Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SZCZUROLANDIA

TO CO ZAMIERZAM ROBIĆ CODZIENNIE DLA SWEGO ZDROWIA I UMYSŁU!!!

Polecane posty

Gość SZCZUROLANDIA

ssać olej rano cwiczenia tombaka na kregoslup cwiczenia na nogi zyli łydki by byly większe nauka angielskiego co jeszcze mozna robic dziennie dla siebie kobiety\?piszcie co wy robicie oprócz pracy i malowania sie itd :)

Gość joge dowal jeszcze

Szczurolandia, z całego serca zyczę wytrwałosci :) Ja np. po sobie wiem, że nigdy juz nie zacznę cwiczyć w domu,sama, bo nie mam motywacji i po tygodniu... ;) Tak samo angielski itp. ;) Ja raczej skupiam sie na umysle :) Czytam bardzo duzo aforyzmów, sentencji,ksiązek coelho, psychologicznych itp. i to mi jakoś pomaga przetrwać (?) :) Chciałabym też zacząć cwiczyć joge, sama sie za to nie biore bo znam swój zapał, poza tym to raczej wymaga instruktora. Ale aforyzmy polecam, niby nic, a czasem dają Ci odpowiedz na ważne pytania ,wskazuja drogę, stajesz sie wrażliwsza :D i w ogóle samel zalety :)

Gość SZCZUROLANDIA
a gdzie te aforyzmy znjade kochana?

Gość SZCZUROLANDIA
tabaluga wiesz ja mam tak samo ze postanawiam sobie izapisuje w kalendarzyku nonstop ze od tego i tego bede to wszystko robic i gówno z tego..po tygodniu nici bo brak motywacji. cwiczenia te tombaka na kregoslup sa boskie bo kazde cwiczy sie tylko po 2 minuty dwa razy dziennie a naprawiaja kregoslup a ja mam skolioze i chce sobie jakoś pomoc a cwiczyc nie lubie wiec te krókie cwiczonka sa super a mimo to ich nie robie ..ech moze jak napisze n akafeterii te postanowienia to sie zmusze bo i tak tu codzien zaglądam hehe na to mam czas a na tamte nie ..dziwne:)

Gość SZCZUROLANDIA
moze ktos czytal tombaka ksiazki i we jakkie cwiczenia to są sa to ciwczenia japonskie kompleksu NISHI i sa tak swietne ze lacza w sobie wszystko i wszystkie kregi wchodza na swe miejsce .tombak pisze ze tylko dzieki nim wyleczyl sobie kregoslup a nic mu nie pomagalo :)nazywaja sie KARALUSZEK I RYBKA :)polecam

ja codzien czytam i czytam i taka ze mnie nudziara z książką, tylko, że staram się czytać to co potem się przydaje a nie papkę, która widnieje na listach bestsellerów

Gość helołłłłłłłłłłłłłłłll
hej kochana czy możesz opisać lub dać jakieś namiary na te ćwiczenia tombaka???

wpisujesz w google : aforyzmy, sentencje, cytaty, złote mysli i szuuukasz ,czytasz :D Jest tego b. duzo więc trzeba mieć czas, ja np. w pracy :P Najładniejsze drukuje albo wpisuje do zeszytu, mam już cały 96 kartkowy :D Ostatnio przyjaciółka rozstała sie z facetem i przystała mi smsa \"Potrzebuje twoich sentencji\" :D Na prawde fajna sprawa przynajmniej dla mnie :) Czasem jedno zdanie potrafi postawic na nogi

Gość SZCZUROLANDIA
obiecuje wam ze te cwiczenia jutro tu zamieszcze jak sie wykonuje itd bo dzis nie mam czasu bo zaraz wychodze ale jutro postaram sie wam to zamiescic.niech służą wszystkim a nie tylko mi:)

i jeszcze tylko dodam, że książki stricte z dziedzieny psychologii to nie to samo co poradniki psychologiczne :> ja codzień piję hektolitry zielonej herbaty i wodę czytam i powtarzam, mimo iż już nie muszę łacinę

ok, będę czekać niecierpliwie:)

Gość fgfgfgfg
a ja maluje codzienie sie

Gość niebieskoooookaa22
wysypiać się :P pić wodę(chociaż w zimę to jakoś nie bardzo lubię) czytać książkę smarowac się balsamem ;) +krem(lub olej) na buźkę+krem do rąk

Gość niebieskoooookaa22
aaa i miałam ćwiczyć codziennie... albo chociażby brzuszki... a najlepiej jakieś ogólnir rozciągające... ech tylko kiedy?? pytam się kiedy??? :o

