Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksja521

NIech obejrzą te zdjęcia zwolenniczki aborcji!

Polecane posty

ja doskonale wiem bo nosilam 9 miesiecy moje dziecko i urodzilam je...mialam depresje nie tak wielka ale mialam i mam oszpecone cialo,nie takie jak kedys...ja to wszystko wiem.... ale czy nie warto???przeciez to dziecko????!!!!można mu zapewnić wspaniala przyszlosc z inna rodzina a takich nie brakuje!!!doskonale wiecie!!!ja sie nie bede kłocić mam swoje zdanie JESTEM PRZECIWNA ABORCJI jak większość!!!!ale każdy ma wlasne zdanie i nikt tego nie zmieni....nie bylam i mam nadzieje ze nie bede w takiej sytuacji i wole nie myslec...

Szkoda mi osób które tu piszą i nie maja pojęcia o życiu i nawet nicka boja sie podać!!mam odpowiedni wiek t\\do tego aby decydowac o swoich decyzjach i wyrażac swoja opinię.to są moje prawdziwe przeżycia a nie wyssane z palca.Pokory troche kochani.naprawdę bo ręce opadają...

japoneczko jakie przeżycia to spowodowały że nie ułozyłaś sobie zycia po kilku aborcjach???????????????????????????Bo wiesz żeby podjąć taki krok trzeba mieć łeb na karku i osoby które Ci pomogą, współczuje że Ty tego nie miałaś.Osmieszyłaś sie ta opinia o mnie:))Szkoda mi Cię.radze psychologa

ale dlaczego wy piszecie ze trzeba bronic zycia poczetego?? a gdzie w tym wszystkim zycie kobiety?? ona ma byc tylko inkubatorem tak?? aborcja powinna byc dopuszczalna tylko w 3 przypadkach ale nawet obroncy zycia nie pozwalaja dokonac aborcji kobiecie ktora zostala zgwalcona... boze gdzie my zyjemy?:o tylko usiasc i plakac:(

Gość MamaJAcusia1
Fajna madchen-tylko usiąść i płakać, że są takie kobiety które myślą i piszą tak ja ty!

mama jacusia chcialsbys urodzic dziecko gwalciciela?? albo dziecko ktore bedzie roslina bo urodzi sie bez rak i nog?? ktos wczesniej napisal ze zawsze sie eliminowalo slabe jednostki w swiecie zweirzat tez tak jest... ja nie popieram aborcji bo to nie ten czas na dziecko albo bo jakiejs lasce sie nie chce miec dziecka... ja popieram kiedy jest gwalt, kiedy dziecko rodzi sie nieuczalnie chore albo kiedy matka ucierpi kiedy dziecko sie urodzi ja po czesci rozumiem kobiety ktore chronia plody bo to jednak bedzie czlowiek, ale jesli chornicie tego malutkiego czlowieczka ktory na poczatku nie wie ze istnieje a wyzywacie i chcecie pozabijac normalnego czlowieka myslacego, kochajacego, to cos tu jest nie tak

Gość nieuleczalnie chore
jesteście wy, zwolenniczki aborcji. Może i kiedyś nadejdzie taki czas że tak pomyśli o was jakiś psychopata-morderca i was usunie z tego społeczeństwa...Ciekawe czy w momencie śmierci pomyślicie o tym. Tak wiem, zaraz zostane wyśmiana i wyzwana od moherów itp. (a co gorsza od "mocherów" :-0 ) aha, ciekawa jestem ile z tych, które sadzą tu wulgaryzmami, przyczepi się ponownie do kolorowej. Ale i tak nawet nie możecie sie z nią równać! Jeszcze jedno - dla tych które mnie zaraz posądzą, że jestem kolorową (a na pewno znajdzie się tu pełno takich robaków) - tak, to ja, kolorowa ulżyło wam?

ja nie rozumiem jednego dlaczego wy chcecie dac komus zycie skoro ten ktos nie bylby na pewno z tego zadowolony?? podobaloby wam sie gdyby wasze dziecko byloby przykute do lozka?? dla was chyba najwazniejsze urodzic mimo wszystko czasami tak nie jest ja glosno mowie ze usune ciaze jesli dziecko bedzie mialo jakies wady nie jestem jakas psychopatka ktora lubi sie znecac i cieszy sie widokiem cierpiacych dzieci takiemu dziecku lepiej ulzyc kiedy jeszcze nie zna tego swiata...

Gość a ja myslalam ze kolorowa
jest za aborcja

zwolenniczki aborcji odpowiedzcie na jedno podstawowe pytanie czy wy byscie byly zachwycone tym ze zyjecie bez rak albo nog? albo np ze macie wodoglowie i nie mozecie normalnie fukcnjonowac?? fajne takie zycie dla was??

