Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ChwilaUlotna

Ciaza?? Pomocy doswiadczone

Polecane posty

Gość ChwilaUlotna

Ktos kiedys sie przeziebil tzn. pecherz albo nerki i oddawal co chwile mocz;/ ostatnie dni co chwle siedze w lazience jak to wyleczyc??Takimi domowymi sposobami?? A mam tez pytanie...w ciazy sie czzesciej oddaje mocz wiec w zwiazku z tym od jakiego czasu po zapoldnieniu zaczyna sie czesciej sikac???

ja w ciazy sikalam co 5 minut. ale to dopiero zaczeło sie pod koniec ciazy jak mała uciskala na pęcherz.

Gość niewiem jak jest
Hej Czeste oddawanie moczu nie oznacza ze masz zapalenie! Zapalenie objawia sie bolesnym oddawaniem moczu, czesto towarzyszy temu szczypanie! Moge coi polecic Furarginum!!!!!!!!!!! Dostepny w aptece, niestety na recepte! Ale czesto wydaja go bez, wystarczy powiedziec ze jestes w podrozy! Wiem ze mozna zazywac go tez w ciazy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ChwilaUlotna
jesli to by byla ciaza ty bla bym w 3 tygodniu;/ wiec nie wiem czy to mozliwe:(

W ciąży czesciej oddaje sie mocz. TO raz. Nigdy nie bierz w ciąży lekarstw na recepty bez konsultacji z lekarzem. To dwa. Infekcje pecherza w ciązy sa niebezpieczne i niestety czeste. Szczegolnie pod koniec ciazy jak dziecko uciska pecherz. Czesto powoduje to zastoje. Nalezy wtedy isc do lekarza. Zwukle przepisuje Furaginum lub antybiotyk jesli infekcja jest wieksza. A zapobiegawczo Urosept (bez recepty, ziołowy - polecam)

Gość ChwilaUlotna
hmm na razie testu nie zrobie okresu spodziewam sie w sobote wiec poczekam...ale w 3 tugodniu to mozliwe??Czytalam na jakims innym forum ze tak ale zadko i ze czeste oddawanie moczu dopiero w 7 tygodniu...

Gość ChwilaUlotna
tak to byl by jakies 3 tydzien;/ wiec nie mam pojecia co mi jest innych objawow nie mam raczej,no chyba tylko to ze nieraz zakreci mi sie w glowie ale to na pewno nie ciaza bo bylo by malo prawdopodobne...MOZE;/;/;/

1. Poczekaj do @, na test jest raczej za wczesnie. 2. To moze byc infekcja pecherza. Zbadaj mocz, to bedziesz wiedziec.

Gość ChwilaUlotna
poczekam do okresu:) zobaczymy czy dostane ale strasznie duuoz czasu spedzam w WC;p a jaki inny pierwszy taki wczesny objaw ciazy moze byc??

Jesli chodzi o mnie to ja zaczelam czesto sikac okolo 7 miesiaca ciazy... A pierwszy objaw to byl brak @.

Gość ChwilaUlotna
kurcze a moj chlopak sie strasznie boi;/ hehe a ja czuje ze nie jestem w ciazy:) mam nadzieje ze wytrwam w tych nerwach do soboty

Gość ChwilaUlotna
czesto sikam w nocy:0 bo teraz to tak co 1-1.5:/;/ ehh co to moze byc hmm

ja tak miałam na samym początku ciąży, wstawanie do kibelka co 2 h w nocy. ginka mi powiedziała ze po prostu nerki nabierają rozpędu i pracują na wyższych obrotach. ok. 6-7 tc troche lżej juz, ok 2 wycieczek w nocy, jedna koło 2 kolejna ok. 5 rano, da sie wytrzymac.

Gość justynka44
:) ja jestem w 5 mc i tez co 1 h w wc ale w 3 tyg żadnych objawów nie mialam tylko dla zartow test zrobilam:)

Ja to odkad sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy to sikam jak szalona. Jest inaczej jak przy zapalniu pecherza, bo nic nie boli. Szczerze nie znam domowych sposobow na wyleczenie zapalenia, bo zawsze od razu siegalam po furagin.

Jezeli nie boli Cie przy sikaniu i nie szczypie to stawiam na ciaze. Jak mialam zapalenie pecherza to czasem, az wylam z bolu. Chce Ci sie siku a tu nic albo pare kropel poleci. Zawsze wtedy siedzialam w wannie z ciepla woda. Teraz jestem w 23 tygodniu i sikam co chwile ale w nocy tylko raz wstaje. Na poczatku wstawalam po piec razy do kibelka. MIalam nawet problem z utrzymaniem moczu. Okazalo sie, ze moj Synus uciska mi bardzo na pecherz.

Gość ChwilaUlotna
w 3 tygodnu to mozliwe??Bo byla bym teraz w 3 tygodniu i dzis mialam dziwne ciemna wydzieline;/ boje sie troche i nie wiem co o tym myslec...

Gość ChwilaUlotna
hmm i nie wiem wlasnieco oznacza ta wydzielina ciemiejsza juz nieraz taka mialam ale teraz sie boje;/ a okres prawdopodobnie powinnam dostac w sobote