Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gonia1987

CZY TO JUZ PORóD?

Polecane posty

Byłam dzisiaj u lekarza, bo właśnie dziś przypada mi termin porodu. On zbadał mnie i powiedział, że dziś powinno się coś zacząć dziać (rozwarcie na 4 cm). No i faktycznie - mam skurcze, ale jakieś dziwne. Jest to tylko twardnienie brzucha - c0 5-10 min robi się twardy jak skała i odczuwam wtedy takie \"ściskanie\" i ucisk na dolną część brzucha - ale żadnego bólu. Za to i podczas tego twardnienia i między nimi bolą mnie krzyże. Nie jest to ostry ból, ale jest. Czy to może być pierwsza faza porodu, czy raczej nie?

ja nie rodzilam ale ja mysle ze sie zaczelo;) bo jesli lekarz zbadal i masz 4cm to juz moze sie cos zaczac;) i dobrze ze nic nie czujesz:D lepiej zeby mniej bolalo no nie?:) zycze powodzenia, lekkiego porodu i zdrowej dzidzi:)

FAJNA MADCHEN dzięki i nie przejmuj się pomarańczką, a myślicie, że kiedy powinnam jechać do szpitala?

hey ja urodzilam 2 tygodnie temu :) pojechalam do szpitala z rozwarciem 6cm ... ale tez mialam te skurcze i zaczynalo mnie bolec pozniej na poczatku tez mi tylko twardnial brzuch, trwalo to 3 godziny i pojechalam do szpitala. takze zycze lekkiego porodu i szybkiego ;)

Gość ILONA 18
gonia ja mowie ;rozwarcie 4cm to bardzo dobrze i juz zaczol sie ta 1faza.dobrze ze nie boli bedzie mniej bolec bo rozwarcie boli ,a chcialam zapytac czy wyczuwasz to 4cm rozwarcie??bo ja nie wiem jak to jest bo mam miec cesarke

Gość jozkowa
mysle, ze nie nalezy odzywac sie tak brzydko... oj, nieladnie! ja tez mysle, ze zaczelo sie :-) badz gotowa do wyjscia! masz spakowana torbe do szpitala? ja mialam bardzo bolesny porod :-( moze Tobie bedzie lzej, powodzenia!

Gość ILONA 18
ja mysle bys jechala juz i oni cie zbadaja tam bedziesz pod opieka a nie czekac az cie bedzie tak blec ze sie ruszyc nie bedziesz mogla..jedz kochana i zycze szczesliwego porodu,

Gość fkjsfksj
do szpitala najlepiej jechac jak skurcze bede co jakies 10minut regularnie. jak masz bliziutko to mozesz sie pokusic jak beda co 5 :) jak odejda ci wody plodowe to zbieraj sie od razu nawet jak skurcze beda rzadsze POWODZENIA i szybkiego porodu

Gość ILONA 18
ja bym jechala bo to potrwa za nim ja przyjma papiery jakies wypelania sie itp.nie ma sensu czekac no ale sama zdecyduj

mi tam wcale nie odeszly wody dopiero w szpitalu jak przebili mi pecherz. zaden porod nie jest lekki.... wiec nie moge powiedziec ze mialam lekki,ale nie bylo tak strasznie jak mi mowili i jak sobie wyobrazalam.musisz sie nastawic ze pojdzie szybko i sprawnie tak naprawde duzo zalezy od ciebie ile to potrwa mi polozna mowila caly czas \"no teraz tylko zalezy od pani ile to potrwa\" \"skoro pani nie prze bedziemy tu siedziec 10 godzin ja mam czas bo do 7 rano pracuje\" takze wkurzala mnie i motywowala :) a do szpitala nie jechalam bo wolalabym byc wdomu jak najdluzej chociaz lepiej moze jak jestes pod opieka i ktg. no i ja jak jechalam mialam skurcze co 4 minuty

bardzo bardzo wam dziękuję za to, że dobrze mi życzycie. Ale rozwarcie miałam już tydzień temu - na 3 cm - więc przez tydzień powiększyło się tylko o 1 cm. I te skurcze ani trochu mnie nie bolą, więc jeszcze poczekam, bo może to te przepowiadające??? ILONA ja tego rozwarcia nie czuję, ani nie czułam jak ono następowało.

uwierz mi ze te prawdziwe skurcze poczujesz i bedziesz wiedziala ze to to :) a te to moze przepowiadajace... ja mialam takie dzien przed ,a nastepnego dnia juz mnie zabrali na porodowke

gonia a jestes jakos poddenerwowana, adrenalina skacze czy nie?:D znaczy chce wiedziec co czujesz wiedzac ze niedlugo urodzi sie twoje dziecko:)