Gość Dżizys
tępe i puste makówki nie odpowiedziały na żadne racjonalne pytanie-wniosek sam się nasuwa.:D

Gość Mama iskierek
Wiecie Ja naprawde nikogo obrazac Wiele w zyciu przezylam Ale to nie o tym ten topik Wiele tez w zyciu widzialam Moze niech kazda z Was odpowie na pytanie Czy wiecie co czuje dziecko z wodoglowiem lub dzieciecym porazeniem mozgowym Zachecam do odwiedzenia takich miejsc i zobaczenia usmiechu takiego dziecka. nie wiecie co mysli Warto zyc chocby po to by doznac uczucia milosci najblizszych osob Warto wiec urodzic takie dziecko wlasnie po to by tym uczuciem je obdarowac. Ono ma prawo zyc i byc kochane. Zamiast usuwac Moze lepiej urodzic i obdarowac je miloscia Bo to z pewnoscia czuje kazdy czlowiek

Gość Ssaraa
Całkowicie zgadzam się z Sarkastyczną Cyniczką. To dwie różne sprawy... A w końcu czasem lepiej dokonać aborcji.

dobra moze wodoglowie nie eliminuje z zycia ale dziecko ktore nie ma rak ani nog? to naprawde nie da sie normalnie zyc pamietam jak mialam z 13lat i bylam u dziadkow na wsi, wpadla mi w rece gazeta gdzie byl artykul o dziecku ktore nie mowi, nie je, nie slyszy, jest bez rak i nog :( mama urodzila bo nikt jej nie mowil ze cos jest nie tak pamietam ze mowila ze kazdy dzien to walka o zycie, ze ma juz dosc, ze jej dziecko jest skazane na takie cierpienie i ona sie na to nie zgadza, ona by usunela gdyby wiedziala, pisala tez ze nie ma juz lez bo tyle wyplakala byly jeszzce pokazane zdjecia tego dziecka, to byla dziewczynka, lezala na lozku i patrzyla w jakichs punkt na scianie... super zycie i jeszcze cos pisala ze nie ma kasy na to dziecko bo facet gdzies sie ulotnil a ona nie moze isc do pracy bo ktos sie musi dzieckiem zajmowac 24h na dobe:( wiecie ile ja przez ten artykul plakalam?? i jak tu mozna mowic o szczesciu?? jak tu mozna twierdzic ze takie dziecko bedzie wdzeczne ze zyje?? jak tu w ogole mozna mowic ze urodzilam bo chcialam zeby zaznalo zycia?? ale jakie to zycie jest?? dla was ono jest ok bo jestescie zrdowe, w pelni umyslu! a takie dzieci?..:(

Gość Mama iskierek
do Fajna Madchen Masz racje zycie takigo dziecka jest trudne Ale to nie znaczy ze bez sensu Nie ma nic bez sensu Ona napewno czulo milosc matki ktora mu sie poswiecala Nie jestesmy w stanie odpowiedziec na pytanie czy wolaloby sie nie urodzic Wasze argumenty sa bardzo istotne Rozumiem Ale wsluchajcie sie rowniez w nasze Kazde poczete zycie ma jakis sens i nalezy dac mu szanse Nie skreslac na samym starcie

Gość Mama iskierek
pozatym piszecie ze tym rodzicom jest trudno ze maja dosyc patrzenia Ale czy nie taka jest nasza rola rodzicow by czuc bol z naszymi dziecmi i dzielic z nimi radosci Wkoncu od tego jestesmy Wiem ze z chorymi dziecmi jest trudniej Wiem ze bol jest wiekszy i strach Ale pamietajmy ze od tego nsa rodzice

mama iskierek ja ciebie nie rozumiem i nie zrozumiem poniewaz nie wyobrazam sobie zebym codziennie cierpiala patrzac jak moje dzieci sie meczy i cierpi:( predzej bym sie zabila... jesli ty lubisz takie widoki to super poza tym myslisz ze takie dziecko ktore caly czas lezy w lozku bo nie ma nog, myslisz ze ono jest szczesliwe?? myslisz ze nie jest mu zal ze nie moze sie pobawic na placu zabaw? ze nawet nie moze pobiegac! poza tym mi sie wydaje ze rodzice sa po to zeby dziecko bylo szczesliwe, zeby zapewnic mu dobry byt, zeby przygotowac go to zycia w spoleczenstwie poza tym wydaje mi sie ze posiadanie dziecka powinno sie przede wszystkim wiazac ze szczesciem, radoscia i miloscia przede wszystkim w pewnym sensie tez z poswieceniem bo trzeba jednak wychowac na ludzi taka istotke ale to co piszesz ze taka rola rodzicow ze musze cierpiec z dzieckiem to przegiecie nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze ty jakas chyba meczennica chcesz zostac ja nie mowie ze kazde dziecko ktore bedzie chore powinno sie usuwac moje jest zdanie takie jest kobieta ma prawo wyboru moze zadecydowac sama czy chce sie podjac wychowania chorego dziecka czy nie i tu nie chodzi o zaden egoizm egoizm chyba jest w tym wszystkim najmniej wazny

poza tym jeszcze cos jak dziecko jest male i chore to kazdy sie nad nim rozczula, pomaga i wspiera ale co jesli podrosnie?? jak sobie poradzi? swiat jest okrutny, kazdy o tym wie i taki chory czlowiek nie bedzie mial szans kazda osoba ma potrzeby, typu bezpieczenswta czy milosci i akceptacji takim chorym czlowiekiem przewaznie trzreba zajmowac sie cale zycie, rodzice umra i co wtedy? a najlepiej jest w ogole wtedy kiedy rodzice maja 80lat, sami potrzebuja opieki i jeszcze maja dziecko chore:(

