Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolka345

czy wierzyc testom ciazowym?

Polecane posty

Gość wiolka345

czesc dziewczyny-mam takie pytanko :jesli robilam dwa razy test ciazowy kazdy innej firmy jeden rano a drugi nastepnego dnia wieczorem i oba pokazaly ze jestem w ciazy to czy istnieje szansa ,ze jednak nie jestem?i teraz troche pokrecone pytanie :co poza ciaza moze wplynac na pozytywny wynik testu,jakies choroby,dieta,zmiany hormonalne itp?

Gość Kasia odpowie
a spóźnia Ci się okres?

Gość wiolka345
tak -robilam po terminie miesiaczki,ale spoznia mi sie dopiero 6 dni,ale piersi mnie bola i sa wieksze a brzuch wydaje mi sie juz lekko okragly(jestem dosc szczupla),ale chyba to za wczesnie na takie objawy jak na okolo 3 tygodniowa ciaze?!

Gość Kasia odpowie
uprawiałas seks z zabezpieczeniem ? jak długie masz cykle??

Gość maggie21
jesli chodzi o brzuszek to napewno nie byloby go jeszcze widziec tylko to jest tzw.sila perswazji:) jak w cos uwierzysz to widzisz wwszystkie objawy. choc przyznam szczerze ze 2 pozytywne testy to niepokojaca sprawa...najlepiej bedzie jak pojdziesz do lekarza na usg i on rozwieje twoje watpliwosc i jaka by nie byla ta wiadomosc to mam nadzieje ze bedzie dobra dla ciebie:)

Gość wiolka345
bez zabezpieczenia prawie zawsze co 28 dni (jesli jakies odchylenie to dwa dni do przodu lub do tylu)

Gość Kasia odpowie
no więc tak.... z tego co mówisz że było to około 3 tyg temu a spóznia Ci się okres uprawiałas seks w dni plodne więc jest ogromne ryzyko zajścia wciąże :( .... jedyną szansą jest to że nie było wytrysku .... a Twoja miesiączka spóźnia się przez stres.... Jednak pozytywne testy ... odpowiadają na Twoje pytanie.... poczekaj jeszcze tydzien na okres.... i idz do ginekologa.....

Testy w ta strone sie nie myla. Pozytywny wynik testu moglyby zaburzyc tylko przyjmowane leki hormonalne np. pregnyl. Jestes w ciazy . Gratulacje. Ja tez mam bolace piersi i brzuszek tez sie powiekszyl w 6 tyg ( taki nabrzmialy sie zrobil).

Gość wiolka345
z tym brzuszkiem to ja sie mocno zastanawiam ,bo juz w zeszlym miesiacu czulam sie dziwnie nie dostalam okresu w terminie tylko tydzien po terminie jakies krwawienie ,krotsze,ale nawet bardziej bolesne niz miesiaczka,nie moglam wtedy zrobic testu(bylam za granica i tak jakos-brak zaufania do ichniejszych testow czy cos)ale teraz mam podobna sytuacje okres spoznia sie okolo tygodnia dwa testy pozytywne(nie jestem juz nastolatka)i wczesniej tez zdarzylo mi sie zrobic test kilka razy w przeciagu roku nigdy nie bylo na nim dwoch kresek

Gość wiolka345
nie przyjmuje lekow hormonalnych ,krotko bralam ziolowy castagnus ,bo podobno mialam drobne problemy z prolaktyna,kochalam sie bez zabezpieczenia w dni plodne ,kocham sie w ogole dosc czesto,ciaza dla mnie to nie wyrok nie jestem w przedziale wiekowym od 15 do 20:-),ale mam mieszane uczucia

Gość jeśli testy wyszły ci pozytywn
ie i to 2 to nie ma bata, jesteś w ciąży czy ci się to podoba czy nie test może się pomylić i wyjść negatywnie nawet jeśli jesteś w ciąży, ale wychodzac pozytywnei praktycznie zawsze oznacza to jedno - ciążę rzadko, ale jednak może też dotyczyć jakiś zmian hormonalnych, torbieli na jajnikach, ale to naprawdę nieliczne przypadki gratulacje:)

Gość Kasia odpowie
Masz ponad 20 lat... jesteś w ciąży.... i się cieszysz ;) to gratuluje ....

