Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość privvacy

odstawienie tabsow a plodnosc i ciaza

Polecane posty

Gość privvacy

odstawilam tabletki. wspolzylam w 15 dniu, kochalismy sie z gumkai nie pekla..mimo wszystko mam watpliwosci jak tojest z plodnoscia po odtsaawieniu tabsow..prosze o pomoc

zależy ile czasu brałaś tabletki. jeśli krótko, ok 6 miesięcy to podobno płodność po odstawieniu wzrasta. jeśli długo to różnie może być. nikt nie odpowie ci jak jest w twoim przypadku. ale skoro gumka nie pękła, to nie masz się czym martwić :)

Gość privvacy
bralam 3 opakowania... :) dodam ze sluz mam CALY czas jak przy braniu tabsow..

przy tak krótkim braniu to jest całkiem możliwe wzmożone działanie jajników. często lekarze przepisują tabletki jak para nie może zajść w ciążę. ale jak z gumką ok to nie masz co się martwić :)

Gość privvacy
to i tak czekam na okres, mialam zwykle bardzo ktroki cykl bo 23 dni, sadzisz zenastepnym razem... ok dnia np 17 + gumka bd bezpieczna?

powiem tak po dostawieniu nigdy nie wiesz kiedy nastąpi owulacja. więc żadne takie wyliczenia nic ci nie dadzą. cykl może też sięrozregulować, więc jak nie dostaniesz tak jak zawsze w tym 23 dniu to nie panikuj. organizm potrzebuje czasu żeby się przestawić. szczerze to nie wiem kiedy będzie bezpiecznei, ale myślę że jak dobrze założycie gumkę to ona nie pęknie i wtedy zawsze jest bezpiecznie :P

Gość privvacy
aha czyli owulacja w moim obecnym cyklu nie bylapewna :) tzn nie moge wogole okreslic mniej wiecej chociaz czy nastapila? bo za jakies 3 dni ponownie bedziemy wspolzyc...w ten sam sposob... jakos sie martwie..ciaza nie jest mile widziana...

słuchaj jedyne co mogę zaproponować to dokładne obserwacje swojego ciała, pomiar temperatury, obserwacja śluzu i szyjki macicy.ale ja nie jestem specjalistką w tej dziedzinie (mam za sobą jedynie 1 cykl obserwacji). jak będziesz się obserwować kilka cykli to dowiesz się kiedy masz owulację a kiedy współżycie jest bezpieczne. na razie pozostaje ci zaufanie do przemysłu oponiarskiego. nas nie zawiodły przez pół roku (w przerwie między tabletkami), więc jak nie pęknie to nie zawodzi!

Gość privvacy
dzieki za wsparcie :) a co sadzisz o tym sluzie ... jest jak w nieploodnych.. to moze dodatkowo mnie pocieszyc?;p

może pocieszyć. ogólnie to nie martw się tak bardzo tym że mogłaś zajść. to nie takie proste :) wiem że po odstawieniu tabletek się panikuje (sama w 1 miesiącu po odstawieniu kochałam się 3! razy) ale potem ten strach przechodzi i znów można cieszyć się seksem (przynajmniej u mnie tak było)

Gość privvacy
no ja mam mature w tym roku wiec kazde 'glebsze zblizenie; jest teraz dla mnie strachem :p ale dzieki za pomoc, wyczytalam gdzies ze w pierwszym cyklu po odtawieniu moze nawet wcale do jajeczkowania nie dojsc... wiec moze te ;hormony; ze mnie nie zeszly :P no moze nie jest to jakies konkretne wytlumaczenie ale na pewno mniejsie przejmuje:)

ponad 2 lata brałam tabsy bez robienia przerwy a teraz czekam na okres który sie nie pojawił... :o tez mam rozne mysli ale robilam test i wyszedl negatywnie wiec mam nadzieje ze to nie ciaza. zastanawiam sie tylko ile czekac na ten okres ? kiedy powinnam sie zglosisc do lekarza z powodu jego braku ?