Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam 38 lat i depresje

Mam 38 lat nie mam przyjaciół i czuje się bardzo samotna

Polecane posty

Jestem stara bez dobrej pracy i czuję się potwornie . Moje życie ogranicza się do przygotowania posiłków dla męża i córki . Mieszkamy praktycznie na odludziu nie mam tutaj znajomych ,przyjaciół a ci "starzy znajomi wpadają tylko czasami " Nie radzę sobie sama ze sobą . Może ktoś z Was ma receptę na taki stan?

Gość urszulkakkk
po pierwsze nie jestes stara, podrugie moze idz do pracy?

Ja zarabiam pracuje w domu redaguje ogłoszenia do gazet . Nie potrafię się też wyrwać z tej pracy trzymają mnie pieniądze . Na rynku pracy kto mnie weźmie mało umie przez te 11 lat tyle pracuje w domu całkiem zdziczałam . Myślałam o innej pracy ,ale jakoś nie umie się zebrać do szukania w dodatku musiałbym dojeżdżać autem mieszkam z dala od miasta . Nie mam nawet dalszej rodziny rodzeństwa ,kuzynowsta Rodzice są jedynakami ja tez i nasza córka też jest sama .

A gdzie mniej więcej jest to odludzie? Bo ja też mieszkam na takowym, moze to jest koło Ciebie? :) No i własnie, nie gadaj mi tu o starości, bo mnie wkurzasz!

Mieszkam na śląsku blisko Jastrzębia -Rybnika-Żor

Gość urszulkakkk
moze siłownia,aerobik..etc przebywaj tam gdzie poznaje sie ludzi...badz ,o co trudno..zmien prace..

Tak można tylko ja się strasznie dusze nic innego nie robię tylko gadam na wirtualu i przez tel. i wysyłam faxy . A ,chcę czuć zapach kawy perfumy koleżanki ,zapach innego faceta. Ach gadam głupoty :(

Gość urszulkakkk
gg owszem , ale trzeba gdzies wyjsc bo mozna zbzikowac

Gość urszulkakkk
nie głupoty, normalna potrzeba

siłownie i aerobic już przerabiałam nie lubię tych klimatów pełno tam, dziwnych kobiet ,które rozmawiają tylko o dietach i o swoim wyglądzie . Czują sie tam takie młode i piękne . ćwiczyć bardzo lubię mam w domu małą siłownie . Szukam innej pracy już 11 lat trzymają mnie tu pieniądze . średni zarobek w Polsce dla kobiety to 1500 zł .

Gość pinkyyy
Nikt nie poda Ci gotowej recepty na zmianę.Po prostu musi Ci się chcieć.Mnie sie nie chciało a teraz 3 razy w tygodniu chodzę na fitness:D

Ja chodziłam 3 lata na aerobic i pewnie chudziłabym tam dalej tylko teraz mam daleko . Ale te klimaty mnie nie kręcą owszem rozładowanie jest totalne ,ale to nic duchowego .

Gość fvavasvsav
a moglabys tym autem dojezdzac? masz samochod i prawo jazdy? przeciez to i frajda i uniezaleznienie, czyli same plusy! potrzebujesz tez pieniedzy i znalezienia... jakiegos hobby i w zwiazku z tym nowych znajomosci skoro jest zle to moze byc tylko lepiej wiec zacznij od zaraz..

Gość urszulkakkk
my mozemy tylko podpowiedziec a ty nie nie nie nie nie...

Gość kolezanko
ktosc ci doradza,a ty wszystko negujesz-po co,musisz najpierw sama chciec tych zmian ale nie tylko w duszy,a poprostu ruszyc tylek z domu.moze jakis kurs,co cie interesuje,jakie masz pasje?mowisz,ze lubisz cwiczyc,wybiesz sie na silownie,tam wiekszosc facetow,popros ktoregos o pokazanie cwiczen,badz mila ,wesola,zablysnij czyms,a moze znajdziesz fajnych zanajomych,ktorzy dodadza twojemu zyciu jakiegos wigoru i urozmaicenia.ja mam 37 nie czuje sie na tyle,nie wygladam i mam duzo fajnych kumpli,wlasnie poznanych na silowni.

Gość tez mam 38 lat
Wyjecham za granice z rodzina i tez dostaje waracji od siedzenia w domu , nie mam szans na prace przez jakies 6 miesiecy ale na pewno nie czuje staro ... wrecz przeciwnie nie jedna 20 moze mi zazdroscic figurki i wygladu ...zostalam odcieta od znajomych i przyjaciol zostaje gg i skypa nawet zaczelam drinkowac no bo co zrobic z taka iloscia czasu , dzieci do szkoly maz pracuje caly dzien po za domem naprawde jest ciezko , po zatym polacy za granica trzymaja sie osobno i zaczlam wychodzic na spacery minimum 2 godziny po za domem a byl moment ze 3 tygodnie nie wychodzilam chyba ze do samochodu i do markietu ... takze mam tez taka raczej nie wesola sytuacje ...

mam prawko i auto i pieniądze zarabiam powyżej 1500 zł pieniądze tez chyba mam właściwie dużo wydaje wiec nie mam . Miałam też dwa poważne wypadki samochodowe co mnie zdystansowało do szaleństw i tego wiatru we włosach . Jestem mężatką nie chcę ,żeby jakiś obcy facet na siłowni pokazywał mi ćwiczenia:) (romans też już miałam) niepolecam

Do też mam 38 lat a sama chodzisz na te spacery ? ja też sama chodzę na te spacery ,ale tez mi smutno tak samej

samotne drinkowanie też już przerabiałam mam mnóstwo wolnego czasu a jednocześnie jestem uwiązaną z miejsce . Tak się mówi kursy na jaki niby miałabym pójść kurs kroju i szycia ? Właśnie tego bym sobie życzyła znajomych ,którzy nadaliby wigoru mojemu życiu . Tylko gdzie takich znaleźć mąż jest typem samotnika i najlepiej czuje się tylko w moim towarzystwie .

Gość tez mam 38 lat
tak chodze sama nad ocean , z tej sytuacji wlasciwie ja nie mam wyjscia ,musze to przeczekac , albo sie z tym pogodzic co prawda wekeend mam odskocznie jakas knajpka z mezem ale tez nie zawsze bo go ciagle nie ma...zaczelam szukac koleanek szkolnych na skype i znalazlam w niemczech , USA Kanada Szwecja ... wiec czasami robimy babska impreze skypowa sprobuj odszukaj znajomych..

Ocean gdybym chodziła na spacery nad ocean pewnie też byłoby mi łatwiej ;) Sorry ,ale ja żyje w polskiej rzeczywistości zmagam się z przetrwaniem i próbuje nie zwariować.

Gość mam tak
Znajdz sobie kochanka załóż swoją firme.......i deprecha minie:)

Swoja firmę mam już 11 lat wieje nuda Kochanka miałam nie polecam Więc dalej jestem w tych samych miejscach