aleksandra1987 0 Napisano Październik 27, 2007 witam serdecznie! potrzebuje dobrej rady, a właściwie uspokojenia... ....po roku brania tabletek /harmonet/ odstawiłam je. Dzisiaj jest ok 40 dzień po odstawieniu, a ja ciągle nie dostałam okresu... zaczynam już panikować, bo jednak małe ryzyko ciąży jest. Ale mam pytanie: jaka jest skuteczność testów ciążowaych, bo niby są pewne, ale ... no właśnie ale... Ja zrobiłam dwa tesry w odstepie 4 dni po sobie, jeśli oby dwa wyszly z jedną kreską, tj brak ciąży to czy moge byc tego pewna, czy zrobic jeszcze jeden?... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mała_agtka Napisano Październik 27, 2007 skoro odstawiłaś tabletki antykoncepcyjne to organizm może potrzebować trochę czasu na uregulowanie. u niektórych trwa to nawet rok po odstawieniu. nie martw się okres przyjdzie. jeśli nie pojawi się do poniedziałku to polecam wizytę u ginekologa, da ci luteinę na wywołanie i już. co do testów to jeżeli robiłaś jakieś 3 tygodnie od ostatniego stosunku, a przede wszystkim od ryzykownego (jeżeli takowy był) stosunku to są pewne. jeśli się zabezpieczaliście i zabezpieczenie nie zawiodło (np gumka nie pękła) to jesy ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasiula626 0 Napisano Październik 27, 2007 wydaje mie sie ze wyniki sa prawdziewe ja tez tak kiedys miala ze zrobilam 2 testy i wyniki byly negatywne ... i nie bylam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aleksandra1987 0 Napisano Październik 27, 2007 uf... dzieki za pomoc! byłam u gonekologa /bo mam lekkie problemy z drogali rodnymi / w trzecim dniu jak mi sie spóxniał i nastarszył mnie ze może jestem we wczesnej ciązy skoro mi się spóźnia, a kobitka wiedziala o tym, ze dopiero co odstawilam tabsy wiec mnie nastraszyla nizle... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aleksandra1987 0 Napisano Październik 27, 2007 apropo: wyczytalam ze powinno, tzn ze podobno najlepiej robic test z rannego moczu, ja tak nie zrobiła, czy jest jakas znacząca różnica? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Październik 27, 2007 tak to może być różnica. w porannym moczu jest największe stężenie hormonu, który ma wykryć test. później nie ma go tyle, więc jeśli to jest wczesna ciąża to powinno się robić test rano. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek--84. 0 Napisano Październik 27, 2007 to rocznikowi 87 wolno się już gzić? jestem zbulwersowany :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Październik 27, 2007 a ty to co 84 i wielce dorosły :O to tylko 3 latka więc... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek--84. 0 Napisano Październik 27, 2007 cichaj smarkulo :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Październik 27, 2007 do mie to było??? ciekawe kto z nas bardziej smarkulowaty jest. :) a tak poza tym to obecnie już roczik 1990 ma dzieciaki więc... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aleksandra1987 0 Napisano Październik 27, 2007 hehe, jak ide na impreze to czuje sie jak dinozaur, teraz to juz 13 zaczynaja wspólzyc wiec prosze bez morałów:D no tak, terst robiłam jakieś ponad dwa tygodnie po \"mizianiu\"..., wiec licze na to ze wyniki oby dwa sa pewne, bo zastanawiam sie czy zrobic w takiej trzeci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek--84. 0 Napisano Październik 27, 2007 kurde 1990 to teraz 17-latki :o to porażające swoją drogą, tak to bywa kiedy smarki biorą się za seks :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aleksandra1987 0 Napisano Październik 27, 2007 słuchaj no \"kolego\" mu tutaj poważnie rozmawiamy, wiec jasli masz zamiar robic sobie z całej sprawy jaja to zmień forum..:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Październik 27, 2007 ja powiem inaczej - tak to bywa kiedy smarki o antykoncepcji nie mają bladego pojęcia, kiedy myślą że \"jak nie wtryśnie we mnie to nie zajdę\", że \"za 1 razem jestem chroniona\" :O i to jest przerażające! jak się kochać to odpowiedzialnie i to jest podstawa! choć dla mnie osobiście to wielka odwaga tych 17 że się odważyły urodzić i co więcej wychować to dziecko najlepiej jak potrafią! przecież mogły na skrobankę nazbierać, ale to już odrębny problem. aleksandro - radzę powtórzyć test z porannego moczu, ale tak jak mówiłam jak nie było niebezpiecznego stosunku to to raczej wina tabletek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek--84. 0 Napisano Październik 27, 2007 aleksandra, ja rozumiem, że spodziewając się dzieciaka z wpadki masz dziś nerwa, ale wrzuć na luz :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach