Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lusia1983

objawy podwyższonej prolaktyny?

Polecane posty

Gość Lusia1983

chcialabym sie dowiedziec czy zbyt wysoki poziom prolaktyny daje jakies objawy? slyszalam o wyciekach z sutkow..a poza tym? czy to prawda ze osoby po odstawieniu antykoncepcji hormonalniej czesciej maja problem z prolaktyna? pytam bo wlasnie odstawilam diane35 (po 3 latach) i z mezem planujemy powiekszenie rodzinki.

Gość Lusia1983
odpowie mi ktoś na pytanko? licze na was dziewczynki:)

trudno CI odpowiedzieć - ale najlepiej jak zrobisz sobie pomiar prolaktyny z krwi - najskuteczniejszy sposob bez zadnych domysłów ... podaje ci super linka - tam znajdziesz wszystko o hormonach jak je badać i co wiaże się gdy nie sa w normach ... http://wiki.28dni.pl/normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnychycze powodzenia w starnkach i oczywiście wzorowych wyników ... :)

Gość Lusia1983
trinity27== dziękuje za odpowiedz, stronka faktycznie super duzo mozna sie dowiedziec. Z badaniem prolaktyny jeszcze sie wstrzymam, dopiero 2 miesiace sie staramy wiec nie ma co wpadac w panike:) Ehh tylko te schizy ze cos bedzie nie tak...za duzo tego forum sie naczytałam.

Gość Gosia0605
Witaj!!!Ja mam wysoką prolaktynę i nie miałam żadnych objaw chociaż lekarz mówił że przez nia mam nieregularny okres i mozliwe że nie mam owulacji ale to wszystko ma swoje wyjątki bo niby nie regularne okresy a ja mam sliczną córcie.Wiec tak jak piszesz daj sobie narazie spokój z badaniami niedawno odstawiłaś tabletki wiadomo organizm musi sie przestawić.Także zycze powodzenia i nic sie nie martw bedzie ok!!

Gość Lusia1983
Gosia0605==dziekuje za dodanie mi otuchy, jak wdac i z podwyzszona prolaktyna mozna doczekac sie dzidziusia:) a lekarz skierował Cie na badanko prolaktyny tylko z powodu nieregularnych okresów? bo najbardziej interesuje mnie co powinno mnie zaniepokoic i skłonic do wizyty w laboratorium. Czy to prawda ze odstawienie antykoncepcji hormonalnej fałszuje przez pewien okres wynik prolaktyny?

Gość Gosia0605
Tak powiedział że mój nie regularny okres może być spowodowany wysoką prolaktyną.A jeśli chodzi o odstawienie tabletek a prolaktyne to Ci nie pomoge bo ja ich nie przyjmowałam!!