Gość GGHHGHHGGH
dobry pomysl z tymi cwiczeniami

Gość MICHAŁ Z KRAKOWAA
Od Michała Tombaka zaczerpnąłem dwa ćwiczenia na zdrowy kręgosłup, które, sam to widzę po krótkim czasie od kiedy zacząłem je regularnie rano stosować, już mi sporo dają. 1. Karaluch Kładziemy się na ziemi, ręce i nogi wyciągamy do góry i przebieramy stopami i dłońmi, jakbyśmy byly małym karaluszkiem 2 MINUTY 2. Rybka 1 MINUTA Także się kładziemy, ale tym razem poruszamy się a'la ryba. Słyszałem kiedyś historię. że kobieta samą "rybką" wyleczyła bardzo poważne schorzenia kręgosłupa. Poruszałą się tak po całym mieszkaniu udając rybę na podłodze RANO I WECZOR SIE JE CWICZY.

Gość l + l
robic peeling ciala smarowac sie balsamem uzyc sie slowke z ang sprzatac regularnie mieszkanie pic aloes smarowac piersi kremem do biustu cwiczyc

Gość l + l
cwiczenia "Witam, jakiś czas temu miałem bóle głowy i zawroty głowy kiedy wstawałem np:z łóżka, krzesła. Spowodowane to było ściśnięciem kręgów szyjnych. Ale znalazłem bardzo ciekawą książkę Michała Tombaka "Uleczyć Nieuleczalne", z zestawem ćwiczeń odcinka szyjnego które naprawde mi pomogły. Otóż: 5. Ćwiczenia na regenerację kręgów szyjnych i oddychanie: a) siedząc na krześle unosić i opuszczać ramiona 10 razy; b) skłaniać głowę w prawo i w lewo (po l O razy), starając się dosięgnąć uchem ramienia; c) skłaniać głowę w tył i w przód (po 10 razy); d) obracać głowę na boki zgodnie ze wskazówkami zegara i w przeciwnym kierunku (po 10 razy); e) wyciągnąć ręce do przodu przed siebie, odwrócić dłonie równolegle do siebie, kręcić głową w lewo i w prawo (po 10 razy); f) podnieść ręce nad głową z dłońmi ułożonymi równolegle do siebie i obracać głowę w lewo i w prawo (po 5 razy); g) położyć ręce na ramionach. Łokcie odciągnąć do tyłu, wy­obrażając sobie, że między łopatkami znajduje się jabłko, które chcemy ścisnąć. Odchylając łokcie do tyłu (jakby próbując ścisnąć jabłko) jednocześnie wyciągać w przód podbródek (tak, jak łabędź, wyciągający szyję). To ćwiczenie umożliwia rozluźnienie kręgów i mięśni szyi, co poprawia przypływ krwi do mózgu, normalizuje pracę układu nerwowego i trawiennego. Wykonywać rano i wieczorem po 3 minuty. h) siedząc na krześle położyć ręce na kolanach, zsunąć się na brzeg krzesła, zamknąć oczy i rozkołysać ciało w lewo i w prawo, jednocześnie w rytm kołysania wciągać i wypinać brzuch. POD ŻADNYM POZOREM NIE WYGINAMY GŁOWY DO TYŁU! Mam nadzieje że "potrzebującym" pomoże. "

Gość do tabaluga
książki coelho to pseudointelektualne szmiry z najniższej półki. typowy przykład dobrze zrobionej papki rodem z kultury masowej. jeśli to dla Ciebie zbiór rad 'jak przetrwać w świecie pełnym zła' to musisz mieć bardzo ubogie życie wewnętrzne.

a co ma do tego coelho????? gadamy o tombaku i innych:/

a moze fenomen tych książek polega na tym, że na prawde sa wyjątkowe,hm? Poza tym nie oceniaj mojego życia duchowego skoro mnie nie znasz, wyciągasz wnioski tylko na podstawie tego co czytam... :)

Gość np to jak sie porusza rybka
bo tez chce to robic?

Gość ziółkoo
ja codziennie wieczorem smaruje sie balsamem i nakładam odzywke na paznokcie a w wolnym czasie tez czytam książki:) ale nie takie jak wy psychologiczne bo takich nigdy nie potrafie doończyc dla mnie czytanie musi sprawiać przyjemność więc czytam te serie wysokie obcasy naprawde mozna za dyszke kupic w kiosku np czekając na autobus i czytaćććc....:) A jescze słyszałam że picie codziennie zielonej herbaty jest bardzo zdrowe musze sie zmusic do tego:(

Gość godne uwagi
zaczynam od DZISIAJ:)