Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strabismusek

do facetoww

Polecane posty

Gość strabismusek
no nie bardzo bo to jest w duzej mierze zez akomoacyjny

Gość hej mala
az tak to sie nie znam ale mialam operacje bedac mala dziewczyna, pomoglo, ale zez wrocil

Gość strabismusek
ale jest mniejszy niz przed operacja? czy pwrocil do tego samego stopnia? nosisz okularry? koryguja?

Gość hej mala
przed operacja to tragicznie pol zrenicy mi nikalo prawie :P teraz jest lepiej, skorygowalo troche :) nosze okulary i koryguja, nic nie widac zastanawialam sie nad soczewkami

Gość strabismusek
u mnie bez okularow teczowka doyka nosa ale czaami nie genralnie to jest zez ruchomy o nie stalym kacie. wieczorem jest juz zle bo oko jest zmeczone. okulary koryguja choc czasami jak sie przypatrzec to tez widac zeza ale nie jest on taki razacy. mialam kiedys soczewki ale 1. mamjakas alergie i bardzo wrazliwe oczy 2. musze miec soczewki toryczne bo mam astygmatyzm i tylko takie zapewnia mi redukcje zeza bo wlasnie ten astygmatyzm tez jest czesciowo przyczyna zeza ale nie tylko on

Gość hej mala
u mnie nie wiem jak to jest z zezem, bo jakos nawet nie mysle o nim i nie interesuje sie :/ u mnie jest tak,ze zaraz po sciagnieciu okularow nie mam, dopiero po jakis 10 minutach oko zaczyna uciekac aha..robie maly trik z oczami, koryguje sama zeza (bez okularow) nie wiem jak to robie, ale napinam w jakis sposob miesnie oka,ze zez znika, ale cena za to jest to, ze nic nie widze (tzn bardzo rozmazane wszystko jest)

Gość strabismusek
ja tez znam ten trik ale to tylko chwilke potrafie wytrzymac. u mnie zaraz po zdjeciu jest widoczny. jest tak widoczny ze nie moge przestac o nm myslec bo ciagle go widze jak patrze w lusterko i gdziekolwiek gdzie widac moje odbicie

Gość hej mala
nie wiem jak Ci dorazic...nie zmienie Twojego myslenia, wiem jak to jest pogadaj z chlopakiem! jak zwieje, to znaczy,ze jest dupek i tyle, nie zalezy mu na Tobie! znajdziesz innego ktory to zaakceptuje

Gość strabismusek
a jak nie znajde? po co facetowi taki zezol skoro moze przebierac w kobietach o slicznych prostych oczach?

Gość zdaniem.faceta
Hej strabismusek , żeby tylko takie problemy wszyscy mieli to by nie było problemów :) moim zdaniem sztuczne problemy tworzysz :)

Gość strabismusek
nie widziales to nie mow pewnie jakbys zobaczyl to bys zwial. wiem ze ludzie maja powazniejsze problemy ale moj nie jest napewno sztuczny

Gość szatynaaaaaaaaaa
Dziewczyny ,ja moze troche odbiegne od tematu ale zawsze mnie intereowalo czy ludzie z wielkim zezem widza normalnie. Czy moze to jest tak ze jednym okiem patrzysz do przodu i widzisz to co jest z rpzoadu,a drugie icieka i widzisz to co jest np z boku... Odpowiecie??Bardzo jestem ciekawa

Gość strabismusek
widze normalnie

Gość szatynaaaaaaaaaa
dziekuje za odp:) A to uciekajace oko przeszkadza jakos inaczej w widzeniu? Tzn mi chodzilo jak jest sie bez okularow. Ps.A czasami patrzac na taka osobe to...(nie obraz sie prosze)nie wiem czy ona patrzy na mnie,czy na sciane ,czy moze do kogos obok mnie... Takie to dziwne uczucie.

Gość strabismusek
ja akurat mam zbieznego wiec jak patrze na rozmowce to nie ucieka mi w bok wiec wiadomo na co patrze. ja generalnie parze prawym okiem wiec nie przeszkada mi to ze lewe sobie zezuje nie wplywa to na jkos mojego widzenia no moze poza tym ze nie widze obrazow trojwymiarowych bo nie mam widzenia obuocznego ale w codziennym zyciu mi to nie przeszkadza

Gość hej mala
ja widze normalnie jak zwieje to zwieje, dupek, nei warto glowy se zawracac tyle kwiata to pol swiata, pamietaj!

