Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piekna bestia

bez pieczywa?

Polecane posty

Gość piekna bestia

to pytanko do osob na dietach - jak mozecie nie jesc pieczywa? czym je zastepujecie? chcialabym zrobic sobie mala diete, czesto poleca sie zrezygnowac z pieczywa... wiec co w zamian? na sniadanie nie lubie platkow z mlekiem :-( mam jesc np. jedynie plasterek sera czy szynki? uwielbiam buleczki!

Gość viccka
Pół bułki dziennie na pewno ci nie zaszkodzi. Ja mam ulożoną dietę przez dietetyka i co drugi dzień mam w niej pieczywo, np. bułke grahamkę na dzień

Gość pieczywo wasa..chrupkie

Możesz jeść sałatki \"wzmocnione\" serem feta, kurczakiem, jajkiem. Dobrym rozwiązaniem jest rownież serek wiejski. Jeżeli bardzo lubisz pieczywo, to nie rezygnuj z niego tylko jedź ciemne (oczywiście nie to barwione karmelem) i z niskokalorycznymi dodatkami.

jedz pieczywo ale unikaj świeżego. no i jakiś limit sobie zrób - np dwie kromki dziennie.

Gość piekna bestia
hmm... te chrupkie mi "nie wchodzi" :-( najlepsze sa przenne kajzerki! ;-) ...jedna dziennie na sniadanko wystaczylaby mi mniej swieze pieczywo mniej tuczy?! nie wierze

Gość do viccka
a podasz mi swoją dietę? Bardzo proszę:)

Gość zle obliczylas elisana
vicca tez chce 😭

Wiesz co, a ja mysle ze wcale nie musisz z tej kajzerki rezygnowac ;] w ciagu calego dnia zdazysz ją spalic! nie popadajmy w paranoje, wiadomo ze raz na jakis czas kazdego ciagnie do swiezego pieczywa, wiec po co potem sie rzucic?:P

Gość Lidl
polecam pieczywo chrupkie pieczywo żytnie pełnoziarniste z sezamem (prod.niemieckiej Grafschafter) - dostępne w markecie LIDL - na śniadanie jem tylko 2 kromeczki z serkiem i pomidorem i jestem syta.

Gość bardzo dobre pytanie

Gość Nidmfa
To świeże pieczywo bardziej tuczy??? Na jakiej to jest zasadzie??

nie tuczy bardziej ale więcej go zjesz zawsze bo jest po prostu mięciutkie i lekkie. jak chleb jest dwudniowy to dwie kromki o wiele bardziej sycą niż dwie świeżego - porównaj kiedyś.

nie jem chleba juz dwa miesiące. na śniadania jem jogurt z płatkami owsianymi + otręby, na drugie śniadanie mam serek wiejski, jak jestem bardzo głodna jem jakis owoc lub marchewkę lub kapustę kiszoną. Obiad w miarę normalny. Kolacji nie jadam więc mam problem z głowy.

Gość piggy11
zamiast rezygnowac z pieczywa, lepiej dobrac pieczywo niskokaloryczne, które nie tylko nie koliduje z dieta, ale wrecz przeciwnie. ja zajadam się chlebkiem fitness style ze sliwka – ma duzo błonnika, co usprawnia przemiane materii. no i smakuje jak chleb, nie to co chrupkie pieczywo.

Gość piekna bestia
salana --> czy w ciagu tych dwoch miesiecy udalo Ci sie zrzucic zbedne kiloski?

piekna bestia---> tak, zrzuciłam jakies ok 3kg ale oczywiscie nie od samego niejedzenia chleba :) Dorzuciłam ćwiczenia i wyeliminowałam słodycze.

Gość rozowa_mi
ja tez jem fitness style ze sliwka. jedna kromka ma tylko 46 kalorii, wiec na sniadanie moge sobie pozwolic na dwie. odchudzanie bez chleba dla mnie nie ma sensu bo i tak bym dlugo tak nie wytrzymala

Gość piggy11
o tak! schulstada ja tez wszystkim polecam, zwlaszcza od chwili gdy znalazlam w nim 50zl! to sie nazywa nagroda za trzymanie diety :))

Gość ehmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
to moze i ja sie skusze na ten chleb bo znalezc kaske zawsze milo!!!

Gość karoro 13
Nie jem chleba od 1/2 roku, bo jestem na diecie strukturalnej, szczerze ją polecam! Piję pyszne koktajle 2x dziennie, zdrowo sie odżywiam za niewielkie pieniądze i chudnę. Można kromkę ciemnego pieczywa, ale lepiej ją zastąpić czymś innym. :classic_cool:

Gość na przyklad czym
ja tam nie moge bez chleba :(

Gość grizzly7
ja zjadam 2 kromki fitess style dziennie i uwazam, ze to dobry sposob na diete. bez chleba to by nie bylo to samo.

Gość mira811
popieram, schulstad z blonnikiem to moj sposob na niskokaloryczne sniadanko :)

Gość gość
A co z regularnością jedzenia!???

Gość gość
większej bzdury niż unikanie pieczywa na diecie nie słyszałam. Najważniejsze jest regularne jedzenie posiłków, w odpowiednich ilościach. Unikanie tłustych rzeczy, a nie rezygnacja z pieczywa! 2 kromki dziennie nie tylko Ci dadzą uczucie najedzenia, ale także dostarczą niezbędnych elementów przemiany materii, takie jak te np. http://www.piekarniaratynski.pl/oferta/chleby_mieszane/?product_id=52#content2_big – pocztyaj sobie o właściwościach takiej soi…nie rezygnuj z pieczywa, bo potem efekt jojo murowany!

Gość gość
No bez pieczywa to moim zdaniem długo nie pociągniesz. To przynajmniej dla mnie byłoby awykonalne. Stąd też po prostu jem ciemne z mojej ulubionej piekarni: http://www.piekarniaratynski.pl/intro/

Gość gość
ciężko, ale oni robią na dobrej mące. gowork.pl/opinie_czytaj,4687