Gość wiolka345
czy jestem to nie wiem ,bo nie wiem czy wierzyc testom (jak w temacie:-) )ale dzieki za zyczliwe zainteresowanie:-),moze zrobic sobie jeszcze test z krwi-tak sie zastanawiam,czy ktoras z was wie czy pobieraja z palca czy z zyly czy to bez roznicy?

Gość wiolka345
czy przy torbieli na jajnikach rosna i bola piersi czy zakragla sie brzuch czy objawy sa podobne jak w ciazy ?wiem ze pytanie wybitnie dyletanckie,ale prosze o odpowiedz

Gość wiolka345
do lekarza tez sie wybieram ,ale zastanawiam sie czy to bylby taki etap,ze moglby juz cos zobaczyc czy wyczuc:-),wiec moze isc z wynikami krwi,albo poczekac jeszcze tydzien?

Przy torbielach na skutek wzrostu estrogenow moga bolec piersi i moze nabrzmiec brzuszek, ale nie ma dwoch kresek na tescie ciazowym. Dla pewnosci mozesz zrobic sobie test z krwi, pobieraja z zyly :) Naprawde, jesli test z moczu wskazuje na ciaze, to sie w niej jest na 99,9999% . On wykrywa hormon ktory jest obecny tylko podczas ciazy. Jeszcze raz gratulacje. Lekarz nie wykryje jeszcze ciazy raczej, na usg nie wczesniej niz 6-7 tydz. liczac od dnia ostatniej @.

Gość jeśli testy wyszły ci pozytywn
ja zrobiłam test 4 dni po spodziewanej miesiączce i wyszedł pozytywnie, a obrzmienie piersi i większy brzuch zauważyłam już 2 dni po spodziewanej miesiączce, a więc zanim dowiedziałam się o ciąży:)

Gość wiolka345
dzieki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi ,zastanawia mnie jeszcze czy w zeszlym miesiacu to moglo byc poronienie i czy moglam drugi raz zajsc w ciaze zaraz w nastepnym cyklu czy to moglo byc krwawienie jak je nazwac pseudomiesiaczkowe?,czy powinnam sie martwic i nie czekac tygodnia tylko od razu poczlapac do ginekologa?

Ja zrobiłam 3 testy i wszystkie wyszły pozytywne a dzisiaj na usg widac było pęcherzyk płodowy mimo że to dopiero piąty tydzień. Tylko ja mam bardzo krótkie cykle ok 25 dni. Jeśli 2 testy wyszły pozytywne to raczej musi być to ciąża.

Gość wiolka345
liczac od ostatniej @ a nie od ostatniej owulacji?

Liczę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki z uwzglednieniem dlugości cyklu. Skorzystałam z takiej wyliczarki jest dostepna na każdej stronie o ciaży i dzieciach. Moja gin powiedziała że to bardzo wczesna ciąża i że to cud że widać już pęcherzyk. najlepiej poczekać z badaniem ok 2 tyg. po spodziewanej miesiączce.

Gość wiolka345
naprawde gdyby nie te dwa pozytywne testy ,to ...hmm czy okres moze spozniac sie rowniez z powodu czestych przewleklych zapalen pecherza?poza tym niektorzy twierdza ,ze tylko test z krwi jest w 100% wiarygodny,a te z apteki z moczu wychodza jak chca-stad moje watpliwosci,ale stany zapalne pecherza czesto u mnie nawracaja,a wszystkie testy ktore robilam w przeciagu roku podejrzewajac ciaze wyszly negatywnie,dopiero te dwa ostatnio po terminie ostatniej spodziewanej miesiaczki wiec tak draze...

drazysz niepotrzebnie. raczej jestes w ciazy i sa niewielkie szanse na to, zeby dwa testy sie pomylily. moglabys miec watpliwosci gdyby tylko jeden ale dwa ... niestety musisz sie pogodzic z tym, ze rozwija sie sie w tobie nowe zycie. dla wlasnego dobra, bo nie wiem czy cie ta infromacja cieszy czy nie, dbaj o siebie jak mozesz.