Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniknac gdzies

Mój facet idzie do wiezienia

Polecane posty

Gość zniknac gdzies

Bylam taka szczesliwa, zakochana ... a tu wyrok... 3 lata ... na tyle mnie opusci najwazniejsza osoba w moim zyciu... nie umiem nie płakac... nie chce mi sie zyc

Gość zauważ jedno
ty będziesz co najwyżej płakać, a on będzie musiał tam SIEDZIEĆ. Zdajesz sobie chyba sprawę co jest gorsze?

Gość Robix30
no cóż... Twoje życie seksualne - o ile jesteś wierną kobietą - będzie musiało ulec znacznym ograniczeniom pociesz się tym, że chociaż u niego nie ulegnie

Gość pewnie za niewinność
:P

Gość zniknac gdzies
Tu nie chodzi o sex... bedzie mi go tak strasznie brakowac... do tego pracujemy razem ... teraz go juz tam nie bedzie ... nie umiem sie z tym pogodzic :( czy jest tu ktos w takiej jak ja sytucji??

Gość zniknac gdzies
wiadome ze nie za niewinnosc. zrobil zle i musi teraz odsiedziec ... :(

Gość z jakiego paragrafu
?

Gość zniknac gdzies
nie wiem ... nie znam sie na tym... ale za narkotyki

Gość zniknac gdzies
to ze idzie do wiezienia znaczy ze to zly czlowiek ?? jest ode mnie starszy, bardzo duzo mi pomogl.. dal mi to co jeszcze nie dostalam od nikogo... a co najwazniejsze bylam ... jestem z nim szczesliwa

nie wiedzialas wczesniej ze handluje? to byla sytuacja do przewidzenia. Handlarze dlugo po wolnosci nie chodza

Gość zniknac gdzies
on byl bardzo etycznym dilerem 😠 zawsze jak sprzedawal narkotyki pod liceum to pytal klientow o wiek ponizej 18 lat nie sprzedawal, po prostu odmawial gdzie teraz znajdziecie takich uczciwych dilerow?

Gość zniknac gdzies
ale on juz z tym skonczyl dawno... ten proces sie ciagnal bardzo dlugo... zaczal sie zanim go poznalam ... mam sie zachowac jak egoistka? myslec o sobie i szukac innego... przeciez to nie o to chodzi ... moje uczucia sie nie zmienia dlatego ze bedzie w wiezieniu

Gość
etyczny diler !!! o matko !!! większej bzdury chyba wymyślić nie można ja sie zabiję, tak gadać może tylko zakochana, co tam zakochana, zaślepiona osoba :O

Gość stsdt
Ja tam bym czekala... Trzy lata... hmmm... da się gdy się kocha. Rozłąki tyle czasem trwają, choćby z powodu pracy itp. A co do dilerów... osobiście uważam że czasem trzeba w jakiś sposób zdobyć pieniądze a w tym przypadku nie potępiam. Debilem jest ten kto kupuje z własnej woli, a obecnie każdy wie czym są narkotyki. Zatem jak ktoś chce, niech zdycha czy odlatuje, dobrze że inny ma z czyjejś głupoty przynajmniej pieniądze. Jakoś kioskarzy że prowadzą sprzedaż papierosów czy sprzedawców w monopolowym się nie czepiamy...

Gość tangax
ststdt - ale sprzedaż papierosów jest legalna kioskarz odprowadza z tego podatki i ileś tam z tych podatków idzie na NFZ (na koszty leczenia palaczy itd) a diler działa w szarej strefie, nielegalnie i cały zysk bierze dla siebie za leczenie narkomanów i ja i Ty i ini - płacimy a diler ma to w d..., bo oficjalnie nie ma żadnych dochodów

Gość stsdt
oj... mój szef też zgłasza tylko część mojego wynagrodzenia czyli jakbym pracowała częściowo na czarno... nie mam wyjścia, takie są realia a ja muszę żyć i jeszcze kogoś utrzymać mam się biczować? przeżyć w dzisiejszych czasach jest naprawdę trudno więc moim zdaniem jeśli można to zrobić kosztem kogoś kto dla rozrywki, mając kasę, niszczy sobie zdrowie, jakby nie miał innych problemów, i jednocześnie nie płacąc państwu haraczu, które to państwo nie ułatwia nam życia to... nie jest to wcale jednoznacznie negatywne

Gość tangax
tyle że nie tylko bogaci i zepsuci faceci biorą narkotyki dilerzy szukają przede wszystkim młodego narybku osób w gimnazjach i liceach... co taka niedojrzała jeszcze osoba w wieku 12-13 lat może wiedzieć o życiu w ogóle a o niebezpieczeństwach ćpania w szczególności? dilerzy są odpowiedzialni za wiele śmierci...

