Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulululula

fajnie, zaszła w ciaze dwa razy w jednym cyklu !!!!

Polecane posty

Gość nonkalla
no nieźle,nieźle. Niektórym latami nic nie wychodzi ,a innym w ciągu miesiaca dwu krotnie

Gość niesamowite naprawdę
tylko jak to możliwe????

Gość rowwe
nie wchodzi, ale to niemozliwe

Gość wejdź sobie na interię
i poczytaj najwyraźniej możliwe skoro zaszła...

i na dodatek urodziła dwie zdrowe dziewczynki:)

macie, skopiowałam Wam: Zaszła w ciążę 2 razy w ciągu miesiąca 48 minut temu Beverley Robson, 32-letnia Brytyjka, w ciągu miesiąca dwukrotnie zaszła w ciążę. Po pierwszym zapłodnieniu nie zostało zatrzymane dojrzewanie kolejnych komórek jajowych. Nadpłodnienie (superfecundation) jest prawdziwą rzadkością, zdarza się bowiem raz na milion. Plemniki pochodzą z różnych stosunków płciowych, odbytych niedługo po sobie. Trudno uwierzyć, że Leah i Lara nie są bliźniaczkami, skoro przyszły na świat tego samego dnia. De facto Leah jest o dwa tygodnie starsza od siostry. W przypadku zapłodnienia dodatkowego drugi płód często obumiera. W łonie matki embriony konkurują ze sobą, a pierwszy jest lepiej odżywiony i większy. czytaj dalej Państwo Robsonowie ma już dwóch synów: 9-letniego Kyle'a i 6-letniego Zacka. Zagadnienie tego typu ciąży wielopłodowej od dawna fascynowało lekarzy, także naszych rodzimych. Wzmianka na ten temat pojawiła się już w pierwszym polskim czasopiśmie medycznym Primitiae physico-medicae. Wydawano je w Lesznie w latach 1750-1753.

Gość nonkalla
miała po prostu w jednym cyklu jakby dwa tzn. dwie owulacje i kazda komórka jajowa została zapłodniona. chyba się często seksili:-)

tylko, że z naukowego punktu widzenia nie ma takiej możliwość by owulacja wystąpiła dwa razy w jednym cyklu

Gość no to wio
moze tak być, przecież było napisane ze mimo zapłodnienia kolejne jajo dojzało. to samo dzieje dię w przypadku bliżniąt dwujajowych tyle ze jaja dojzewają w tym samym czasi:D

Gość no to wio
oczywiście chodziło o dojRZało:D

Gość dokładnei może tak być
że dzieciaki mają dwóch różnych ojców tak jak u kotów z jednego miotu:)

to jes tmozliwe, tyle ze ta 2 owulacja musi byc krotko po pierwszej,zeby hormonki pierwszej zaplodnionej komorki jej nie zablokowaly. teoretycznie nawet \"normlane\" blizniaki 2jajowe moge miec 2 ojcow...

Co za bzdura :DA niby jak to stwierdzono? :DBliźnięta ZAWSZE różnią się między sobą wagą, wielkością a nawet stopniem dojrzenia narządów (tak tak, dominujące najczęściej jest lepiej rozwinięte i lepiej przystosowane - które wychodzi pierwsze) - a Wy wierzycie we wszystko, co przeczytacie w \"faktach TVN\" :DZ biologicznego punktu widzenia taka sytuacja jest niemożliwa. W sytuacji, gdy wydzielany jest progesteron - NIE MA MOŻLIWOŚCI na dojrzewanie kolejnej komórki jajowej w odstępie czasu 2 tygodni, progesteron ma za zadanie podtrzymać ciążę i zablokować wystąpienie owulacji. jeśli progesteron spada - ciąża obumiera. Poza tym niby jak plemniki miałyby się dostać przez zamkniętą szyjkę gdy zarodek był już w środku (do zapłodnienia dochodzi w jajowodzie)?Pic na wodę fotomontaż :D

Co do bliźniąt dwujajowych - pęcherzyki dojrzewają równocześnie i pękają jednocześnie. Z różnicą do max 12-24 godzin, potem skutecznie są blokowane. Z fizjologicznego punktu widzenia wygląda to tak: albo ciąża, albo owulacja. przecież nie można jednocześnie tyć i chudnąć :-)W cyklu jest tylko 1 owulacja a jajeczek (pęcherzyków) może być więcej - ale, żeby doszło do ciąży (na przykład) dwujajowej - drugie jajeczko MUSI pęknąć do 24 godzin od chwili pęknięcia pierwszego.Były przeprowadzane badania i stwierdzono brak jakichkolwiek możliwości na pęknięcie jajeczka kolejnego - po 24 godzinach od chwili pęknięcia pierwszego (wydzielany progesteron, zanik lh i fsh)

