Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polihymnia

pytanie odnośnie wiary...

Polecane posty

moje pytanie może wydawac sie dziwne no ale cóż, zaryzykuje;) kilka lat temu umarł mój pies zrobiłam mu trumne coś a\'la mały grób i czasami przynosze tam kwiaty... czy to jest grzech?? Oczywiście nie stawiałam tam żadnego krzyża, ale pomimo to zastanawiam sie czy nie popełniam grzechu:/

Gość a co to znaczy
grzech według mnie nie popełnilas przeciez nic nie ma w 10przykazaniach o tym

Gość sandra 11111
a co to ma wspolnego z wiara, mysle ze masz dobre serdcho:)) glowa do gory:)))

Polihymnia wedlug mnie nie popelnilas grzechu, sa cmentarze na zachodzie dla zwierzat, to nie jest wbrew religii, ja wierze ze zwierzeta tez maja dusze i ida do nieba, w koncu to nasi slabsi bracia jak mowil Sw Franciszek, dobrze zrobilas

w sumie nigdy sie nad tym niezastanawiałam czy robie źle czy dobrze:o po prostu robie to bo kardzo kochałam mojego Ptysia... ale nie wiem czy przypadkiem nie robie źle:o dzięki za odpowiedzi, troche rozwialiście moje obawy;)

Gość cholernie wyzwolona
­­­­­­­­­­­ ogólnie to będąc katolokiem trzeba bardzo uważac bo grzechy czekają na każdym kroku:) jesli juz akceptowac jakąs wiarę to logiczne dla mnie by było ze grzechem jest swiadome czynienie zła, a tu jestes katolikiem, zrobisz sobie dzien lenia, posiedzisz przed tv i juz powiedzą ze grzech bo marnujesz czas. albo mi ksiądz powiedzial ze jak pocałuję chłopaka to grzech. polihymnia nic sie nie martw:)