Gość szatynaaaaaaaaaa
no super ze dostalam taka wyczerpujaca odpowiedz,bo zawsze sie nad tym zastanawialam a nie mialam odwagi zapytac osoby z zezem.Dzieki:*:*:*:*:*cmoki i pozdrowionka. a co do tematu to...chyba lepiej zeby jeszcze cie troche poznal,a za jakis czas po prsotu sciagnij okulary i rozmawiajcie tak jak gdyby nigdy nic... Na poczatku bedzie krepujace dla Ciebie,dla niego pewnie tez bo nie bedzie wiedzial czy powiedziec cos czy po prostu olac,ale jesli mu zacznie na Tobie zalezec to zostanie. Takie jest moje zdanie.Pozdrawiam:D

Gość strabismusek
nie wyobrazam sobie takiej sytuacji ze gadam z facetem i nie mam okularow chyba byn zawalu dostala .ja generalnie nikomu nie pokazuje sie bez okularow nawet w domu przy bliskich staram sie tego nie robic. czemu to zycie jest takie pojebane ????!!!!! wcale sie nie dziwie ze ludzie popelniaja samobojstwa bo po co sie meczyc ?????????????????????????

Gość zdaniem.faceta
również tak radzę, zdejmij okulary i powiedz wprost facetowi, że masz 'byle jaki problem' , mądry facet Ciebie zrozumie i nie będzie o nic więcej pytać , nie ma ludzi idealnych , jest ogromne prawdopodobieństwo, że facec Ciebie przytuli i powie: nie przejmuj się dziewczyno , ja mam na kolanie wielką bliznę po operacji kolana , czy nie będzie to Tobie przeszkadzać ?

Gość szatynaaaaaaaaaa
no wiec siedzac w okularach powiedz ze masz niespodzienke. Ze nie wiesz czy ona bedzie mila dla niego,ale musisz mu o tym powiedziec bo chcesz byc szczera. Powiedz ze masz wade wzroku ktora, jesli zdejmiesz okulary, stanie sie widoczna(to owijanie w bawelne zeby nie mowic slowa "zez"). Zobacz jak zareaguje

Gość strabismusek
jasne a co ma blizna do zeza i to jeszcze na kolanei?????

Gość strabismusek
Boze ludzie ja nie jestem wstanie tego zrobic !!!! chyba sie potne!!!

Gość szatynaaaaaaaaaa
ile masz lat?a on ile ma lat? Dlugo juz sie spotykacie?

Gość zdaniem.faceta
Najważniejsza jest szczerość w związku , zatem życzę otwartości i zapewniam Ciebie , szczerością więcej wygrasz niż ukrywaniem czegoś przed facetem, i tak wyjdzie ale czym wcześniej tym lepiej dla Ciebie

Gość strabismusek
znamy sie krotko jestem juz stara az wstyd sie przyznawac ile mam lat. wiem ze sie predzej czy pozniej wyda nie chce byc wobec niego nieszczera wiec wole zakonczyc te znajomosc tym bardziej ze jest ona w poczatkowej fazie i bedzie to latwiejsze

Gość szatynaaaaaaaaaa
no jasne,najlatwiej sie poddac-trudniej jest walczyc o swoje szczescie. No ale ile masz lat?estes po 20stce?po30stce?po40-stce?Bo czasami mysle ze rozmawiam z nastolatka:)

Gość strabismusek
blisko 30stki -:(

Gość strabismusek
mi juz sie nie chce o nic walczyc

Gość szatynaaaaaaaaaa
to wypij cos dla rozluznienia i mu powiedz.A ja mam wstretne rozstepy na brzuchu,udach,takie pregi oblesne. Mam meza,mam dziecko,mam tez kochanka(ale ciiiiii)Faceci jak sa zakochani potrafia nie zauwayc bardzooo wielu rzeczy,uwierz mi:)

Gość zdaniem.faceta
ale jak to było do tej pory, czy wstydziłaś się pokazać facetowi z tą 'byle jaką wadą' ?