Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sabcia_antytalent

kobietki w jakim wieku nauczylyscie sie gotować?

Polecane posty

Gość sabcia_antytalent

no wlasnie mam takie pytanie, bo ja mam 21 ,ale o gotowaniu nie mam za bardzo pojęcia, mieszkam w domu z rodzicami i mlodszym rodzenstawem i mama zawsze gotuje, ja wczesniej już troszke probowalam,ale kurde jakoś mi to nie idzie i szybko się zniechęciłam. Ale moja mama wyjechala wlasnie na weekend i zlecila mi jako najstarszej ugotowanie dla rodzenstwa obiadu:O No i ugotowalam,ale jak mama zadzwnoila to ,zebyscie slyszeli ile mi sie dostalo od nich, narzekali,zeby juz wracala bo ja ich zakatuje tym jedzeniem:O Nie powiem,milo mi się zrobilo :O Ale wlasnie mam pyatnko,kiedy wy juz umialyscie gotowac,czy ktos was uczyl ,czy same?

Gość sabcia_antytalent
tym niemniej musiałam sie juz uczyc gdy miałam 5 latek. by cos pijanej matce na kaca jakąs kwasną zupinę [ ogórkowa czy kapusniak] zgotowac.

Ja patrzyłam co robi mama, babcie itd. I się nauczyłam. Jak trzeba vbyło to upiekłam bądź ugotowałam coś. A było to bardzo szybko. Nawet nie jestem w stanie określić kiedy 14-15 lat. A potem z czasem jak zaczęłam mieszkać sama to w razie czego dzwoniłam pytałam, bądź szukałam jak coś zrobić. Piec nienawidzę, ale gotować uwielbiam :)

Samo wychodzi. Nikt mnie nie uczył. Pierwsze rzeczy gotowałam mając lat 14,15. Dlaczego? Bo chciałam. Lubię gotować, gdyż lubię jeść.

Gość sabcia_antytalent
podszywaczu opierasz się chyba na własnym doświadczeniu? przykre...:O

Gość nie lubiaca gotowania
ja mam 28 i za bardzo nie umiem.wole w domu posprzatac zrobic pranie ale do kuchni mi sie nie spieszy nie jest to moje ulubione miejsce.

Gość jatakaja
hehe, ja mam 20 latek i tez mi to nie wychodzi :P Tzn jak sobie położe przed nosem przepis to owszem - ugotuję. Ale żeby tak coś jakiś np sosik z tego co znajdę w lodówce... nie. U mnie kiedyś gotowali rodzice, teraz każdy sobie coś tam zje na mieście. Mój chłopak za to świetnie gotuje, potrafi zrobić coś z niczego. Pozazdrościc talentu... :P

Ja uwielbiam piec :D. To sama przyjemność. Nie tylko ciasta, ale i zapiekanki:). Ale kotleta, zupę, kurczaka też świetnie robię, bo to proste.

Gość plkjhgfcx
ja lubie gotowac zaczełam gotowac dopiero jak zamąż wyszłam ...w sumie nie wiem skad potrfię :)chyba mam jakis dar i już :)

Ja inaczej powiem, nienawidze robić słodyczy. Piec pieke, ciasta na słono, zapiekanki, mięsa nawet chleb. Ale jak przyjdzie zrobić coś słodkiego to nawet w kruchym cieście robie zakalec

Gość sabcia_antytalent
okokokokokokoko--> zupę pomidorówkę z ryżem, na drugie kotlety z piersi z kurczaka. Faktycznie to nie smakowalo tak jak to mama ugotuje,ale nie bylo jakies niesmaczne czy przesolone:O JA lubie np coś upiec,już szybciej mi ciasto wyjdzie niż zupa. Do ciasta to biorę gotowy przepis i proporcje i jest ok,a tutaj to trzeba tak na wyczucie...:O

jakos w okresie szkoly sredniej chyba stopniowo nauczylam sie przyrzadzac pare roznych rzeczy, ktore lubie. pozniej na studiach, mieszkajac w akademiku, chcac nie chcac musialam sobie od czasu do czasu cos upichcic, zeby nie musiec sie stolowac na miescie, wiec moj repertuar sie stopniowo powiekszal :) lubie sobie cos pokombinowac :) natomiast nie nauczylam sie do dzis dnia piec ciast i jakos kompletnie mnie to nie interesuje.

ja się nauczyłam gotować z musu i sytaucji w wieku 19 lat jak moja mama poszła na prawie 6 misięcy do szpitala, ale wcześniej duzo jej pomagałam i za kazdym razem mni ewołała do kuchni zebym sie przyglądała jak coś się gotuje dzis w wieku 26 lat nie ma problemu żebym coś ugotowała, no może poza rybą w galerecie i jakimiś skomplikowanymi daniami z innych kuchni, ale lubię eksperymentować i zawsze coś sklecę z niczego. nie ma wyjścia trzeba ćwiczyć i próbować a kiedyś gotowanie wejdzie Ci w nawyk i będzie tak samo latwe jak pisanie czy czytanie

Gość sabcia_antytalent
Ja bardzo chcę się nauczyć,a taki wyjazd mamy to świetna okazja,żeby się nauczyć i próbować,ale po dzisiejszym dniu to jutro nie mam zamiaru się dotykać garków!Skoro tacy mądrzy niech sami gotują!:O

A ciasta pieszcze się tak łatwo:D. Ja lubię dobre ciasto i dlatego już od dzieciaka piękę. Na początku były ciasteczka, potem biszkopt, sernik, murzynek. Teraz jakieś inne wymysły. Mmmm... :D:D:D.

tak mi sie wydaje, ze najlepsza szkola gotowania to wyprowadzic sie z domu, z dala od obiadkow mamy :D wtedy nie ma wyjscia, chyba ze ktos ma duzo kasy i moze sobie chodzic stale do restauracji, ale to na dluzsza mete jest jednak raczej niezdrowe. jak sie samemu robi obiad, to przynajmniej sie wie, co w nim jest, ze zostal zrobiony czystymi rekami, ze jest swiezy itd.

I słusznie. Pewnie było dobre, ale nie takie samo i to wystarczyło. Niech sami pokażą co umieją:). Nieważne,że jesteś najstarsza. Ty upiecz sobie dobry biszkopt z kremem, żeby im ślinka pociekła:P. Trzymaj się i się nie przejmuj tym, co mówili.

Gość sabcia_antytalent
Może jutro spróbuję coś łatiwejszego...Dzięki za wsparcie ;)

majac 10 lat,gotowalam juz obiady,skladajace sie z dwoch dan;-) i to nawet dobre;-)sklonilo mnie do tego ,,zycie\'\' ciasta zaczelam piec w wieku 20 lat,kiedy mialam ,,swoja\'\'duza kuchnie he he