Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przyszla mama23

co to moze byc? i jak sie tego pozbyc?

Polecane posty

pol godziny przed pluskaniem nasmaruj oliwka a po kapieli zetrzyj delikatnie gazikiem im wczesniej tym lepiej ;) to poczatki ciemieniuchy prawdopodobnie

to ciemieniucha pewnie, zrób jej kompesik nasączony oliwką i przykryj czapeczką, i tak kilka razy dziennie... lepiej zacząć od razu bo potem może byc gorzej... powodzenia i pozdrawiam

ciemieniucha napewno :-( dużo dużo oliwki,ale najlepiej bedzie jak za wczasu skoczycie do pediatry :-) i to najlepiej dzisiaj :-)

na 100% ciemieniucha!!!namocz glowke na minutke w oliwce(naloz wacikiem na miejsce z ciemieniem) i czeszac pod wlos(grzebieniem z gesto osadzonymi zabkami) sciagniesz to bardzo latwo.....((moja mama tak robila, i ja tak robilam swojej juz 19 miesiecznej coreczce)oczywiscie jak byla malutka)...

nie ma sensu zakladac na ciemienie czapeczki.dzieki oliwce (nawet bambino) ciemieniucha i tak szybko namieka i schodzi bez problemu..po takim zabiegu dziecko moze miec czerwona glowke,ale to zejdzie szybko.i sam \"zabieg\" nic a nic nie boli :)

ja tez uwazam tak jak dziewczyny ze to ciemieniucha i sposob z oliwka jest dobry najpierw naolwkowac, załozyc czapeczke potrzymac jakis czas tak 15-20 minut, wyczesac a potem umyc glowke. Ja proponuje umyc główke szamponem! jesli do tej pory uzywalas zelu do ciala i mylas nim tez glówke kup juz teraz szampon dla dzieci. I plucz główke zarowno przed umyciem jak i po czysta woda a nie ta z plynem z wanienki. U mnie sie sprawdziło.