Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calkiem zielona

Pampers 1 a pampers 2???

Polecane posty

Gość calkiem zielona

Mam pytanie do doswiadczonych mam,czym roznia sie pampersy 1 (2-5kg) od pampersów oznaczonych 2(3-6kg),poza waga dziecka?pytam bo te 2 sa pakowane w jumbo paczki i sa tansze niz 1,spodziewam sie dziecka lada chwila i zastanawiam sie które kupic,bede wdzieczna za odp.Prosze pomożcie niedoswiadczonej mamie!!

dla noworodka to i rozm 1 moze byc za duzy(ja tak mialam) kup rozm 2 i bedziesz miala na pozniej,dzieci szybko rosna :)

Ja na Pampers 2 przerzuciłam sie po jakichs 2-3 tygodniach. I nie patrzna wage na opakowaniach, bo to tylko orientacyjnie. A im wiekszy nr paczki tym bardziej ta waga na opakowaniu to abstrakcja.

dla mojej jedynki byly w sam raz przez ponad miesiac, potem przeszlam na 2 ale tylko 1 paczke a potem odrazu 3 teraz jestesmy na 4 i mysle ze dlugo beda dobre :)

Ja od razu musiałam małemu zakładać 2, na 1 był za duży, urodził się z wagą 4 kg, ale szczerze mówiąc to wtych 2 też za długo nie \"pochodzil\".

ja podobnie jaj J_A_N_A na pampers 2 przerzucilam sie po 2-3 tyg. i faktycznie niema co patrzec na wage tylko raczej na dziecko - jak widac ze za male to trzeba kupic wieksze. Na poczatku kup jedna paczke 1 i zobaczysz czy wieksze sa potrzebne

Gość całkiem zielona
tak sobie mysle,ze chyba kupie od razu 2,te w tej jumbopaczce,bede miala zapas,dziekuje za odp,buzki

Pampers 1 są moim zdaniem lepsze dla noworodka. Bardziej chłonne, miękkie i w ogóle. Róznią się przede wszystkim wkładem

Mój synek urodził się z wagą 4200 od początku używaliśmy Pampers 2 teraz po ponad miesiącu używamy 3 od 4 do 9 kg. Mały waży 6kg.

Dziewczyny a czy uzywalyscie jakichs pieluszek z wycieciem na pepek?Czy wogule sa takie i jakiej firmy?Bo ostatnio przeczytalam ze lepiej uzywac takich z wycieciem dopuki pepek sie nie zagoi ale w sumie nie widzialam takich w sklepach.A moze nie zwrocilam uwagi...

podobno sa z wycieciem ale ja ich nie uż\\ywałam normalnie zakładałm pieluche i zawsze przy każdej zmianie pepuszek wycierałam spirytusem bo mały czasem sikał gdzie popadnie i go zasikał

Gość biały
haggisy są z wycięcviem

Gość happy tez sa
z wyciecien

Gość gośćrrr
Nie trzeba kupować pampersow z wycieciem.. Wystarczy przod pampersa lekko podwinac. Aby nie dotykal pepka.. Tak polozna radzila nam.. Przynajmniej pampers nie drażnil pepka..