Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość morfologia

morfologia krwi

Polecane posty

Gość morfologia

Wyszly mi jakies nieprawidlowe wyniki, denerwuje sie, a do lekarza dopiero jutro, a teraz mnie skreca ;( Czy ktos sie zna na alalizie wynikow? Please. Z tych, ktore wyszly zlle to te: RDW-dypresja wielkosci erytrocytów --norma od 11.5 do 14 a ja mam 15.3 czyli podwyzszone. NEU%-neutrocyty - norma od 50 do 70, ja mam 42.4 czyli za malo. BAS%-bazocyty -norma od 0 do 1 , ja mam 1.3 czyli za duzo. LYM%-limfocyty- norma od 25 do 45, ja mam 46.6, czyli za duzo. IRF% frakcja niedojrzalych retikulocytow- norma od 0,06 do 0.23, ja mam 0.385 czyli za duzo MRV- srednia objetosc retikulocytu- norma od 100 do 120, ja mam 79 czyli za malo.

Gość szczera dziewczyna
http://www.laboratorium.swinoujscie.pl/pliki/normy/Retikulocyty/retikulocyty.html wiesz to ze masz podwyzszone limf czy leukacyty moze byc spowodowane jakms przeziebieniem,a lbo mogłas cos jesc rano albo zjadłas ciezka kolacje.nie sa to wartosci bardzo odstajace od normy wiec nie ma sie co marwic jedyne co jest nie pokojace to retikulocyty, czy miałas robiony rozmaz krwi?? a i moze O.B??

Gość morfologia
Dorwalam kolezanke, ktora skonczyla wlasnie medycyne, pytala o to czy mialam jakas chorobe zakazna. Rzeczywiscie, caly sierpien chorowalam na ospe wietrzna, dorwala mnie dopiero teraz, to podobno moze byc powod pogorszonych troche wynikow. Ale dzieki za pomoc :)