Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aleksandra1987

testy ciążowe...?

Polecane posty

witam serdecznie! potrzebuje dobrej rady, a właściwie uspokojenia... ....po roku brania tabletek /harmonet/ odstawiłam je. Dzisiaj jest ok 40 dzień po odstawieniu, a ja ciągle nie dostałam okresu... zaczynam już panikować, bo jednak małe ryzyko ciąży jest. Ale mam pytanie: jaka jest skuteczność testów ciążowaych, bo niby są pewne, ale ... no właśnie ale... Ja zrobiłam dwa tesry w odstepie 4 dni po sobie, jeśli oby dwa wyszly z jedną kreską, tj brak ciąży to czy moge byc tego pewna, czy zrobic jeszcze jeden?...

Gość mała_agtka
skoro odstawiłaś tabletki antykoncepcyjne to organizm może potrzebować trochę czasu na uregulowanie. u niektórych trwa to nawet rok po odstawieniu. nie martw się okres przyjdzie. jeśli nie pojawi się do poniedziałku to polecam wizytę u ginekologa, da ci luteinę na wywołanie i już. co do testów to jeżeli robiłaś jakieś 3 tygodnie od ostatniego stosunku, a przede wszystkim od ryzykownego (jeżeli takowy był) stosunku to są pewne. jeśli się zabezpieczaliście i zabezpieczenie nie zawiodło (np gumka nie pękła) to jesy ok.

wydaje mie sie ze wyniki sa prawdziewe ja tez tak kiedys miala ze zrobilam 2 testy i wyniki byly negatywne ... i nie bylam

uf... dzieki za pomoc! byłam u gonekologa /bo mam lekkie problemy z drogali rodnymi / w trzecim dniu jak mi sie spóxniał i nastarszył mnie ze może jestem we wczesnej ciązy skoro mi się spóźnia, a kobitka wiedziala o tym, ze dopiero co odstawilam tabsy wiec mnie nastraszyla nizle...

tak to może być różnica. w porannym moczu jest największe stężenie hormonu, który ma wykryć test. później nie ma go tyle, więc jeśli to jest wczesna ciąża to powinno się robić test rano.

do mie to było??? ciekawe kto z nas bardziej smarkulowaty jest. :) a tak poza tym to obecnie już roczik 1990 ma dzieciaki więc...

hehe, jak ide na impreze to czuje sie jak dinozaur, teraz to juz 13 zaczynaja wspólzyc wiec prosze bez morałów:D no tak, terst robiłam jakieś ponad dwa tygodnie po \"mizianiu\"..., wiec licze na to ze wyniki oby dwa sa pewne, bo zastanawiam sie czy zrobic w takiej trzeci

ja powiem inaczej - tak to bywa kiedy smarki o antykoncepcji nie mają bladego pojęcia, kiedy myślą że \"jak nie wtryśnie we mnie to nie zajdę\", że \"za 1 razem jestem chroniona\" :O i to jest przerażające! jak się kochać to odpowiedzialnie i to jest podstawa! choć dla mnie osobiście to wielka odwaga tych 17 że się odważyły urodzić i co więcej wychować to dziecko najlepiej jak potrafią! przecież mogły na skrobankę nazbierać, ale to już odrębny problem. aleksandro - radzę powtórzyć test z porannego moczu, ale tak jak mówiłam jak nie było niebezpiecznego stosunku to to raczej wina tabletek.