Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzidka24

co zrobić z ciasta francuskiego?????

Polecane posty

kobitki mam 4v opakowania ciasta fracuskiego,ale zupełnie nie wiem jak je wykorzystać...macie jakieś ciekawe pomysły?przepisy?bardzo będę wdzięczna za wszystkie dobre rady:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
*Parówki lub inne kiełbaski owinąc plastrem żółtego sera i plastrem ciasta francuskiego i do piekarnika. *Upieczone placki z francuskiego ciasta przełożyc masą buduniową-mamy napoleonkę *Na plasterkach ciasta położyc trochę marmolady,złożyc w \"kopertę\" i zapiec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zrobić farsz jak do krokietów i zrobić roladę.Pycha do barszczyku czerwonego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wyloz ciasto na blaszke, nakluj widelcem, a na to daj np. paseczki swiezej papryki, kosteczki wedliny lub plasterki parowki, moze byc cukinia (ta mala) lekko obsmazona na patelni, plasterki pomidora... Zalej to roztrzepanymi jajkami z dodatkiem odrobiny smietany i sera. sol, pieprz, oregano. I do piekarnika 200-220°C

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Princoplo
*Ja robie rogaliki jako nadzienie daje nutelle,marmolade lub twaróg *robie paszteciki-farsz to pieczarki podmazone z cebulą i przyprawami lub farsz mięsy jak do pierogów. *kroje jabłka w kosteczkę,dodaje cukier,cynamon i dusze w garnku ok 5 minut,potem układam na ciasto i zawijam jak rolade.Piekę ok 20 minut w piekarniku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dzieki wielkie:)za tyle przepisów,na pewno coś wybiorę,mam przecież 4 opakowania tego ciasta:Pjak znacie coś jeszcze ciekawego to podawajcie:):):):):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przyp0omniałam sobie coś jeszcze opakowanie mrożonego ciasta francuskiego 20 dag żółtego sera (zamojski albo gouda) pieprz sól gruboziarnista 2 żółtka 2 łyżki wody Ciasto rozmrozić, rozłożyć płat na stole i posmarować połową żółtka roztrzepanego z wodą. Na jednej połowie ciasta równomiernie rozłożyć starty ser żółty. Złożyć ciasto na pół i dokładnie docisnąć.Teraz pociąć ciasto z serem w środku na paski grubości około 1-1,5 cm. Każdy paseczek skręcać w spiralkę i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Ciasteczka posmarować pozostałym żótkiem (za pomocą pędzelka albo paluszkiem), oprószyć pieprzem i gruboziarnistą solą i piec raczej krótko do leciutkiego zrumienienia się w mocno nagrzanym piekarniku (około 220-230 stopni). Ciasteczka doskonale pasują do piwa - można je wtedy zrobić w wersji mocno słonej - albo do wina, wtedy powinny być mniej słone i nie tak ostre.Można też upiec słodszą wersję tych paluchów. Wtedy zamiast solą i pieprzem posypujemy je sezamem albo makiem. Smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aale jaka
ale jak zawinąc ciasto z ta nutella żeby były rogaliki i to tylko tyle,,,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aale jaka---------- Jak masz rozwinięte ciasto to kroisz paski dość szerokie,z nich robisz kwadraty.Z kwadrat kroje na pól i będe miała trójkącik.Na środku układam nutelle i zawijam .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×