Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o cenne wskazówki

Rosołek z kluseczkami ale jak....?

Polecane posty

Gość prosze o cenne wskazówki

zrobić kluseczki?Jestem początkującą kucharką, obiecałam męzowi niespodzianke-a wiem że taką zupe uwielbia.Plis dajcie jakieś rady .Z góry dzieki za odzew:)🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość madlen 20
no najłatwiej to chyba makaron ugotowac:)a o jakie kluseczki Ci konkretnie chodzi??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prosze o cenne wskazówki
madlen-->kochana chodzi mi otakie w stylu zacierki🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kluski lane
make + jajko + odrobina soli i ew wody wymieszac lyzka na dosc geste ale lejace ciasto, wlewac do wody oddzielajac porcje lyzka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kluski lane
sorry, wlewac na rosol

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prosze o cenne wskazówki
Bardzo jestem Wam wdzięczna za wskazówki, może to błacha sprawa jak dla Was , ale dla mnie to nowość:) Tym bardziej jestem wdzięczna🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość madlen 20
u mnie w domu robi to sie tak-jak juz sie rosól ugotuje to w garnuszku(najlepiej takim litrowym)rozbijasz 2 jajka, wsypujesz make, troche wody i soli, musi byc dosc geste ale zeby odlepiało sie od łyzki...potem łyzka wkładsz do rosołu kazdą łyżke z osobna i w ten sposób powstaja takie pyszne kluski...ale nie gotuj potem rosołu zbyt długo bo sie kluski rozleca, jak tylko wypłyna na wierzch to juz zestaw z ognia, powodzenia:*

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prosze o cenne wskazówki
Madlen 20-tak właśnie zrobie.Dzieki kochana:)🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pateent
wychodzą najlepsze, 100% gwarancji mikserem z końcówkami do ubijania białek ubij 1 łyżkę mąki + 1 jajko, strumyczkiem lej na gorący rosół ja to robię w dzbanku do mleka. Smacznego Uwaga: nie dodawać wody, można szczyptę soli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a dlaczego
nie mozna dodac wody?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jesli wyszły Ci za twarde, to lepiej wbić jeszcze jedno jajko i zwiększyć w ten sposób ilość kluseczek . Ciasto nie może być zbyt lejące, bo wtedy kluseczki się rozlecą i powstanie kluskowa zawiesina w rosole.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×