Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

netkaxxx

Czy któraś z Was odstawiła Fenoterol i urodziła...

Polecane posty

Jestem w 35 tc, na podtrzymaniu, biorę fenoterol. Mój lekarz prowadzący powiedział, że za dwa tygodnie mogę odstawić fenoterol. Wspominał, że jedne jego pacjentki po odstawieniu zaczęły rodzić, a inne nawet przenosiły. Jak było u Was?

Ja urodziłam zaraz po odstawieniu tzn. w piątek o 12 łyknęłam ostatnia tabletke a brałam co 6h a w sobote o 10 rano na swiecie była moja Zuzanka. To był niepełny 37 tydz. Wiec pozdrawiam i dotrwaj do terminu.

Malutka zdrowa? Wszystko ok? jaki miałaś poród? Ile trwał? Ja będę miała chłopca, a u chłopca rozwijają się później płucka, we wtorek dostanę zastrzyki, na rozwinięcie płuc dziecka.

Fenoterol brałam od 32tc i przez branie leków akcja porodowa nie szła tak jak potrzeba. Skurcze nie były na tyle silne aby szyjka rozwierała się i musiałam dostać kroplówke i trzy zastrzyki aby urodzić. Fenoterol odstawiłam w 37tc urodziłam w terminie.

Gość Ilza
Ja odstawiłam jakos w 37, a urodziłam w 40-tym.

netkaxxx - ja od 30tc mialam go brac.Niestey po 2 dawkach moj organizm odrzucil to swinstwo.Wymiotowalam dniami i nocami gdzie popadlo i lekarz kazal mi zaprzestac zarzywania go.Nie lezalam plackiem i urodzilam zdrowego \"byczka\" w 39tc.Bedzie dobrze:)

ja urodziłam po odstawieniu. Lekarz kazał mi odstawić feno 22 grudnia zeszłego roku a 24 grudnia zamiast na pasterkę jechałam na porodówkę (to był mój 37tc) :-) A tak w ogóle to termin miałam na 15 stycznia :-) Ale słyszałam, że nie zawsze tak się dzieje, rzeczywiście niektóre mogą przenosić ciążę - na dwoje babka wróżyła ;-) Czy tak, czy siak ciąża będzie już donoszona także bez obaw:-)

Gość mantodea raczej BYŁO dobrze
bo w zeszłym roku;)