Gość znikna gdzies
stsdt dobrze napisalas... wiadome ze chodzilo o kase i to nie mala... teraz sie tego zaluje ale juz jest zapozno .. ja chce czekac tylko bardzo sie boje samotnosci

Gość
rozumiem autorkę, że ma problem kocha kogoś, czeka ją długa rozłąka z tą osobą ale dilowanie potępiam, powinien odbyć karę za to co zrobił i odciąć sie od tego co było grubą linią mam nadzieje, że mu się uda, chociaż tekst \"etyczny diler\" nasuwa wątpliwości i daje poniekąd akceptację na tego typu działalności - przynajmniej ze strony autorki tzn., że jak kiedyś znowu zbraknie mu kasy, to wróci do \"roboty\" i w ten sposób będzie zarabiał na żonę i dzieci ? rzeczywiście , świetlana przyszłość :O

Gość stsdt
wiem ze mnie zjedziecie ale uważam że normalne, dobrze rokujące dziecko 13-letnie wraca po szkole do domu lub idzie na dodatkowe zajęcia a w czasie wolnym bawi się i rozwija a nie kręci koło dilera i wie jak go zagadnąć o działkę i na nią wydaje niemałe pieniądze rodziców w sumie jak będzie chciało to i wilczą jagodą, klejem będzie się narkotyzować, kupi sobie nóż (ogólnodostępny i legalny) i się potnie... no można mieć różne opinie a wiemy jaka powinna być ta oficjalna ale jakoś ja nie umiem potępiać dilerów a wierzcie mi, na co dzień (i od święta) jestem normalnym, życzliwym i nieszkodliwym człowiekiem, więc wydaje mi się też że to samo może dotyczyć takiego przestępcy zresztą różne drogi prowadzą ludzi na manowce i te manowce też mniej i bardziej straszne są...

Gość tangax
problem w tym, że nawet "normalne dobrze rokujące 13-letnie dziecko" ma nadal mało ustabilizowane pojęcie na temat dobra/zła, etyki, skutków swojego postępowania chyba nie od rzeczy 13 latki nie mają praw wyborczych, praw jazdy (chociaż fizycznie są już przecież w stanie prowadzić) a seksualne uwodzenie osoby poniżej 15 roku życia przez dorosłego jest przestępstwem diler też uwodzi - ale narkotykiem, wizją "świetnej zabawy", ""fanjnego odlotu" itd

Gość tangax
problem w tym, że nawet "normalne dobrze rokujące 13-letnie dziecko" ma nadal mało ustabilizowane pojęcie na temat dobra/zła, etyki, skutków swojego postępowania chyba nie od rzeczy 13 latki nie mają praw wyborczych, praw jazdy (chociaż fizycznie są już przecież w stanie prowadzić) a seksualne uwodzenie osoby poniżej 15 roku życia przez dorosłego jest przestępstwem diler też uwodzi - ale narkotykiem, wizją "świetnej zabawy", ""fanjnego odlotu" itd

Gość zniknac gdzies
inna ja ... wlasnie ze nie wroci.. najgorsze ze wszystko sobie unormowal... ma dobrze platna , legalna prace ... a teraz co ... :(

Gość zniknac gdzies
inna ja ... wlasnie ze nie wroci.. najgorsze ze wszystko sobie unormowal... ma dobrze platna , legalna prace ... a teraz co ... :(

Gość zniknac gdzies

Gość tangax
problem w tym, że nawet "normalne dobrze rokujące 13-letnie dziecko" ma nadal mało ustabilizowane pojęcie na temat dobra/zła, etyki, skutków swojego postępowania chyba nie od rzeczy 13 latki nie mają praw wyborczych, praw jazdy (chociaż fizycznie są już przecież w stanie prowadzić) a seksualne uwodzenie osoby poniżej 15 roku życia przez dorosłego jest przestępstwem diler też uwodzi - ale narkotykiem, wizją "świetnej zabawy", ""fanjnego odlotu" itd ps. ale facetowi autorki oczywiście życzę aby miał to już jak najszybciej za sobą... człowiek robi błędy - ale ma też możność ich naprawienia :-)

Gość
na prawdę Ci współczuje, mam nadzieję, że mimo tego Wasz związek przetrwa, i dalej będzie tylko lepiej powodzenia zadanie na temat dilowania mam jasne, ale uważam, że każdy zasługuje na druga szansę, albo prawie każdy...