Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martuleczek

Białe plamki na plecach

Polecane posty

Od jakiegos czasu na plecach wyskoczyly mi plamki takie białe na obu l;opatkah i rownolegle na kregoslupie takie malej wielkosci.Bylam osttanim razem na solarium ale jest ono bardzo dobre i dbajka tam o dezynfekcje poza tym chodze raz w tygodniu co to moze byc troszke mnie swedzi

ciekawe, że najczęściej o takich białym plamkach piszą właśnie osoby odwiedzające solarium. myślę, że musi to mieć jakiś związek.

Gość dobre dobre.....
nie chodzi o brak higieny na solarium, ale opcje sa przynajmniej dwie, jedna to ze naduzywalas solarium i zanikl ci pigment (ja tak mam), a opcja nr dwa, to ze plyn do dezynfekcji solarium wywoluje taka reakcje uczuleniowa na twojej skorze, tak akurat miala moja znajoma, wiec radze zmienic solarium jesli plamy znikna :)

nie tylko po solarium ale tez po zwyklym opalaniu na sloncu sie to pojawia slyszalam bo sama mam tylko po solarze i nie wiem co zrobic? bo nap[rawde umiarkowanie korzystam z solary, 7minut tygodniowo i do tej pory nie mialam klopotow, ktos cos poradzi

o dzieki nie pomyslalam o tym płynie...bo po innym solarium nie miałam tylko po tym co obecnie uzywam.ale zrezygnuje z opalania na kilka tygodni narazie;)

To jeszcze moze byc lupiez pstry Gilberta, jak sie bedzie nasilac to idz koniecznie do dermatologa

a jak sie leczy taki lupiez pstry?? mialam kiedys jak bylam mlodsza i stosowalam jakas masc i mineło ale po solarium takie cos to nie wiedzialam

wystukaj w Google \"lupiez pstry\" to znajdziesz duzo wypowiedzi na ten temat dziewczyn z kafeterii ktore go zlapaly wlasnie na solarium, leczyc powinien dermatolog: jesli cie swedzi to prawdopodobnie to

Gość anita24
moja kolerzanka miał takie plamki i okazało się że to grzybica, wyleczyła to ale idz koniecznie do dermatologa!!

Zmykam z forum i dzieki za rady;) teraz cos poczytam na ten temat bo mnie zestresowaliscie tym lupiezem pstrym hehe paa dzieki

Gość jest to łupież pstry

Gość ewqa2
Lupiez pstry a lupiez rozowy Giberta to dwie rozne choroby. NIe ma takiej jak lupiez pstry Giberta. Faktycznie to moze byc lupiez pstry, odmiana grzybicy skory.

Faktycznie machnelam sie lupiez pstry i lupiez rozowy Gilberta to dwie rozne choroby, odmiany grzybicy skory. Po prostu zajecia z \"dermy\" mialam 10 lat temu... No coz, glowa juz nie ta co dawniej a i w dermatologii nie siedze na co dzien, ale i tak sie ciesze ze cos mi tam zostalo...hi,hi...

Gość ewqa2
Lupiez rozowy Giberta to wirus a lupiez pstry to grzybica.