Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rosemarys Baby

głupota młodych ludzi

Polecane posty

podejmuja pracę i jak sie ich zapytać ile bedą zarabiać mówią: 1000 btutto, ale ile to będzie na rekę to nie wiem, bo nie dostałam jeszcze pierwszej wypłaty albo np na pyt \"brutto czy netto\" odpowiadają: eeeee, a co to za różnica?

Gość hm............................
sadze ze sama niedawno sie dowiedzialas jaka to roznica i stad wynika twoja irytacja. 🖐️

no tak dokładnie mina mi zrzedła ja weszłam na konto bankowe i obejrzałam moje 3 grosze wypłaty jeszcze jakieś głębokie analizy? kurwica mmnie bierze ze nigdy kurwa nigdy nie mozecie sie wypowiadac na temat

Gość lollllla22
no dobra a ile dokladnie netto jest 1000 brutto? bo ja wlasnie tyle dostane 10 tego

Gość coś w tym jest
raczej nzawałabym to brakiem doświadczenia

Gość Dianemka
Starzy tez sa głupi, szczególnie jak po ponad 10 latach po denominacji dalej przekładają sobie ceny na "stare" pieniadze. Czyli... Głupota to nie sprawa wieku tylko indywidualnego człowieka.

do autorki - irytujesz mnie.

kiedys tez tak robiłam, ale tylko przez krtki okres :D teraz to nawet nie pamiętam jak to na stare było na serio ludzie tak robią jeszcze?

Bo to im wisi, cieszą się że w ogóle zaczęli zarabiać. A propos: to właśnie taka światła młodzież nastukała głosy dla PO...

skun: Daruj sobie tą prymitywna logikę. Poza tym to nie na temat. Popatrz sobie lepiej na statystyki, jakie wykształcenie mieli ludzie głosujący na PIS i dopiero możemy pogadać o \"światłych\" wyborcach.

Wybacz, ale jakie pojęcie o polityce może mieć 18latek? Umie powiedzieć, który z polityków ma ładniejszy uśmiech - a reszta to nawbijane do łepetynki przez media i państwową edukację slogany! Takie samo ma pojęcie jak o netto i brutto.

Mój brat ma 19 lat i wie o polityce duuużo więcej niż niejeden 30 - 40 latek. Biorąc pod uwagę że na PIS głosowały wszystkie, za przeproszeniem, stare baby, powiedz mi co wie o polityce większość 60-70latków, którzy siedzą w domu, pierdzą w stołek i słuchają tylko Radia M.?? A co wiedzą o dzisiejszej gospodarce? O problemach z jakimi stykają się Ci młodzi ludzie startujący w życie?

noo, nie to co jakas 60letnia mocherowa sfrustrowana baba:o autorko - leczysz kompleksy cos mi sie zdaje.

Pewnie że starzy ludzie też już trochę odchodzą od rzeczywistości, ale jednak to wśród młodych jest najwięcej głupków. A babcie przeżyły niejedno, widziały niejednego uśmiechniętego kłamcę w telewizji więc miej trochę szacunku...

Zgadzam się, ostatnio przyjmowałam do pracy jakiegoś gostka i gdzieś zapodziałam wytyczne szefa co do jego pensji, więc podpytuję młodzieńca: na jaką kwotę dogadywał się z szefem, a on, że nie wie:D nie pamięta i w ogóle nie jest zorientowany:O

'wiecznie wtracasz swoje 3 grosze' dobre dobre, a dziekuje (choc nie mam bladego pojecia skad to 'wiecznie' ). tak sie sklada ze to jest forum, wiec wtracam. tytul twojego topiku swiadczy o tym, ze albo irytuje cie mlode pokolenie bo jestes juz starsza(w kazdym razie od nich) osoba, ktora obrazajac czy uwlaczajac innym (w tym wypadku mlodszym ) probuje sie dowartosciowac ALBO jestes rownie mloda i sama niedawno dowiedzialas sie jaka jest roznica miedzy brutto/netto i chcesz obrazic innych, ktorzy jeszcze tego nie wiedza. w kazdym razie, w obydwu przypadkach mozna sie szybko zorientowac, ze jestes taka zajebista, fantastyczna, rozgarnieta i mega dorosla :o tyle ode mnie w tym temacie. 🖐️ p.s. przesadzilam troche z ta 60letnia baba, powiedzmy...75 (najwiekszy elektorat Jarka i jego ekipy).

oczywiscie ze szanuje, ale to nie oznacza, ze tym samym uwazam, ze ludzie 18letni maja galaretke z mozgu i nie potrafia swiadomie podjac jakiejkolwiek decyzji. zreszta nie jest to przeciez debata polityczna, nie o tym byl topik ;)