Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oranżadka

Pytanie o stereotypy i uprzedzenia - imię dziecka

Polecane posty

Otóż stereotypy i uprzedzenia są wszędzie, moja znajoma miała kiedyś fantastycznego pieska....ale nie o tym. Moja znajoma chce synka nazwać Azorek jak miał na imię jej ulubiony piesek ale cała jej rodzinka i znajome mówią że tak sie dziecku nie daje na imię a dlaczego sie pytam, jesli jej sie podoba imię AZOR to powinna tak nazwać berbecia :( Azor to bardzo ładne imię i pasuje do jej długiego nazwiska niewazne jakiego ale np Azor Kowalski. Brzmi jak imie szlacheckie a ludzie sa uprzedzeni i faszyści

Gość ORAŁŻANKA MA RACJEŁ
JA MIAŁAM PIESKA... FIGIEL ZDECHŁ NA WIOSNĘ. Jak urodzę syna dam mu na imię Figiel!

Ale to jest psie imię ....tak samo jakbyś nazwał dziecko pancernik karłowaty ....;/ no co zwierze się tak nazywa to czemu nie dziecko...albo niech nazwie syna pimpek pupuś perełka reksio albo zefir :) moja kotka nazywała się kasia ...a kot kasper :) niech nazwie go kasia ....wiesz są imienia przeznaczone dla zwierząt ;/

w ogóle co ty masz za pojebane koleżanki że ona psa do dziecka porównuje ...tak jak psy nosi się w torebce maluje paznokcie to niemowlakowi też będzie ....nie no nie przesadzajcie ...niech da mu jakieś normalne imię a nie za dzieckiem na podwórku będą biegać i wołać \"łuf łuf \"

Gość tłumikkk
a dlaczego niby można nazywac psa np. Bronek albo Baska albo Sonia, a człowieka nie można Azor, Burek albo Reksio ? ja jestem jak najbardiej za a Azor Kowalski brzmi bardzo dumnie i pięknie

Ja kiedyś miałam wspaniałego, wiernego pieska. Miałam go tylko 2 tygodnie, bo potem umarł. Na jego cześć planuję nazwać synka (może kiedyś) Aleksander (on miał Alex).

Gość tłumikkk
a żeby było jeszcze bardziej światowo - co sadzicie o Azor Maria Kowalski ? albo Kovalsky

Gość Miłościwa pani
nie róbcie dzieciom krzywdy, i potem w szkole bedą go wołać Azor

Gość że co
moj kot wabi sie Ozymandias, myslicie, ze bedzie pasowac to imie do chlopca?

Gość zdaniem*faceta
Sąsiad miał psa, którego nazywał 'bierz go' i pies przy obroży miał napis 'bardzo się cieszę, że nie jestem tobą' :) , moim zdaniem 'bierz go' to jest ładne imię dla chłopca :) 'Murzyn' chyba też ma sens :)

Gość Azor
i co z tego ze koledzy w szkole beda na niego wolac Azor ja mam na nazwisko Azarkiewicz i od przedszkola wszyscy wolaja na mnie Azor nawet niektorzy nauczyciele w szkole jak wolaja mnie do tablicy to mowia Azor i co ?? a jak pisze sprawdziany to sie na nich podpisuje wlasnie Azor .Bardzo lubie swoja ksywke zaluje tylko ze rodzice nie dali mi tak wlasnie na imie !!

Gość Soniula
Ja mam na imię Sonia. Oczywiście, zdarzają się ludzie, którzy od razu dopatrują się rymów ze \'słoniem\' i z psami, ale ludzie często mawiają, że mam bardzo ładne imię. A ja? Jestem, może przez to, bardzo tolerancyjna.

ooo...ale ja się brzydko wyrażałam kiedyś :D hehe Nie no po prostu się dziecka będą niepotrzebnie czepiać ...