Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prośba o pomoc

do wszystkich ludzi dobrej woli

Polecane posty

Gość jedni mają stresa bo
pies im zdechł inni na zime zostają bez dachu nad głową

Gość nie da się wszystkim pomóc

Gość nie otwiera mi się
co tam jest?

Gość prośba o pomoc
''... pomagać będziem wzajem'' Adrian, Patryk, Kacper, Kasia, Miłosz, Olek, Jacek Matyskowie. Dziś spalił im się dom. Z nieznanych jeszcze przyczyn, żywioł - ogień, postanowił doświadczyć rodzinę, której i tak było bardzo trudno "związać koniec z końcem". Dzisiaj stracili wszystko. Pożar własnego domu. Wyobraź sobie, jak wielkie skutki może wywołać taka katastrofa u dzieciaka w wieku 13 lat - tyle ma najstarsze dziecko z rodziny Matysków. Stracili wszystko. W totalnym szoku uciekli do sąsiadów, by przetrwać tę tragiczną noc. Sam nie widziałem, ale ze sprawozdań naocznych świadków wiem, że Kacper - 10-letni poszkodowany - ze łzami w oczach pocieszał swoje młodsze rodzeństwo słowami: "Daj buzi, wszystko będzie dobrze". Aż brak mi słów. Siedem wozów strażackich walczyło z pożarem. Niestety pozostały same ściany. Choć nie znam dobrze całego środowiska 92 Drużyny Harcerskiej w Zgórzu, jedno wiem na pewno: druh Patryk Matysek jest jednym z najlepiej zapowiadających się harcerzy w tejże drużynie. Nawet złamana ręka nie powstrzymała go przed przyjazdem na biwak w maju 2007 roku, kiedy to większość z nas z drużyn ZHP z terenu gminy Miastków Kościelny, składała przyrzeczenie harcerskie. Bardzo proszę o jakiekolwiek akty dobrej woli: przybory szkolne, ubrania, meble, pieniądze (w poniedziałek podamy konto na wpłaty), przekazanie wezwania pomocy innym osobom... Z góry dziękujemy za wszelką pomoc naszemu druhowi i jego rodzinie. Proszę o kontakt nogren@wp.pl. Dojedziemy po zebrane dary. Marcin Sitek, drużynowy 91 DH ZHP w Oziemkówce

Gość czyli oni nawet nie maja ubrań