Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annana

po jakim czasie facet powinien sie oswiadczyc?

Polecane posty

Gość annana
Oj dobrze wiem jacy faceci potrafia byc ...

Gość dobry ten tekst
o dziecku do 32 roku życia w takim razie juz jestem po terminie.....chyba powinnam sie bac...

Gość zdaniem.faceta
annana - powiedz proszę co jest złego w kwestii tak zwanego 'wolnego związku' ? czy tylko kawałek papieru jest dla Ciebie najważniejszy ? a dlaczego nie chcesz poczekać na zaręczyny 1,5 roku ? tak bardzo już chcesz ? czy tak sobie zaplanowałaś, że do roku chcesz poczekać na zaręczyny a jeżeli nie będzie to co zrobisz ?

Gość wszystko mozliwe
niech mu lepiej nie mowi o zareczynach, bo dopiero moze sie zrobic... facet sie w ogole przestraszy i ucieknie gdzie pieprz rosnie. i powie jej taki tekst np. : ja nie jestem jeszcze gotowy na staly związek, sam nie wiem czego chcę... :D jakos wcale by mnie nie zdziwilo po tym co czytam na tym forum... gadalas z nim o przyszlosci, o jego planach itp?

do autorki, mi się wydaje z Twoich wypowiedzi zresztą że nie chce Ci się ryzykowac w innych związkach, zmęczona jesteś szukaniem, złapałaś jelenia i po roku dawaj do ołtarza. Ale to nie oto chodzi... Czy Ty jesteś go pewna, że w kążdej trudnej sytuacji życiowej Ci po może, że nie zostawi? czy jak on zachoruje będziesz siedzieć przy jego łóżku? I niech tu inni nie piszą że za wcześnie z tym seksem, bo to nie prawda. Trzeba wiedzieć i poznawać także się w tej sferze, bo po ślubie to już jest za późno.

Gość annana
On sam juz powiedzial, ze planuje oswiadczyny ale potraktowalam to jako zart i troche sie wystraszylam.... pytal sie o rozmiar pierscionkow, udlawilam sie w tym momencie kawalkiem ciasta... wystraszylam sie czy ze mna jest ok?

Gość wszystko mozliwe
to jest troche niesprawiedliwe, ze niektore dziewczyny poznaja milosci swojego zycia w wieku np. 20 lat i juz maja spokoj na reszte zycia, a inne musza się męczyć tak jak autorka watku szukając odpowiedniego partnera :o dlaczego tak jest :o

Gość buka
Skoro udławiłaś sie kawałkiem ciasta to zdecydowanie nie jest z Tobą ok:D

ja poznałam w wieku 28, dokładnie 27.5 jestem z nim rok, jestem szczęśliwa, zapewniam Was dziewczyny jak sie spotka tego właściwego, to się cieszy, że jest a nie myśli o swoim wieku

Gość zdaniem.faceta
wszystko mozliwe - moim zdaniem te dziewczyny, które w wieku 20 lat zostają mężatkami to raczej wychodzą za mąż aby im koleżanki zazdrościły , po 5 latach takie związki kończą się rozwodami , kobieta, która ma lat 27 już wie najczęściej czego chce i tak postępuje autorka, chce stałego związku ale moim zdaniem robi to na siłę

Gość wszystko mozliwe
Ja mam 23 lata i myślę podobnie jak autorka wątku. tez by mi bylo szkoda czasu spotykac sie z jakimś chlopakiem kilka lat, tylko po to, zeby on w koncu uznal, ze to nie to i sobie odszedl (jak juz raz zresztą się zdarzylo). szkoda, ze z gory nie mozna jakos przewidziec tego, czy to juz TEN wlasciwy czy jeszcze nie. ile czasu by sie zaoszczedzilo i niepotrzebnych nerwow :)

Gość buka
A małżeństwo uniemożliwia stwierdzenie "że to nie to" i odejście?Jeśli któraś ze stron będzie chciała odejśc zrobi to niezależnie od tego czy jest to małżeństwo czy tzw. wolny związek.

Gość wszystko mozliwe
buka ---> no tez racja. ale jesli ludzie naprawdę się kochają to zawalczą o swoj związek. a skoro sie pobrali to chyba sie kochali prawda? pozdrawiam

Gość zdaniem.faceta
Z moich obserwacji wynika, że związki tak zwane 'wolne' są bardziej trwałe, niż te podpisane w urzędzie , a może tu na kafeterii zrobimy mały test , które związki są bardziej trwałe ? Moim zdaniem przegrywają związki 'papierowe' - do autorki , moim zdaniem należy przez rok ze sobą żyć i mieszkać oraz prowadzić wspolny dom aby ocenić , czy partnerzy do siebie pasują , tak już jest, zawsze jest jakieś ryzyko ale zawsze należy spróbować :) czy po oświadczynach już będziesz szczęśliwą kobietą ?

Gość annana
Nie bede bo chyba chce byc sama :(

Gość zdaniem.faceta
annana - czyli już masz dosć i sobie odpuściłaś ? A gdzie się podziały plany na przyszłość ?

Gość Annana
Ok chce stabilizacji ale boje sie tego tak naprawde:(

Gość wszystko mozliwe
Boisz sie chyba tylko tego, ze znowu sie zawiedziesz na jakims palancie.

Gość zdaniem.faceta
Nie zmusisz na siłę faceta aby się oświadczył i ożenił, nie zasypiaj , bądź czujna i bądź piękna , dbaj o siebie jakbyś to miała w genach dla własnego dobra , i nie bój się przyszłości - tak radzę :)

Gość
Kobiecie z takim ciśnieniem na małżeństwo? Nigdy :P

Gość Bon Appetit 82
moj facet zamieszkal ze mna po tygodniu po 3 miesiacach sie oswiadczyl i swiata poza mna nie widzi po 10 miesiacach chcial wyznaczyc date jestesmy razem 12 i za miesiac bierzemy slub jesli rzeczywiscie to jest to, to facet mowi o tym i sam wychodzi z inicjatywa nie trzeba sie starac ani prosic

Gość zgadzam sie z powyzszym
Bon Appetit 82 --> święta racja. ale widzisz mialas tez szczescie, ze trafilas na porzadnego faceta a nie na palanta. pozdrawiam i zycze szczescia 🖐️

Gość zielistka
hmm to bardzo ciekawe- wnioskuję, że "prawdziwy facet" to taki, który się oświadczy"?

Gość jahsgdg
zielistka ---> na pewno nie jest takim facetem ktos, kto sypia z dziewczyna 5 lat, bo mu tak wygodnie i ani nie mysli o jej uczuciach ani o zareczynach. ktos taki to kawal palanta,taka prawda 🖐️