Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmm nie wiem ...

Okres dlugo przed planowanym terminem

Polecane posty

Gość hmm nie wiem ...

Dostalam dzis okres. Wszystko byloby ok, gdyby nie to ,ze powinnam go dostac mniej wiecej 08.11 :O - nie biore pigulek - nie biore innych lekow - nie jestem w stresie - nie zmienialam klimatu ostatnio - nie jestem w ciazy - nigdy wczesniej nie dostalam okresu "przed terminem" , zawsze regularnie co 28-30 dni , baaardzo rzadko sie spoznial wiecej niz 2 dni ... czy mialyscie kiedys podobny przypadek ? i co bylo wtedy przyczyna ? czy seks po dlugim czasie abstynencji moze miec na to wplyw ? (dosc intensywny ...) jesli pytanie jest glupie to przepraszam :)

Gość hmm nie wiem ...
ps. ZAWSZE przed okresem bolal mnie brzuch i piersi . Teraz nie .

Gość jaka masz pewnosc ze nie
jestes w ciazy?

Możliwe, e to plamienie lub krwawienie okołoowulacyjne. W tym wypadku nie ma znaczenia, że nigdy czegoś takiego nie miałaś - natomiast duże znaczenie może mieć to, że nie było PMSu, skrzepów i ogólnego \"okresowego\" samopoczucia. w takiej sytuacji traktuj takie krwawienie jako okres najwyższej płodności. Nie powinno trwać dłużej niż 3 dni i miesiączka nadejdzie w około 12-16 dni po tym zdarzeniu.

Jeśli chodzi o intensywny seks - dawno temu miałaś cytologię? Jeśli tak, to wypadałoby wykluczyć nadżerkę (przy niej czasem są krwawienia, po stosunku głównie). Jeśli niedawno, to należy zakładać owo krwawienie okołoowulacyjne.

Gość hmm nie wiem ...
dziekuje za odpowiedzi :) w ciazy nie jestem - bo jak pisalam mialam dlugi czas abstynencji , pierwszy raz po tym okresie byl w piatek , potem czesto i intensywnie i wczoraj dostalam "krwawienie" , stosujemy prezerwatywy - wiem ze nie jest to antykoncepcja bardzo skuteczna, ale narazie musi to wystarczyc . Cytologie mialam z rok temu . Gr II , czyli nieliczne stany zapalne , leczylam sie jakimis globulkami (nie pamietam w tej chwili nazwy) Dzis mam drugi dzien krwawienia ... narazie wyglada to jak miesiaczka, tylko jest nieco mniej obfita ...

a ja bym sie zainteresowala gospodarka hormonalna i przesledzila dokladnie obie fazy cyklu, nie chce cie straszyc, ale w moim przypadku raz wyciu dostalam @ 10dni przed terminem, moze akurat to byl zbieg okolicznosci,ale ruszylam wtedy tylek do lekarza i dobrze, bo wczesniej wszystko mialam jak w zegarku. oczywsice z calym szacunkeim do wiedzy Nglki, ktora jest tu podpora forum i posiada szeroka wiedze, moim zdaniem powinnas leciec do lekarza, nie zaszkodzi wszystko sprawdzic

Gość hmm nie wiem ...
postaram sie isc do lekarza w przyszlym tyg. malolepsza - czy mozesz napisac ,co bylo przyczyna w Twoim przypadku ? chodzi o jakies zaburzenia hormonalne ? pewnie dostane skierowanie na jakies badania...

Gość hmm nie wiem ...
moj "okres" przedterminowy wlasnie sie skonczyl po 4 dniach ..hmmm , a wczoraj (3 dzien) byl jakis taki baaardzo slaby , niby zawsze mam okres 4-5 dni ,wiec nie wiem w sumie co to bylo jak znajde chwilke odwiedze gina

Gość Na Fali
Mam takie pytanie czy to mozliwe zebym byla w ciazy majac okres...?? Balam sie ze bede w ciazy ale dostalam okes 5 dni za szybko... a moj okres trwal 3 dni 1 dzien byl mocny a 2 to strasznie slabe

Gość hmm nie wiem ...
jesli juz to wtedy nie mialas okresu, tylko jakies plamienie.... a czy jestes w ciazy - zrob test albo badanie na bete

Gość Na Fali
hmmm nie wiem co o tym myslec;/ no ale chyba zrobi test