Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Clara80

DO OSÓB ZNAJĄCYCH SIE NA KOMPUTERZE

Polecane posty

Dlaczego gdy wgram jakies pliki na płycie to po jakims czasie wszystko z płyty \"znika\"? Wgrałam sobie rózne pliki na płyte, używałam tej płyty przez jakiś czas, a teraz pokazuje mi ze płyta jest pusta.Poza tym jej pojemność zmniejszyła sie o te wgrane wczesniej pliki.Używałam już płyt DVD-R i +R i zdarzyło mi sie to w obu przypadkach.Dodam że po każdym wgraniu-zamykam sesje by moc używać tej płyty na innych komputerach.Proszę mi pomoc bo własnie straciłam bardzo dużo ważnych dla mnie rzeczy i chetnie rozwaliłabym ten komputer-jest nowy.Prosze o pomoc!

Zacznijmy od tego ze jest fizycznie nie mozliwe aby dane same znikaly z plyty. Wersje sa trzy: = albo plyta jest mocno porysowana(w co watpie) - albo masz zepsuty czytnik = albo nie potrafisz nagrac wlasciwie danych na plyte

nagrać raczej potrafie bo płyta działała już bardzo dlugo, a przed wczoraj dograłam sobie do niej pare rzeczy i gdy ponownie ją odtworzyłam, to wszystko było ok. płyta nie jest porysowana-przechowuje ja w pudełku a gdyby był zepsuty czytnik to pewnie żadna płyta nie byłaby odczytana, a włożyłam inna i działała. a pliki nagrywam poprzez przeciagniecie ich do otwartego okna stacji dysków na koniec zamykam sesje i czekam az pojawi sie info ze plyta jest gotowa do użytku na innych komputerach

Gość typowy facet
To albo pomylilas plyty , albo czytnik naprawde CI sie psuje. (Jak sie psuje to nie znaczy ze nic nie odtwarza. Mialem podobne problemy). Najprosciej bedzie jak wlozysz plyte do innego kompa i sprawdzisz

płyta jest opisana na wierzchu wiec napewno nie pomyliłam płyty-chociaż wolałabym zeby tak było Jak naprawiłeś swoj czytnik-długo to trwa? Komputer mam na gwarancji ale wiadomo jak to jest jak sie odda do serwisu.