Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudomin

Galanea ma zajefajne kosmetyki!!!

Polecane posty

Gość pseudomin

Ja sama mam krem nawilżająco- matujący, moja starsza siostra używa kremu nawilżającego przeciwzmaszczkowego +25. Są zarąbiste! Naturalne i tanie :)

Ja też mam ten krem nawilżająco- matujący i jestem bardzo zadowolona. Świetne kosmetyki za niską cenę. Niedługo zamierzam kupić piankę oczyszczającą i krem na naczynka :)

Gość bananamama
czy możesz podać skład INCI tego kremu? czy sa dostępne w zwykłych sklepach czy tylko przez internet?

Gość Odkrywca
ups za wcześnie mi się enter nacisnął czy ten krem nie zapycha porów???

Nawilżający krem matujący na dzień Skład INCI: Aqua, Cyclomethicone, Hamamelis virginiana, Butylene Glycol, Enantia Chlorantha Extract, Oleanolic Acid, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Propylene glykol, Citrus Grandis Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Hydrolyzed Caesalpinia Spinosa Gum, Caesalpinia Spinosa Gum, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Isohexadecane, Decyl Cocoate, Glyceryl Stearate, Canola Oil, Cetaryl Alcohol, Dimethicone, Isopropyl Palmitate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butyrospermum Parkii, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Acrylates C10- C30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Parfum, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Sodium Hydroxide BHA Uff... jeśli są jakieś literówki, to przepraszam ale wpisywałam ręcznie ;)

Gość pseudomin
składu nie podam, bo wywaliłam opakowanie, ale Kasiulek na pewno podała dobry :)

Gość pseudomin
ale nie szkodzą!!! nie ma parafiny, trójglicerydów, myristyl miristate czy coś takiego. Te co wymieniłam to typowe zapychacze!!!

Gość fjgfjgjgjgjguu
to samo chciałam napisać silikony na drugim miejscu... krem matujący no tak bo co jest tanie i daje złudzenie matu... to ja wole skrobie czy hauschke do matowienia. skuteczniejsza i napewno zdorwsza a potencjalnych zapychaczy trochę tu jest!!!

Gość fjgfjgjgjgjguu
zalezy co kogo zapycha.. mnei parafina i butylene glycol, a już ani gliceryna ani trójglicerydy ani isoprppyl

ale są parabeny - chyba wszystkie jakie istnieją, silikony, EDTA, glikol propylenowy, phenoxyetanol - to mało jak na jeden produkt? :O Poza tym nie o to chodzi czy cię ten krem zapchał czy nie - tylko o to, że pisanie że to produkt \"naturalny\" jest mocnym nadużyciem.

Gość pseudomin
ojej no to nikt Ci nie karze próbować jak nie chcesz

Poza tym to nie o to chodzi - ja się cieszę, że krem ci służy - oby tak dalej. Tylko on nie jest naturalny i tyle. A co do szkody - pożyjemy zobaczymy - nie wszystko wychodzi w miesiąc czy 2 używania produktu.

Gość fjgfjgjgjgjguu
każdy inaczej reaguje na kosmetyki... a jego skład dobrze o nim nie świadczy... a już napewno nei jest to kosmetyk naturalny

Gość pseudomin
to jak jestes taka madra to powiedz jaki krem ma twoim zdaniem dobry skłąd???

Gość pseudomin
jakby wszystkie byly takie szkodliwe, to by je wycofali z obrotu a Galanea to firma apteczna, wiec na pewno ma dodatkowe atesty dermatologiczne, wiec nie sądzie, żeby była szkodliwa!!

Gość pseudomin
jakby wszystkie byly takie szkodliwe, to by je wycofali z obrotu a Galanea to firma apteczna, wiec na pewno ma dodatkowe atesty dermatologiczne, wiec nie sądzie, żeby była szkodliwa!!

Gość pseudomin
Potrzebuję kremu do cery mieszanej, przetłuszczającej się w strefie T i z zaskórnikami na policzkach, wrażliwej. Dodatkowo lekko naczynkowa.

Gość fjgfjgjgjgjguu
jest takich troche - tyle że każda skóra inaczej reaguje na krem - bo kazda skóra jest inna... zalezy jaki krem jest Ci potrzebny!!! poza tym to jest loteria bo skład to tylko pierwszy element tego jak ocenia sie krem, drugi to jak faktycznie reaguje na niego skóra... ja np wiem że krem z parafiną silikonami czy denaturatem omijam szerokim łukiem.

Gość fjgfjgjgjgjguu
a co do firm aptecznych które sama lubię to neistety tez trzeba mocno uważać bo często niewiele sie różnią od kosmetyków marketowych... ja np probowalam kupic krem do mojej skóry z małymi probelmami naczynkowymi i większośc tych aptecznych miała denaturat- co jest skandaliczne prawie bo czesto on szkodzi skórze a juz napewno tak wrazliwej jak naczynkowa

Gość fjgfjgjgjgjguu
a i moja skóra potrafi nawet źle reagowac na wyciagi z niektórych ziół... sama jestem ciekawa co chomik poleci... bo ma napewno duzo wieksza wiedze niz ja.

ok tytułem wstepu napiszę, że osoby ze skórą mieszaną mają utrudnioną pielęgnację, do tego naczynka - więc dobrze by było jesli krem nie zawiera w składzie alko, po drugie - zaskórniki - więc przyda się coś niezapychającego (a tu już cięzko trafić w to co Ciebie akurat nie zapcha, bo to sprawa indywidualna - mnie np. trójglicerydy nie zapychają) i antyseptycznego jednocześnie. Pięlęgnacja takiej cery nie powinna się kończyć tylko na odpowiednim kremie, przyda się też coś dobrze oczyszczjącego do mycia, ale coś co ci nie podrażni naczynek. Moja propozycja NATURALNEGO kremu jest taka (zaznaczając, że patrzę TYLKO na skład, a sama mam cerę suchą): http://apmp.natura.xip.pl/product_info.php/cPath/53_58_74/products_id/228 pozdrawiam

aha no i założyłam że oczywiście nie jesteś alergikiem ani uczuleniowcem....