Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Peciula

Czerwiec 2008- jak przygotowania?

Polecane posty

21 czerwca mam ślub,od 4 miesięcy mam zarezerwowaną restauracje i zespół,fotografa i te sprawy,mieszkam na pomorzu i u nas jest czyste szaleństwo.Jutro jadę wybierać sukienkę, postanowiłam że wypożycze,oddam i nie będę miała problemu.Zostanie nam tylko ksiądd, czy u was też trzeba tak się spieszyc?

Gość emilia 25
witaj ,ja mam slub 14 czerwca i tez mam juz sale zarezerwowana ,ale jeszcze nie mam okiestry ,sukienki ,kamerzysty itd.pochodze ze slaska i bardzo jestem ciekawa jak inni chca aby ten wyjadkowy dzien wygladal ,dlatego przegladam fora zeby cos ciekawego podgladnac ,jakies pomysly ,bo my chcemy aby nasz dzien nie tylko nam sie zapisal w pamieci ale zeby kazdy gosc sie cieszyl .napsz jak masz ochote o jakis ciekawych pomyslach .pozdrawiam

Nam jeszcze tylko ksiądz został, no i moja sukienka.Myślałam o wynajęcu skrzypaczki na ślub,żeby nam zagrała w kościele,ostatnio byłam na ślubie gdzie był saksofon,aż mi łezka sie zakręciła jak grał Ave Maria,poza tym jeszcze 8 miesięcy a ja już mam stresa.Niestety ja wszystko bardzo przezywam,pewnie bedę płakała bo ja od razu płaczę.U nas najgorzej jest z orkistrami,orkistrę załatwiałam już w kwietniu, gdzie mieli juz terminy zajete.mielismy mieć 7 czerw, ale restauracja była zajeta, a 14 orkiestra i zatrzymaliśmy sie 21 czerw.

Gość emilia 25
Rozumiem Cie doskonale ja tez sie rozklejam ale pamietaj o tym zeby makijazu nie rozmazac:) mamy taki problem ze jedna sale mamy juz zaliczkawana 600 zl ale coraz czesciej sie rozmyslamy z niej ,tak wiec nie wiem co bedzie...ja tez o skrzypcach myslalam nawet mam znajoma co gra ,ale oprocz tego to bardzo bysmy chcieli zrobic cos orginalnego ,myslimy aby zalatwic c zutnik i wlanczac na nim nasze zdjecia jak bylismy mali ,to by bylo dla rodzicow jako podziekowanie:)no i oczywiscie mnustwo zabaw ,moze jeszcze cos z bryczka ... ale nie wiem jeszcze do konca wszystko czas pokaze.pozdrawiam.

Ja też mam już wpłacone zaliczki,ale nie zamierzam sie rozmyślać,bo mam naprawdę super restauracje,byłam tam na weselu.Ile płacici za osobę?My płacimy 135 zł za osobę z poprawinami.Pytam sie bo w rózych rejonach płaci sie inaczej.Uciekam jadę na podbój salonów ślubych:)

Gość emilia 25
czes I co kupilas juz jakas suknie??? my placimy 140 zl ale tylko za jeden dzien w drugi musimy sobie cos zorganizowac ,nasze wesele bedzie nie wielkie bo okolo 45 osob ,robimy go w takim dworku we fajnym miejscu ,do tej kwoty co placimy wchodza:tort ,napoje ,ciastka.mysle ze jest to super cena.a w drugi dzien myslimy zaprosic wszystkich do znajomego do takiej knajpki gdzie serwowane sa dania ,to co pozostanie to oni nam podgrzeja i podadza cos sie u niego dokupi jeszcze , wszystko to jest jeszcze nie pewne ,do obgadania.powiedz mi sa juz jakies obnizki cen sukienek bo ja mieszkam w niemczech i nie jestem w stanie tego sprawdzic ,dopiero na swieta bede w domu i bede mogla tak jak ty poszalec:)powiedz jakie suknie ci sie podobaja ????nie wiem dlaczego ale tutaj w tych salona te suknie mi sie nie podobaja sa jakies takie obciachowe a do tych calkiem drogich to nawet nie wchodze :( bo z wystawy juz widac ile kosztuja ...myslalam zeby kupic cos z ebay albo z allegro ale zas nic na tych zdjeciach nie widac! no musze zobaczy w grudniu jest ostatnia szansa zeby cos wypozyczyc lub kupic.tak wiec naspisz jak bylo i pozdrawiam.

