Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość test owu 123

TESTY OWULACYJNE

Polecane posty

Gość test owu 123

mam pytanie: ile kostują testy owulacyjne? po ile pasków jest pakowane? i czy sa jakieś firmy które polecacie czy one "działają"

Gość a ja w ogole bym nigdy nikomu
a co to jest?

W aptece dość drogie. Z internetu ze sklepu Starania wychodzą nawet po ok 2,50 (przynajmniej ja tak kiedyś kupowałam), a przeliczyłam apteczne i wychodziły kilka razy droższe. Owszem działają. Czy pomagają? No cóż, opinie są różne. Mnie nie pomogły.

Gość Oliga25
testy wogole nie pomagaja jak ktos ma PCO

Gość test owu 123
dzieki za info może ktoś jeszcze się podzieli doswiadczeniem w tym temacie?

Gość testowanie
ja testowalam 8dc i wyszedl mi test pozytywnie nic nie rozumiem czy owulacja moze być tak wczesnie????

ja kupowałam na allegro, raz trafiłam na b. dobre. niestety nie pamietam ani nazwy firmy ani sprzedawcy, testy były w biało- zielonych opakowaniach. zawsze moesz zapytać sprzedawce jak wygląda zapakowany test :) drugim razem kupiłam tez na allegro, testy w biało- granatowym opakowaniu, firma Wondfo. zaden nie pokazał owu, 2 kreska niezależnie od dnia testowania była zawsze takiego samego odcienia, i bladziutka. cos mi nie pasowało, wiec mój maż też zatestował :), a pozniej też moja siostra w zupełnie innej fazie cyklu niz ja. wszystkie testy wyglądały identycznie. zaden nie pokazał owu, a ja wiem ze ona była bo zaszłam w ciążę :)

Gość testowanie
dzieki

ja też kupiłam testy owulacujne na allegro u app80 i bez względu na dzien cyklu zawsze pokazuja dwie kreski (ciemniejszą i jaśniejszą).

Gość dommmmmi
A do czego one służa? Po co je stosujecie?

ja stosowałam clearblue i sprawdzały się doskonale. Nie pamiętam ceny. Działanie jest proste, na ulotce jest tabela, w której zaznaczona jest długość cyklu a pod spodem wyznaczony jest dzień rozpoczęcia testów. Jest 5 testów na kolejne 5 dni. Test wygląda tak, że kreska kontrolna jest wyraźna i ciemna a owu jasna. W dzień skoku Lh, który wywołuje owulację obie kreski są równie ciemne lub nawet owulacyjna ciemniejsza od testowej. Jeżeli zobaczysz dwie ciemne krechy to w ciągu 24 do 36 godzin powinna nastąpić owulacja. Ważne jest, żeby testować od dnia cyklu wyznaczonego w tabeli aż do momentu wystąpienia dwóch ciemnych kresek. Zdarza się, że trzeba zużyć kolejne opakowanie. Może też zdarzyć się, że owulacja nie wystąpiła i wtedy kasa wyrzucona w błoto ;) Ja dzięki tym testom zaszłam w ciążę.