Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanko ...

Skręcenie stawu kolanowego ...

Polecane posty

Gość mam pytanko ...

Witam! Mam pytanie. Czy któraś z Was miała ten uraz ? Ja 2 tygodnie temu skręciłam ten staw ... ból był ogromny :( Wówczas lekarz kazał mi okładać kolano kompresami z altacetem i przykładać lód :) Obrzęk zszedł ... kolano mniej mnie boli ... jednak gdy chodzę jeszcze boli :( Jakie maści, żele możecie polecić na ten uraz. Czy powinnam zainwestować w jakąs opaskę uciskową na kolano ? Lekarz mówiła że nie ma takiej konieczności, że ból sam przejdzie ... ale po tym co wyczytałam w Internecie ... mija się to z prawdą :( Z góry dziękuję za pomoc :)

hmm dziwne...jak ja skręcilam kolano to miałam 2x punkcje robioną, zastrzyki przeciwzakrzepowe, rezonans kolana, 6 tygodni gipsu, jakies masci itp i grozila mi operacja :O a Ty tylko lód przykładalas???

Gość łamaga
moim zdaniem powinnaś dostać usztywnienie na co najmniej dwa tygodnie i upewnić się u lekarza (najlepiej sportowego) lub w poradni chirurgicznej czy to niegroźna kontuzja miałam zalecane okłady i leżenie z nogą u góry, kiedy moja mama zadzwoniła do szpitala lekarz zapytał co za bezmyślność, że kolano od razu nie zostało usztywnione szyną gipsową teraz czekam na wizytę u dobrego lekarza, który w końcu powie mi co dokładniej dzieje się z moim biednym kolankiem :(