale z drugiej strony taki mautkibobasek to cudowna sprawa:) no ale coz trzeba poczekac jeszcze kilka laatek:)

Jestem w szoku. Dziewczyno, mowisz o tym dziecku jak o milutkiej maskotce :/ To najlepszy dowod, ze jeszcze nie czas na macierzynstwo. Proponuje zajac sie solidna edukacja, aby w przyszlosci znalezc dobra prace i miec za co utrzymac dziecko.

Gość Chwila Ulotna
nie jak o maskotce ale jako o czyms co by spowodowalo wieksza doroslosc:) a zdaje sobie sprawa zw trzeba mniec pieniadze,czas ,sily i byc wytrwalym..tylko ze napisalam ze chcial bym juz stworzyc "rodzine" pomimo mlodego wieku:) a poza tym na pewno jej teraz nie stworze poniewaz mam czas na takie rzeczy i partner nie chce w tym wieku:)

Na szczescie Twoj partner ma leb na karku. I uwierz mi, jesli teraz zaszlabys w ciaze, o nie bylo by tak rozowo, o nie.. Dziecko nie ma powodowac doroslosci. to doroslosc ma powodowac dziecko, ze sie tak wyraze. Milo mi jednak, ze zdajesz sobie sprawe z sytuacji. Ostatnio zauwazylam, ze wiele mlodych dziewczyn chce zostac matkami, co nie oznacza, ze nalezy isc za ich przykladem

Gość Chwila Ulotna
po prostu wiem ze to juz do konca milosc wieczna:) i nie obawialm bym sie i nie plaka gdybym zaszla w ciaze i nawet bym chciala ale wiem jakie to niesie za soba trudnosci wiec myslac realistycznie na pewno nie zajde w ciaze z wlasnej woli tzn. specjalnie:)

Ja chciałam mieć dziecko - w wieku gdzieś od 17 wzwyż. Niestety warunki wówczas mi nie pozwalały (szkoła i uzależnienie od rodziców). Pomarzyć sobie można. Teraz mam 26 lat i zaczynam na poważnie wcielać wszystko w życie, by nie być uzależniona od pomocy finansowej rodziców, tylko móc samej wychować i by było mnie stać na wykarmienie, ubranie i zaspokojenie podstawowych potrzeb dziecka i całej rodziny.Chwila Ulotna - a kto Was będzie utrzymywał? A jeśli chłop się ulotni? Będziesz w stanie utrzymać siebie i dziecko (opłaty za mieszkanie, jedzenie, ubranie, leki)?Jeśli nie, to zastanów się jeszcze 10 razy. Albo i 50 razy, jeśli zajdzie taka konieczność.Nie możesz obarczać rodziców własnych (świadomie) odpowiedzialnością za kolejne rzycie, jeśli okaże się, że Twoje marzenia poszły się paść.

Gość ChwilaUlotna
wiem ze to nie jest sielanka:) i dziecko bedzie dopiero pozniej jak bede po studiach i oboje bedziemy mieli prace:) poza tym to ja bardziej mam takie marzenia o bobasie niz moj chlopak:):P