Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joanne

FARBOWANIE WŁOSÓW - PROSZĘ O PORADĘ

Polecane posty

Gość joanne

Witam Panie! Bardzo proszę Was o poradę i opinię. Mam 19 lat, mój naturalny kolor to zimne złoto blond i nigdy nie farbowałam włosów, jednak bardzo chciałabym zafarbować na coś zbliżonego do miedzi - już od dłuższego czasu. Co mnie powstrzymuje? Odrosty i strach przed zbytnim zniszczeniem i przesuszeniem włosów. Czy włosy naprawdę tak bardzo się niszczą? Podobno nowoczesne kosmetyki zawierają substancje chroniące i pielęgnujące włosy? I jak często trzeba farbować, żeby kolor był ładny i odrosty niezbyt widoczne? Napiszcie jeszcze jaką farbę polecacie? Pozdrawiam serdecznie!

Gość jeśli masz jasne włosy
To nie farbuj ich farbą tylko użyj szamponu koloryzującego w saszetkach. Może sie okazac że rudy nie pasuje do Twoich oczu, karnacji itp i wtedy gdybyś pofarbowała włosy trwałą farbą miałabyś problem.... Co do zmiany koloru włosów musisz też pamiętac o tym że zmieniając kolor włosów trzeba czasem dostosowac do tej zmiany kolorystykę ubrań i makijaż.Wiadomo że blondynka wygląda dobrze w innych kolorach niż np brunetka... Dobre są szamponetki Pallette, trwałe i tanie (6 zł) Efekt utrzymuje się minimum 2-3 tygodnie. Jesli chcesz pofarbowac włosy trwale a nie chcesz używac środków chemicznych możesz też użyc henny. Ale jej nie daje się potem usunąc z włosów, by zmienic kolor trzeba poczekac aż włosy odrosną.

Palette to jedne z najczęściej odradzanych farb, ponoć najbardziej niszczą włosy. jeśli chodzi o szamponetki, to Palette dają najładniejszy efekt. tyle, że nie wiem, co Ci się tak długo utrzymuje... u mnie po 3 myciach kolor już nie jest taki, jak na początku, a co dopiero po 3 tyg. fakt, że utrzymują się wtedy resztki koloru, ale to nie ma już nic wspólnego z ładnym kolorem.

Gość Agata*86
Zgadzam się z tym że firma palette najbardziej niszczy włosy. ja nią farbowałam i strasznie mi włosy po niej wypadały. Ale polecam garnier.

Gość fruziak
moim zdaniem z szamponetek najlepsze są te z Mirialle