Gość Mama iskierek
Dobrze to sa jakies argumenty Wkoncu nie wyzwiska Ja nie nazwalam nikogo egoista Chce poprostu zrozumiec Wiem kazdy ma prawo decydowac o swoim zyciu Tylko ze gdy zostaje poczete nowe zycie to podejmujac decyzje decydujemy rowniez za ta istote Wiec moze warto sie zastanowic czy mamy do tego prawo? Nie oceniam nie krytykuje Jestem tu bo chce poznac zdanie innych Moze chce zrozumiec? Moze wyrazic co ja czuje?

oczywisicie ze mozezs wyrazic:) masz do tego prawo:) tylko wiesz ja nie powiedzialam ze ty akurat nazwalas te kobiety egoistkami tu pojawily sie tak piekne wyzwiska ze glowa mala:( moje jest zdanie takie ze powinnnismy oszczedzic czasami tych cierpien lepiej wybrac mniejsze zlo niz pozniej cierpiec 10razy gorzej niz to dziecko:( my caly czas rozmawiamy o dziecku ale co sie stanie wtedy kiedy dziecko podrosnie?? nikt o tym nie mysli:(

poza tym takie dziecko widaje mi sie ze potrzebuje niekiedy jakiejs rehabilitacji a to kosztuje jesli dziecko jest bardzo chore to zazwyczaj jezdzi na wozku a to tez koszta jezeli ktos sie zdecyduje na posiadanie chorego dziecka to musi sie liczyc z kosztami zdrowe dziecko tez kosztuje ale nie potrzebuje rehabilitacji ani zadnych lekow

Gość Mama iskierek
No dobrze a co z dziecmi poczetymi podczas gwaltu? czy one nie maja prawa do zycia

mama iskierek oczywisicie takie dziecko ma prawo do zycia a co z kobieta? dlaczego ona ma sie meczyc te 9 miesiecy a pozniej plakac podczas porodu? ja nie rozumiem wlasnie tego niektorzy sa za tym zeby zgwalcone kobiety rodzily:( ale to jest nieludzkie:( kobieta nie moze zadecydowac czy chce urodzic chociaz to jej zycie i jej cialo a za ta kobiete juz ktos zadecydowal czy chce byc w ciazy czy nie dla mnie aborcja powinna byc przede wszystkim dla kobiet zgwalconych! niektore moze rodza takie dzieci i zyja dlugo i szczesliwie ale nie wszystkie ja jakby mnie ktos zgwalcil i bylabym w ciazy, chyba bym sobie ten brzuch nozem wyciela:( i od razu polecialabym do lekarza ze zostalam zwgalcona i chce usunac w tym momencie moje zycie jest wazniejsze ja o nim decyduje...

Gość Mama iskierek
Z Tym wlasnie nie moge sie zgodzic Bo ja urodzilam corcie wlasnie z gwltu Jest cudownym dzieckiem Taka mal iskierka Nie mozna potepiac takich dzieci To nie jest argument do usuniecia Bo takie dziecko ma prawo zyc Przynajmniej wedlug mnie A wiem ze bylo mi ciezko Teraz tez codziennie na nia patrze A jest podobna do niego jak dwie krople wody Ale to moja ukochana corcia nie potwor

Gość do mamy iskierek
nie wiem jak to u ciebie bylo ale co innego jak zgwalci chlopak czy maz a co innego jak np.ojciec albo facet ktorego nie znasz.

mama iskierek ja cie podziwiam ale z drugiej strony lekko potepiam bo pozniej dziewczyny zgwalcone moga nie usunac bo ty piszesz ze tak swietnie jest, i w ogole moze dla ciebie swietnie ale wiesz nie kazdy jest taki sam i jeszzce jedno jak mozezs w ogole wytrzymac patrzac na dziecko i widziec twarz swojego gwalciciela?:( szok normalnie..

poza tym dalej nie wyjasnilismy skad pochodza te zdjecia zreszta gdyby jakas malolata zaciazyla i chcialaby usunac to zrobilaby to na poczatku a nie w ciagu 4 czy 5 miesiacia nie? logiczne... czesto tak sie zdarza ze po prostu ciaza obumiera, ostatnio w gazecie bylo o aktorce ktorej ciaza obumarla w 8 miesiacu... przykre:( ale tak sie zdarza i moze te dzieciaczki tez byly z takiej ciazy a wy piszecie bzdury, wierzycie slepo w te zdjecia i przy okazji wyzywacie kobiety