Gość a ja raz oglądałam film
o murzyńskiej parze którym sie urodziła 2 dzieci - jedno białe a drugie czarne okazało się, że babka zdradziła meża i wyszło że też zaszła w jednym cyklu 2 razy - z mężemi kochankiem Nglka to był film dokumentalny a nie artykuł w Super Ekspresie ! wiec jednak cuda sie zdarzaja podonnie jak babka z dwoma macicami - tez niby niemozliwe a jednak

Gość do laski wyżej
ale bliźnięta o różnym kolorze skóry rodzą się i z JEDNEJ CIĄŻY i z tego samego ojca, przy małżeństwach mieszanych, to żadna nowość

Gość 00000000000000
do laski wyżej --- no tak tylko ona napisala ze bylo to malzenstwo czarnoskore

do laski wyżej --> RODZICE OBOJE CZARNI BYLI !!! czytac nie umiesz ? :O jedno dziecko urodziło sie ciemne, drugie białe i matka sie PRZYZNAŁA ŻE MIAŁA ROMANS Z BIAŁYM FACETEM

Gość do laski wyżej
i co z tego? wystarczy, że któreś z nich miało białego przodka

Bożeeeeeeeeeee co za kobieta :O :O napiszę drukowanymi, może będzie prościej :O PO PORODZIE MATKA DZIECI PRZYZNAŁA SIĘ MĘŻOWI I LEKARZOM, ŻE KOCHAŁA SIE Z MĘŻEM I TYDZIEŃ PÓŹNIEJ Z KOCHANKIEM !! MĄŻ CZARNY, KOCHANEK BIAŁY WTEDY TEŻ ZASZŁA W CIĄŻĘ TYDZIEN PO TYGODNIU Z MĘŻEM I KOCHANKIEM BO MIAŁA DWIE OWULACJE JASNE ???????????????????????????????????

Gość do laski wyżej
matka to może sobie różne rzeczy opowiadać:O radzę ci nie wierzyć we wszystko co w TV mówią

Gość dwie owulacje
są możliwe w jednym cyklu. Bo dlaczego kobiety zachodzą w ciążę w okresach teoretycznie kompletnie niepłodnych?? Czyli tuż przed miesiączką?? Moja koleżanka taką wpadkę zaliczyła i to nie tylko ona. Pewien ginekolog o nazwisku Jonas odkrył ten drugi cykl, poszukajcie sobie w necie. No i obserwujcie siebie - jesli nie bierzecie tabletek anty ten drugi cykl jest możliwy do uchwycenia. Dlatego te wszystkie kalendarzyki są do kitu :P

Gość NIE MOŻNA zajść w ciążę
w okresie NIEPŁODNYM!!!! i nie mogą wystąpić DWIE OWULACJE w JEDNYM CYKLU! nie wypisujcie bzdur!!! koleżanka zaszła w ciążę przed okresem, bo musiała mieć krótkie cykle i wtedy to nawet podczas miesiączki można zajść w ciążę, a nie dlatego, że miała DWIE OWULACJE w jednym cyklu!

do laski powyżej --> a powiedz mi dlaczego mieliby pokazywać NIERPAWDĘ w dokumentalnym filmie telewizji bodajże BBC ??? bo nie bardzo rozumiem :O

a ja raz oglądałam film -> a jaką masz gwarancję, że nie współżyła z męem 2-3 dni przed lub po czasie obcowania z innym mężczyzną? Jaki to dowód na wielokrotną owulację?To, co przedstawiłaś jest jedynie potwierdzeniem tego, co naukowcy wiedzą od dawna - czyli tego, że plemniki w drogach rodnych kobiety w dobrym śluzie mogą czekać na jajeczko do 7 dni - to w żaden sposób nie potwierdza przebycia podwójnej owulacji.Poa tym owszem, istnieje możliwość, że ktreś z rodziców miało białego przodka. Należałoby genetycznie wykluczyć ojcostwo czarnego osobnika.Kobiety zachodzą w okresach \"teoretycznie niepłodnych\" dlatego, że zachodzą w okresie jednak płodnym :-) Dni płodnych się nie wylicza, tylko się je obserwuje. Kalendarzyk już dawno poszedł do lamusa. Metoda wieloobjawowa ma skuteczność 99,8% i nie zanotowano na świecie ANI JEDNEGO przypadku zajścia w ciążę w dobrze wyznaczonym okresie niepłodności poowulacyjnej.Nie wiem z jakich źródeł czerpiecie wiedzę, ale super expres ani interia nie są źródłem wiedzy a jedynie mają na celu dostarczyć sensacji i rozrywki - pierwszy to raz gazeta pisze bzdury? :-)

Czemu mieliby pokazywać nieprawdę? Bo nie jest ważne, czy to jest prawda, ale ważne jest to, czy ludzie chcą to oglądać, rozejrzyj się :)

Gość do laski wyżej
może dlatego żeby od czasu do czasu pogadać sobie o tym, że cuda jednak się zdarzają?;)