Gość emilia 25
czes I co kupilas juz jakas suknie??? my placimy 140 zl ale tylko za jeden dzien w drugi musimy sobie cos zorganizowac ,nasze wesele bedzie nie wielkie bo okolo 45 osob ,robimy go w takim dworku we fajnym miejscu ,do tej kwoty co placimy wchodza:tort ,napoje ,ciastka.mysle ze jest to super cena.a w drugi dzien myslimy zaprosic wszystkich do znajomego do takiej knajpki gdzie serwowane sa dania ,to co pozostanie to oni nam podgrzeja i podadza cos sie u niego dokupi jeszcze , wszystko to jest jeszcze nie pewne ,do obgadania.powiedz mi sa juz jakies obnizki cen sukienek bo ja mieszkam w niemczech i nie jestem w stanie tego sprawdzic ,dopiero na swieta bede w domu i bede mogla tak jak ty poszalec:)powiedz jakie suknie ci sie podobaja ????nie wiem dlaczego ale tutaj w tych salona te suknie mi sie nie podobaja sa jakies takie obciachowe a do tych calkiem drogich to nawet nie wchodze :( bo z wystawy juz widac ile kosztuja ...myslalam zeby kupic cos z ebay albo z allegro ale zas nic na tych zdjeciach nie widac! no musze zobaczy w grudniu jest ostatnia szansa zeby cos wypozyczyc lub kupic.tak wiec naspisz jak bylo i pozdrawiam.

Gość na czerwiec 2008
toż to kupa czasu jeszcze.

Gość emilia 25
tak sie to tylko wydaje ...

Gość nie zdążycie dziewczyny

Mam cudną suknie, poprostu piękna.Teraz szukam jej w internecie,jak zmajdę to wyśle link. My mamy na 85 osób dlatego jest taniej,im więcej ludzi tym tansze wesele.

Wiesz co ja byłam dzisiaj tylko w jednym salonie,siedziałam w nim 3 godz.i się udało.Mam skromną sukienkę w kształcie literki A coś n wzórhttp://www.biankaf.republika.pl/KAT.1/ms0057.jpg tylko że moja ma gnieciony nabłyszczający materiał. Jest idealna.,w świetle delikatnie się błyszczy.Kosztuje 2.400zł ale zdecydowałam sie na wypożyczenie( 1.200zł) mam gwarancję ze tylko ja i jeszcze jedna kobieta ją założy.W tym salonie wypożycza sie suknę tylko 2 razy a potem ją sprzedają za bardzo niską cenę. W grudniu jest dostawa nowej kolekcji, więc właścicielka mi zadzwoni i jeżeli mi się spodoba nna z nowej kolekcji to mogę ją zamienić.Podobała mi się jeszcze taka z dlugimm trenem ale była tak potwornie cieżka ze miałam wrażenie jakbym nosiła zbroje.Przy okaji załatwiłam sobie kosmetyczkę,która przyjdzie do mnie do domu żeby mnie wymalować.Mój przyszły mąż podchodzi do tego z wiekszym spokojem,on nie szalej tak jak jak,jest opanowany moze dlatego ze jest policjantem.Przymierzyłam chyba z 15 sukienek, i wiesz co to co mi się podobało na manekinie okropnie wyglądało na mnie,dlatego odradzam kupować na aukcjach.

Gość emilia 25
witaj ale ci fajnie ze juz masz suknie,taki fason tez mi sie podoba ,ja zastanawiam sie na sukienka rybka ale nie wiem jak sie bede czuc w takiej bo jeszcze zadnej nie przymiezalam, podobaja mi sie rowniez takie ogromne z ciagnacym sie trenem ale ciezko sie w takiej sukni tanczy napewno .Bedziesz miec jakies dodatki? (rekawiczki ,welon ,tiarka ) bo ja chce miec tyko tiare no i bizterie( tak mi sie podoba ):)ale wiadomo wszystko w praniu wyjdzie.A napisz mi jeszcze jaki masz pomysl na sesje fotograficzna ??

Gość emilia 25
zapomnialam jeszcze czy warto brac kogos ze soba do salonu ?? czy lepiej samej isc ?

Wiesz co lepiej iść z kimś do salou,lepiej jak ktoś Cię widzi,a co do sesji,mamy fotografa ,który ma piękną scenerię i po fotografie idziemy robić zdjęcia do ogródów w różnych stylach( barok,renesans itp) w rybce sie żle rusza a suknie z trenem są nie wygodne i ciężki chyba że mają tren odpinany.