Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 pro艣ba o pomoc

do wszystkich ludzi dobrej woli

Polecane posty

Go艣膰 jedni maj膮 stresa bo
pies im zdech艂 inni na zime zostaj膮 bez dachu nad g艂ow膮

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nie da si臋 wszystkim pom贸c

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie otwiera mi si臋
co tam jest?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pro艣ba o pomoc
''... pomaga膰 b臋dziem wzajem'' Adrian, Patryk, Kacper, Kasia, Mi艂osz, Olek, Jacek Matyskowie. Dzi艣 spali艂 im si臋 dom. Z nieznanych jeszcze przyczyn, 偶ywio艂 - ogie艅, postanowi艂 do艣wiadczy膰 rodzin臋, kt贸rej i tak by艂o bardzo trudno "zwi膮za膰 koniec z ko艅cem". Dzisiaj stracili wszystko. Po偶ar w艂asnego domu. Wyobra藕 sobie, jak wielkie skutki mo偶e wywo艂a膰 taka katastrofa u dzieciaka w wieku 13 lat - tyle ma najstarsze dziecko z rodziny Matysk贸w. Stracili wszystko. W totalnym szoku uciekli do s膮siad贸w, by przetrwa膰 t臋 tragiczn膮 noc. Sam nie widzia艂em, ale ze sprawozda艅 naocznych 艣wiadk贸w wiem, 偶e Kacper - 10-letni poszkodowany - ze 艂zami w oczach pociesza艂 swoje m艂odsze rodze艅stwo s艂owami: "Daj buzi, wszystko b臋dzie dobrze". A偶 brak mi s艂贸w. Siedem woz贸w stra偶ackich walczy艂o z po偶arem. Niestety pozosta艂y same 艣ciany. Cho膰 nie znam dobrze ca艂ego 艣rodowiska 92 Dru偶yny Harcerskiej w Zg贸rzu, jedno wiem na pewno: druh Patryk Matysek jest jednym z najlepiej zapowiadaj膮cych si臋 harcerzy w tej偶e dru偶ynie. Nawet z艂amana r臋ka nie powstrzyma艂a go przed przyjazdem na biwak w maju 2007 roku, kiedy to wi臋kszo艣膰 z nas z dru偶yn ZHP z terenu gminy Miastk贸w Ko艣cielny, sk艂ada艂a przyrzeczenie harcerskie. Bardzo prosz臋 o jakiekolwiek akty dobrej woli: przybory szkolne, ubrania, meble, pieni膮dze (w poniedzia艂ek podamy konto na wp艂aty), przekazanie wezwania pomocy innym osobom... Z g贸ry dzi臋kujemy za wszelk膮 pomoc naszemu druhowi i jego rodzinie. Prosz臋 o kontakt nogren@wp.pl. Dojedziemy po zebrane dary. Marcin Sitek, dru偶ynowy 91 DH ZHP w Oziemk贸wce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czyli oni nawet nie maja ubra艅

Udost臋pnij ten post