Gość ILONA 18
no to moga byc te przewidywane srurcze jak rozwarcie juz tyle mialas,ja ci zazdroszcze tego bo to takie fajne czekanie jest ja pujde i co bede lezec i wyciagna malego i tyle,tak bardzo chcialam rodzic naturalnie !!ale musze miec cecie:(

szczerze mówiąc, to jak przyjechałam od lekarza to czułam takie dziwne podniecenie - ręce mi się trzęsły, wszystko mi z nich leciało, ale może to temu, że powiedział mi że to tuż tuż, ale on tak mówi od tygodnia! Więc już mu nie wierzę:(

Gonia, mnie też skurcze długo nie bolały, miałam już skurcze co 4-5 min i trwające minutę i zero bólu tylko takie ściskanie właśnie. Nie wiedziałam co robić bo byłam pewna że powinno boleć, zadzwoniłam do szpitala a oni do mnie żeby natychmiast przyjeżdżać. Ty jeszcze nie masz tak częstych skurczy ale bądź gotowa. A boleć w końcu będzie i tak, dobrze że już 4 cm to trochę już za Tobą. Powodzenia i lekkiego porodu życzę 🌻

ILONA a czemu masz mieć cesarkę? a czekanie nie jest fajne - uwierz mi...Każdy dzień Ci się dłuży i nie wiesz czy to dziś czy jutro , a Ty prtzynajmniej wiesz kiedy zobaczysz swojego szkraba.

Gość Sofiksy
Ilona, dlaczego musisz mieć cesarskie cięcie?

FAJNA MADCHEN ja już rozwarcie mam od 5 tygodni, tylko się systematycznie powiększa. MAJA i długo po tym jak pojechałaś do szpitala urodziłaś? I po jakim czasie zdecydowałaś sie jechać? Bo ja nie chce być w szpitalu za wcześnie...

Gość ILONA 18
bo maly jest ulozony miednicowo!!ma jeszce 2tyg.by sie obrocic ale watpie by sie obrocil co chwile wypycha sie do gory glowka wsadzajac mi ja w zebra oj boli.

ja mialam te skurcze juz tak czeste i tak cholernie zaczelo bolec a moj chlop sie ubral i mowi ze jedziemy do szpitala a ja ze nie ze to napewno nie to zadzwonilam do mamy i mowie jej co jest a ona do mnie glupia jestes idz spac jeszcze nie czas ale po 10 minutach zadzwonila i mowi do szpitala! :) byla to 3 w nocy :)

Gość Sofiksy
Współczuję Ilonka, ale może jeszcze maleństwo się obróci :)

Gość ILONA 18
katioszka smieszne co napisaas :) dobrego masz tego chlopa moj to by uciekl ze strachu

Ja urodziłam po 9 godzinach, ale zaczynałam od 1 cm rozwarcia. Poza tym każdy przypadek jest inny. Pojechałam do szpitala kiedy miałam przez ponad godzinę skurcze co 5 min trwające minutę, pewnie bym się nie spieszyła bo nie bolało a do szpitala 5 min ale jak zadzwoniłam do szpitala to kazali przyjechać. Zaczęło boleć jakieś 3 godz później ale w sumie poród był lekki, na salę poporodową pomaszerowałam na piechotę :D

Ja się podłączę jeśli pozwolicie? bo byłam dzisiaj w szpitalu na badaniu (termin miałam wczoraj) no i lekarka mi pomiąchała w szyjce - włożyła do niej dwa palce i powiedziała, że chce ją trochę zastymulować i że mogę mieć plamienia i skurcze. a w ogóle to mam pojutrze zgłosić się na ktg. no i od powrotu do domu mam skurcze i lekke plamienia. Skurcze nie sąą regularne ale częste i prawie minutowe. nie wiem, czy to \"to\" czy nie \"to\" - już jestem załamana po prostu. Czy skurcze muszą być regularne????? z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość samaniewiem
gonia z rozwarciem na 4 cm i nie wzieli Cie do szpitala? co do skurczy to juz raz ci odpowiadalam bo zauwazylam ze bardzo duzo zakladasz podobnych tematow... Twoje skurcze, to jeszcze nie to, tak jak pisza dziewczyny beda tak bolesne ze chodzic nie bedziesz mogla wtedy jedz do szpitala no chyba ze szybciej odejda wody