Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaliayh

coś o dermacolu kto uzywa??

Polecane posty

Gość aaliayh

Witam, Zamówiłam sobie na allegro dermacol podkład nr 215 po przeczytaniu setek recenzji.. Czy ktos ma jakies doswiadczenia z tym podkładem?? Napiszcie...:)

Gość uyylyul
Ja używam go tylko jako korektor, bo niestety potwornie przetłuszcza mi twarz :O Za to świetnie kryje :)

dobrze kryje, ale zanim nałozysz go na twarz rozprowadź najpierw na wierzchu dłoni az się ogrzeje i zrobi się taki jak krem i używaj jedynie odrobinę, z dloni weź na opuszek palca i zrób takie kropeczki na twarzy potem rozsmaruj..bo maska sie zrobi dla twarzy z cera tłustą nie jest ósmym cudem świata, u mnie trzyma się i matowi na ok. 5 godzin - ale kryje przebarwienia rewelacyjnie ale zmywanie to masakra jest b. gęsty i wnika głeboko, koniecznie musisz mieć dobre mleczko do demakijazu bo dostaniesz wyprysków i nie ma gadania -> na noc ZAWSZE zmywaj z twarzy

Gość beti-007
ok:) dzieki ja mam cere mieszaną takze moze sie sprawdzi...

uzywam jako korektora na since pod oczami, na twarz raczej rzadko, chyba ze mam masakre wypryskowa, wtedy mieszam odrobine razem z kremem tonującym...ale z bliska to widac ten tynk;)

Gość beti-007
o rany to az tak widac?? moze masz zle dobrany odcień, jaśniejsz zawsze lepszy:)

Gość beti-007
OOooo ja mam właśnie takie problemy... no ale trudno a nóż widelec mi podpasuje:) :) Dobrze ze nawet tani jest (10zł)

beti. ja tez uzywam jako korektor.. nie powstlo nic lepszego w tym wzgledzie.. ale na twarz nalozylam tylko raz.. normalnie czulam sie jak w gipsie, to naprwde ciezka masa, a zmyc to.. o rany..kilka razy trzeba mydlic twarz to kosmetyk z serii farb artystycznych, jakimi maluje sie prezenterow, bo nie widac pod nim nic, czase mi sie wydaje, ze nawet z murzyna by zrobil bialego :) ale na zywo strasznie widac ze to maska.. moja kolezanka uzywala go w polaczeniu z jakims lekkim podkladem, mieszala po trochu jedno z drugim..

Gość poiu
fakt jest bardzo kryjący i ma cięzka konsystencje ale jak sie go zmiesza z kremem lub podkładem to mozna czasem uzyc na całą twarz ale niestety zapycha wiec uwaga przy cerach tłustych i mieszanych Super nadaje sie na cienie pod oczami ale to juz ktoś wcześniej dodał:)

Gość beti-007
Dzięki dziewczynki!! Ja będę musiała wypróbować i tak i tak bo w recenzjach laski pisały że nawet uzywają na całą twarz! No ale ciekawe jaki efekt tego wychodzi. Wszystkie są zachwycone że to takie cudo :) no zobaczymy....

Gość pudernica26
Też go kiedyś używałam ale on mnie wcale nie matował. Mam cerę normalna a po dermacolu błyszczałam. Świetnie kryje i to jedyny jego plus. Na pojedyncze zmiany jak najbardziej, na cienie też ale na całą twarz odradzam. Długo szukałam odpowiednika ale nie zapychającego tak bardzo. Najlepszy okazał się dermablend vichy. POlecam Ci go . Kryje świetnie a nie zapycha i nie pogarsza stanu cery (miałam trądzikową). Wart uwagi jest też revlon colorstay i nowy max factor Miracle touch. Mam te wszystkie i szczerze polecam. Revlon i dermablend kupuję w próbkach an allegro. za 30ml revlona zapłaciłam 17zł plus przezyłka. - w sklepie 60zł Drmablend jest troche droższy 0k 17zł za 15 ml ale za to dermablend jest trzy razy bardziej wydajny od revlona. Jedna próbka wystarcza na tydzień stosowania na całą twarz. Miracle touch 58zł w sklepie. Ja kupiłam okazyjnie na allegro za 29 ale narazie nie widzę żeby ktoś sprzedawał. Naprawdę warto wydać te pieniądze bo ładnie wygladajaca twarz to podstawa. A dermablend tylko jako korektor. pozdrawiam

Gość pudernica26
*dermacol tylko jako korektor oczywiście

Gość eeechooo
słyszałam, że używa się dermacolu do charakteryzacji zwłok pewnie dlatego, że świetnie kryje :D

Gość beti-007
Kurczeee ostatnia wypowiedz troche mnie przeraziła:) :) Właśnnie tez się zastanawiałam nad tymi próbkami z allegro najlepiej sobie kupic zestaw próbek tych różnych firm i je przetestować:) Czytałam ze revlon colot stay tez jest bardzo dobry ale jakos go nie zamówiłam bo sie nastawiłam na ten dermacol:) A próbowałyście moze dodac kapke dermacolu do swojego ukochanego sprawdzonego nawilzającego (!!!) fluidu?? Lepiej by krył moze??:) Przetestujcie i napiszcie pare słówek:)