Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miał312i

Jak nauczyć szczeniaka żeby nie załatwiał się w domu?

Polecane posty

Gość miał312i

Szczeniak ma 12 tygodni, jest wyprowadzany, poza tym często wypuzczany do ogrodu, ale cały czas przychodzi ze spacerku i robi siku i kupe w domu :O jak go nauczyć zeby te sprawy załatwiał na zewnątrz?

Gość keees
mialam ten sam problem, suka moja ma 3 miesiace i dalej podsikuje takze uzbroi sie w cierpliwosc :o najlepiej po kazdym jego siknieciu w domu sprobowac wlozyc mu pysk do siuskow i powiedziec NIE WOLNO! i tak kilka razy. i czesto z nim wychodzic zeby wiedział gdzie sie załatwia :)

Gość sama se wsadź łeb do
siuśków :O wystarczy pokazać, a nie wkładać tam łeb

Gość mezolajner
trzeba mu pokazac albo klapsem albo krzyknac bo inaczej sie nie nauczy. a moj to jeszcze gorzej robil bo specjalnie na dywan a nie na gumolit:/

Gość miał312i
no wlasnie z tymi siuśkami to jest taki problem ze za kazdym razem podnosze glos, pokazuje jej siuśki i mowie "fuj" i ona wie ze zle zrobiła, tylko mi sie wydaje ze ona w ogole mysli ze dla mnie sikanie jest niedozwolone i nie powinna tego robić. niestety tylko raz miałam okazję pochwalić ja za zrobienie kupki na zewnątrz, bo tylko raz jej się to udało :(

Gość serowy król
nic na to nie poradzisz ,często z nim wychodzić , podrośnie to zacznie kontrolować pęcherz i będzie piszczał jak chce wyjść

Gość 8273
Jak widzisz ze pies kuca i zamierza sikać, bierz go szybko go na ręce i wystaw na dwór.wkoncu zrozumie o co chodzi.

Gość ja uczyłem tak że
rozkładałem w domu gazety i jak pies narobił to głośno zwracałem mu uwagę pokazując co zrobił i zanosiłem na gazety mówiąc że tu ma się załatwiać. Jak załapał to gazety "szły" w kierunku drzwi wejściowych a potem za drzwi i pies za nimi pod drzwi :)