Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andkaaa

blizna na buzi 4 latka....prosze o pomoc--jak ją zniwelować

Polecane posty

Gość andkaaa

proszę o pomoc... moja córeczka 5 miesięcy temu zadrapała się w nocy -prawdopodobnie paznokciem...rano wstała ze zdartym naskórkiem, zrobił się strup...ale ślad-blizna została na policzku...smarowałam Cepanem,żelem silikonowym na blizny Oceanica, kremem No-scar aktualnie...ale blizna jest nadal...martwi mnie to...bo jest na buzi i ma dł. ok.1,5 cm ..nie wiem co mam robić

Gość contatubex
działa cuda-a ja nie miałam 1,5 cm blizny na buzi ale 7 cm

Gość contratubex
contRatubex- sorki zjadło mi R

smaruj długo... moja mama po usuwaniu tarczycy stosowała cepan, i przykładała sobie do tej blizny butelkę z ciepłą wodą... bardzo długo tak robiła, kilka miesięcy. teraz ma bliznę, która wygląda jak zgięcie na szyi.... a jak widziałam u innych kobiet jak to wygląda.... :O wydaje mi się , że potrzeba cierpliwości, ale nie jestem lekarzem....

Gość andkaaa
achh mam nadzieję że to pomoże cały czas smaruję...mi tu ile razy dziennie Twoja mama smarowała bliznę i czy robiła kilkuminutow masaż...

tak, ale takie zabiegi z tymi maściami stosuje się raczej wtedy gdy blizna jest w miarę swieża... inaczej sama wygładziłabym sobie pare miejsc.. a tak powaznie, to ta blizna najpewniej sama w czasie zniknie, albo stanie sie niewidoczna... jako małe dziecko niestety byłam łobuziakiem, i miałam blizny jakies co chwilę... rany które były szyte, zostały... ale np kiedyś wywróciłam sie na żwir, piasek powłaził mi za skóre, przez trzy lata miałamw tym miejscu olbrzymia biała plamę, która sie nie opalała, plus własnie takie zadrapania... samoistnie zeszło...podobnie jak wiele innych rzeczy.. jeśli to zadrapanie, to myslę, że nie powinnas sie tak denerwować, aczkowliek rozumiem, że sie martwisz, więc stosuj maści..mysle, ze nie zaszkodzi powodzenia, pozdrawiam

Gość andkaaa
Noelia dzięki za te słowa...kurcze nie chciałabym zeby córa miała blizny zwłaszcza na twarzy...sama rozumiesz :) ale nadal będę smarować...

Gość andkaaa
...a moze jeszcze macie jakieś pomysły ..na tę bliznę z doswiadczenia...z góry dziękuję za dodatkowe sugestie :)

Gość gość
Czy blizna w koncu zniknela?

Gość gość
koniecznie wybierz sie do dobrego lekarza dermatologa o specjalności dermatologia estetyczna- jak trzeba zapłać za wizytę, może do jakiejś kliniki dermatologicznej? nie daj się spławić...

Gość gość
Znajomy mial wypadek i połowa twarzy była tak strasznie pokiereszowana,ze aż przykro było patrzeć. mieli lampę bioptron i codzienne było /kilkakrotne/ naświetlanie z uzyciem aerozolu tlenowego Dzis sladu po bliznach nie ma p.s Masz wytyczne w książeczce załączonej do obsługi tej lampy

Gość gość
Poszukaj w Internecie o leczeniu blizn tą lampą

Gość gość
moja znajoma jako nastolatka zostala poparzona na plecach wrzatkiem, o latach zaczla stosowac BioOil (mieszkam w Irlandii, tutaj to bardo popularny srodek na blizny) i blizny nie widac praktycznie nic a nic. Wiem, ze teraz BioOil jest tez w Pl. Mozesz sprobowac, ja wlasnie chce sobie kupic i smarowac blizny po operacji na nodze. Cepan i Contratubex mi nie pomogly, chcociaz zaczelam stosowac od razu po zagojeniu ran.