Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halcia _59

spóźniona opłata PZU

Polecane posty

Gość halcia _59

może ktoś poradzić co zrobić , moja sąsiadka opóźniła zapłatę o dwa dni zamiast ostatniego lipca wpłaciła 2 sierpnia polisę opłacała przez 35 lat regularnie i taki pech kilka dni temu umarł jej mąż dziś pojechała do PZU a tu rozczarowanie pół roku karencji no to jeszcze można wytrzymać ale jej powiedziano że za męża nie dostanie odszkodowania bo umarł przed upływem karencji i 7000 tyś poszło.Czy ma jakieś szanse na odwołanie.

Gość halcia _59
halooooooooooo może ktoś poradzi

Gość nie wierzę że dwa dni
spóźnienia przekreśla 35 lat zbierania kasy przez PZU Ja bym nie odpuściła, może na początek niech porozmawia z szefem placówki, może też zasięgnąc porady np. w federacji konsumentów

niestety, ale w PZU jak się spóźnisz z opłaceniem składki choć 1 dzień, wszystko przepada, tak straciła polise moja szwagierka, kilkanaście lat poszło się je**ć. Nigdy nie ubezpiecze się w PZU.

Gość to normalne złodziejstwo jest

Nie chce mi się wierzyć, proponuję usiąść na spokojnie i przestudiowac dokładnie umowę. Akurat w kwestii polisy na życie PZU jest dość solidną firmą, miałam okazję się przekonać. No chyba, że tylko ja miałam takie pozytywne wrażenie...

Gość omnibusss
allianz też ma takie zapisy w swoich ubezpieczeniach. Spoźnione pieniadze i tak trzeba wpłacić, ale za okres gdzie nie wpłacona była składka, gdy bedzie zdarzenie nie będa wypłacone pieniadze.