Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie bedzie rolnik żarł za moje

mam nadzieję że wreszcie zlikwiduja KRUS...

Polecane posty

Gość nie bedzie rolnik żarł za moje

Gość Cu d gospodarczy
O matko! Pojebało sie Wam we łabch...Mordy Wy

Gość cu d gospodarczy
Chociaz tyle. nie będa całkiem pogrążać ludzi ciężkij pracy.

Gość ludzi ciężkiej pracy...
raczej ciężko myslących nierobów...

Gość cu d gospodarczy
Nierobów? Widać że się Warszawka wypowiada.

Gość polecam ci
żebyś tak troche "poleniuchował" jak rolnicy oj pręciutko zmieniłbyś zdanie o rolnikach

Gość cu d gospodarczy
Nie ma bardziej pochłaniającego zajęcia niż uprawianie rolnictwa. Zapewniam Cię. nie pochodze z rolniczej rodziny, ale mieszkam w rolniczym okręgu i wiel cos na ten temat. Rolnik nie ma wakacji, urlopu. Od rana do nocy pracuje! Dlaczego nie ma w tym kraju szacunku dla ludzi pracy?

Gość tylko czemu ten pod
krawatem ma płacic 1000zł ZUS`u, a rolnik 200zł????? a emerytura potem bedzie taka sama...

A dlaczego rolnik jest człowiekiem ciężkiej pracy a np. lekarz czy nauczyciel, czy górnik nie? Nikt nie musi być rolnikiem, nikt nikogo do tego nie zmuszą. Ty mówisz o małorolnych chłopkach, ale spójrz na syna A. Leppera, który ma gospodarstwo 300ha a i tak nie płaci za ubezpieczenie:O

Gość cie kawe co
ty byś żaró gdyby nie rolnicy małże i slimaki?

Gość jak soliarnie to solidarnie
nie rolnik tez płaci 1000zł...

Gość nojanojanoja
mlodzi brzydza sie ciezka pracą...

Gość zdzislaaaw forumoowy
Rolnictwo to taka sama branża jak przemysł, handel, transport...dlaczego ktoś ma dostawać prezenty od państwa a innych się kopie po dupie...?

Gość jak rolnik tak ciezko poracuje
a dochody ma takie , że go nie stac na płacenie 1000zł , tak jak musza inni to niech zrezygnuje z bycia rolnikiem... nikt go do tego nie zmusza, jak jest taki biedny i tak mało ma to po co to ciągnie??????

Gość cu d gospodarczy
Więc rozwiązanie mbyłby jakiś próg, od którego kończyłby się ulgowy KRUD, a zaczynał ZUS. jani pisze o takich kludziach jak syn Leppera. Ja piszę o ludziach z mojej okolicy. Którzy całymi dniami cięzko pracują, maja styrane ręce, twarze. Jeżdża maluchami albo starymi polonezami. Kupują ubrania w ciuchlandach i oszczędzają na jedzeniu. chcecie im jeszcze dowalić zusem?

Gość cu d gospodarczy
No to przyjeź na podkarpacie. Namów wszystkich rolników na rzucenie rolnictwa, a potem daj im inną pracę. Oj optymiści Warszawscy...

Gość nikt ci w to nie uwierzy
ludzie!!!!!! PO nie zmieni nic w rolnictwie bo musi sie dogadac z psl wy na serio widze wierzycie w te cuda jak podniesie KRUS rolnikom to juz go nie bedzie w sejmie po nastepnych wyborach pzrzeciez to za duzy elektorat z nimi nikt nie zadzre dobrze radze w cuda nie wierzcie w gruszki na wierzbie --tez nie TUSK populista ładnie wam w głowkach namacił

Ludzie, to nie jest tak, ze rolnik nam robi łaskę:O Gdzie Wy żyjecie?:O Na rolnikach się znam;) I jeżeli coś się nie opłaca, to tego się nie robi. I tyle. Praca jest ciężka, ale dla większość rolników w Polsce jeszcze cięższa by była edukacja i zmiana zawodu. Kto im broni z tych wsi wyjeżdżać i porzucać rolnictwo? Nikt. Więc gdyby to się aż tak nie opłacało, to chyba by nie dokładali do interesu, albo by nie mieli za co żyć..

