Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradźcie mi

Proszę o dobrą radę...??

Polecane posty

Gość doradźcie mi

Czy mogę łykać tabletki rutinacea jeśli jestem w ciąży?? Dodam że jestem w 6 tyg. i boje się brać cokolwiek ale wynika to z mojej niewiedzy, dlatego doradźcie co mogę zażyć przy przeziębieniu bo akurat tak się składa, że do lekarza dopiero w poniedziałek, a ja już cierpię.

Gość 4545
wit c,wapno,maliny i lózko.lekarz obowiązkowo a jak gorączka paracetamol

Gość katarina 29
mam na imię katarina, mam 29 lat, jejku jak Ci zazdroszczę tego stanu my staramy się od trzech tygodni wlasnie czekam na okres ktory powinnam dostac dzisiaj, a nie mam zadnych objawow oprocz bolu piersi, czy zaobserwowalas u sibie jakies charakterystyczne objawy, czy po prostu zasugerowalas się bra=kiem okresu....pozdrawiam, myślę, że jeżeli nie ma przeciwskazań na opakowaniu...mozna ale w tej kwestii najlepiej skonsultować się z lekarzemm ginekologiem, badź internista....

Gość Napiszcie coś
4545 dziękuję za odpowiedź. katarina 29 jeśli o mnie chodzi to jedyne co zaobserwowałam to spóźniający się okres, dopiero potem test (3 dnia po terminie) i 2 kreski. Niestety mało kiedy występują jakieś objawy przed terminem @. Ja do 5 tygodnia czułam się dobrze i gdyby nie brak okresu i badanie usg dopochwowe - to wogóle nie wiedziałabym, że jestem w ciąży. Niestety teraz dopadły mnie mdłości a jakby tego było mało to również wspomniane przeziębienie :( Wszystkie typowe objawy @ wystąpiły u mnie tzn obrzmienie piersi i ból brzucha a dopiero potem okazało się , że to nie na okres. Trzymam kciuki za wasze staranka :)

Gość Napiszcie coś
Aha zapomniałam napisać, że doradźcie mi i napiszcie coś to ja tylko źle wpisałam w pseudonimie. Jeśli chodzi o tą rutinaceę to akurat tak się składa, że nie mam ulotki bo znalazłam jeden listek w lekach bez opakowania i w związku z tym nic nie wiem ;)

Niestety mnie tez dorwalo przeziebienie w 5 tyg ciazy. Poradzilam sobie pijac herbatke z duza ilosci soku z cytryny z miodem plus mozna zjesc troche czosnku. Wiem, ze w ciazy nie wolno pic soku malinowego, poniewaz zawiera substancje rozkurczowe, a tego nie chcemy :) Zycze zdrowka.

Moja kolezanka z klasy jest w ciazy i ostatnio wlasnie miala grype.Mowila,ze nic nie moze brac.... Pila tylko gorace herbaty i jakis syrop...chyba tymiankowy jak dobrze pamietam.Moze pojdz do apteki i popros o cos dla kobietki w ciazy...Na pewno farmaceuta Ci doradzi :)

Gość ktosiaaaaaaa
mojej koleżance jak była w ciąży i złapała przeziębienie to lekarz kazał pić sok z cytryn. wyciskasz kilka cytryn i dodajesz troszke cukru żeby sobie osłodzić, można też wycisnąć pomarańczko :) masz tam dużo wit C :) pozdrawiam i życze zdrówka :)

Gość Napiszcie coś
Dziękuję za odpowiedzi :) Zaraz pójdę sobie zrobić tą herbatkę a i o syrop tymiankowy zapytam w aptece, ale to dopiero jutro bo dziś zamknięta już u nas będzie. Dzięki raz jeszcze :)

Gość katarina 29
zazdroszczę Ci ja mam piersi nabrzmiałe ze szkoda mowic....ale zobaczymy, nie dziekuję, zyczę zdrowka....może w internecie znajdziesz jakś ulotkę na temat rutinacea pozatym ja rownież staram się wystrzegać jakichs lekow, profilaktycznie piję sok z wyciśniętej cytryny, można zamiast cukru z miodem....i jeszcze jedna mojej babci sprawdzonym niezawodnym sposobem jest wymoczenie nog w gorącej wodzie cieple skarpety i pod kalderkę mowie Ci niezawodne.....

Gość katarina 29
aha i dziękuję za wypisanie objawow wiem ze u kazdej z nas moze to być cos innego ale jestem ciekawa bo wy przechodzilyscie badx przechodzicie....:)

Gość Napiszcie coś
Katarina 29 masz rację nie bierz żadych leków jeśli starasz się właśnie o dzieciaczka, ale zrób słuszny wyjątek i jeśli jeszcze nie bierzesz to zacznij łykać Folik ok 7/8zł. Jest to podstawowy lek w czasie ciąży i najlepiej na 3 miesiące przed nią. Ja niestety zaczęłam brać dopiero 3 tygodnie temu, a dlatego, że to moja pierwsza ciąża i gdzie bym się domyśliła, że ten Folik można zacząć łykać tak wcześnie, poza tym nie sądziłam, że uda mi się za pierwszym razem :) pozdrawiam i jak mówiłam trzymam kciuki, daj znać co i jak, ale życzę Ci z całego serca braku tej wstrętnej @ ;)

Gość Napiszcie coś
I jeszcze jedno: idę wybróbować sposób Twojej babci, mam nadzieję, że mi pomoże ;) i pamiętaj odezwij się jak coś się wyjaśni.