Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo prosze o rady

JAK SIE OBJAWIA ADHD?

Polecane posty

mam pytanie-jakie sa obawy ADHD? chodzi mi o takie podstawowe

Gość zimno miiiiiii
Kaczyński podczas debaty - najlepsza ilustracja

Gość deli25
nadruchliwość, ale przede wszystkim brak koncentracji

Trudnosci z koncentracją, nadpobudliwość. Dzieci z ADHD są często inteligentne ale przez problemy ze skupianiem uwagi osiągają słabsze wyniki w szkole.

nadpobudliwosc, dziecko nie moze ustac w miejscu, jest rozkojarzone, miewa ataki \'szalu\' (moze bic, gryzc, krzyczec), nie slucha sie czesto tego nie kontroluje u kazdego dziecka (osoby) inaczej sie to obiawia - moja mama pracuje w przedszkolu wiec troche o tym wiem ;)

ja np.nie moge usiedziec na zajeciach,robie kilka rzeczy naraz(niepotrafie robic jednej), mam 100 mysli na minute,zdarza mi sie ze ktos cos mowi a ja mysle o czyms innym-czywiscie go slucham.. Za zadania ktore mnie przerastaja nie moge sie zabrac,a w zyciu codziennym jak sie na cos napale to musze miec to juz,zaraz. Czy to jest ADHD?

oczywiscie nadpobudliwa tez jestem,w miejscu nieruchomo nie usiedze ani minuty;/

Diagnozę może postawić tylko specjalista. Udaj sie do niego jak masz wątpliwości. ADHD to plaga wśród dzisiejszej młodzieży - wszystko przez oglądanie japońskich kreskówek i teledysków.

Gość BOGINI ZOSIA z wioski
czy jawiem czy to od razu ADHD..Rzeczywiscie,idz do specjalisty..Wiesz,ja tez jestem bardzo energiczna,tez zdarza mi sie robic kilka rzeczy na raz,to nie musi wcale oznaczac adhd,spokojnie.

Gość Annemarie
Moj facet ma klinicznie stwierdzone ADHD. A objawia sie to nadpobudliwoscia (nie moze usiedziec 5 min. w jednym miejscu), brakiem koncentracjii przez co zawalil studia, nadmierna jazda samochodem badz rowerem, zmienne nastroje (wpada ze skrajnosci w skrajnosc - w jednym momencie jest potwornie szczesliwy a w drugim ma prawie ze depresyjny humor), mala rzecz nie po jego mysli moze doprowadzic go do wybuchu potwornej zlosci, wszystko robi bardzo porywczo i czesto podejmuje zbyt pochopne decyzje zwiazane z jego nadpobudliwoscia, czyli aby szybciej...poza tym jest kochany:)

Gość Małgorzata1986
Witam:) Interesuje mnie tematyka ADHD, szczególnie spojrzenie Matek dzieci nadpobudliwych na sytuację dziecka (skuteczność leków, terapii itd.). Piszę pracę magisterską na ten temat. Zwracam się z gorącą prośbą do Matek dzieci nadpobudliwych o wypełnienie krótkiej, anonimowej ankiety. Link do ankiety: http://www.ankietka.pl/ankieta/38860/adhd.html Bardzo dziękuję i pozdrawiam