Gość oczysicie że chcemy
bo pani pracująca na kasie w Tesco zarabia 800zł i jakoś musi płacic ZUS, a rolnik nie może, on przynajmniej ma troche jedzenia za darmo , w zalezności od tego co uprawia... jak solidarnie to solidarnie... a swoją drogą to my jestesmy uważani za państwo rolnicze , a takie mam rolnictwo, ze szkoda gadac, jedna krówka, dwie świnki i wielki rolnik... a na całym świecie najbogatsze państwa to te, w których większoiść społeczeństwa pracuje w usługach... moze jak syn takiego rolnika zobaczy, ze to nie ma sensu bo opłaty go przerastaja to nie pójdzie w slady tatusia...

krus jeszcze trwać będzie i cudu nie bedzie sami sie na to zgodziliscie

Gość nie zlikwiduja KRUSU
NIESTETY!!!!!!!!!! Jak ja w mieście chce otworzyć jakąś działalnośc to muszę wybulić na ZUS ponad 700 zeta (nie wiem ile teraz bo przez ZUS nie dałam rady uciągnąć). Więc do pracy za 1500 zeta (nie kazdy zarabia w tym kraju kokosy) a rolnik nie płaci prawie nic i ciągle mu mało, ciągle źle. Ja też ciężko pracuję!

desko ma byc liberalnie a nie sprawiedliwie sprawiedliwie juz nie bedzie

nie zlikwiduja KRUSU widzisz? nie dałas rady uciagnac interesu przez zus a PIS wprowadził 200zł Zusu dla poczatkujacych chciał dobrze ? tak to duza pomoc w poczatkach działania firmy ale tego nie chcielił docenic

Gość chlopek mazurski
a niech tam wszystko likwiduja, kazdemu po ampulce pawulonu, przynajmiej ksiadz i grabarz zarobi

Rolnictwo na całym świecie jest niedochodowe. W Polsce jeszcze nie jest tak źle (a przynajmniej nie było). Przed wejściem do UE na polskie rolnictwo jako takie szło 4% budżetu. W tym czasie unijni herosi wkładali w nie już niemal 50% (dopłaty!). Obecnie na rolnictwo UE pcha 34% budżetu. I nic gadanie warszawki nie zmieni w tej kwestii. Rolnictwo było i jest niedochodowe, nie tylko w Polsce, ale co najmniej w całej Europie. Nie dość że rolników na ZUS nie stać, to jeszcze trzeba im do KRUSu dopłacać, i to horrendalne kwoty. !!!34% budżetu!!! W gruszki na wierzbie trzeba wierzyć, żeby w ogóle myśleć o likwidacjach jakichkolwiek ulg. Takich rzeczy na całym starym kontynencie nie ma.

Aha, chyba nie napisałam, że oprócz 34% budżetu przeznaczonego na rolnictwo dodatkowo 11% idzie na tzw. \"rozwój wsi\"...

Wam przeszkadza to ze rolnicy płaca mało a co powiecie na pomysł Tuska dotyczacy zwolnienie całkowicie z e składek ZUS tych po powróca z emigracji???? maja wrócic i leczyc tu nadwatlone praca na wyspach zdrowie na nasz koszt?????? to jet demokracja? ze jedni funduja cos innym?

KRUS powinien zostać zniesiony ale jest to niemożliwe. Rolnik w Polsce od 1ha otrzymuje 35euro. Rolnik we Francji otrzymuje od 1ha nawet 400euro. Mówimy tutaj o dopłatach. Dopóki będą takie różnice, nie może być mowy aby zlikwidować KRUS. Niestety. Ale już od miesiąca rolnicy mają ograniczenia. Np nie mogą wnosić pism o rozłożenie podatku na raty do urzędu. I bardzo dobrze. Kto z nie-rolników ma taki przywilej? Raty oprocentowane 0%.