Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda24....

Planowana..wpadka

Polecane posty

Gość Magda24....

Jestem z moim mężem już po ślubie,mamy mieszkanie.. On ma skończone studia,mi został rok.. Bardzo pragnę dziecka,ciągle o tym myślę.. Jest we mnie instynkt macierzyński i to od dawna. Wiem,że mąż też chce dzieci, ale za każdym razem kiedy poruszam ten temat to mówi,że chce dla dziecka jak najlepiej,trzeba się dorobić kasy ..ale wiem,że jeżeli byśmy wpadli to pokochałby dziecko.. na pewno. Ponieważ wiele razy była sytuacja 'alarmowa' i nawet nie myślał by odejść,wręcz przeciwnie.. wiec jak sądzicie czy to będzie fer 'zaplanować wpadkę' ? Bo na planowaną ciąże nigdy się nie doczekam, a to kasy więcej, a może dom większy itp bla bla..

Gość Magda24....
w sumie on nie musi o tym wiedzieć,ja mogę udawać również zaskoczona tą wpadką. Może to i nie fer. ale chyba dziecko jest dla mnie ważniejsze,heh.

Gość tłumikkk
po pierwsze - nie fair po drugie - naprawde kiepska jest taka sytuacja, jak gołodupcom sie przytrafi dziecko - daj mu ten rok, niech cos chłopina zarobi, bo inaczej bedzie naprawdę cieżko - będzie chodził sfrustrowany, że nie wyrabia, będzie w ciagłym strachu, bo wszystkie sprawy finansowe na jego głowie trochę sie odbijcie

Gość Magda24....
Wydaje mi się,że nie miałabym wyrzutów sumienia knując taki 'plan' :P Naprawdę chce tego dziecka nie mamy po 17 lat ale ja mam 24 on 27. CZAS NAJWYZSZY.

Gość Magda24....
Mój mąż zarabia ok 3-4 tysiące miesięcznie , ja 2. nie sądze żebyśmy byli biedny, na wycieczke do hiszpani sobie pozwalamy wiec i na dziecko tak

hhmm.... ja bym tak zrobila... tylko zeby kiedys Wasze dziecko nie cierpialo z tego powodu...:) powodzonka:d

dziecko się powinno mieś wtedy kiedy oboje partnerzy sa na to gotowi albo kiedy zbieg okoliczności sprawił, że zadecydowała za nas antura, ale to inna historia nie mozesz zmuszać faceta do bycia ojcem, bo Ci się wydaje, ze zareaguje na to pozytywnie :O pozatym to się może wydać chcesz, zeby Ci to kiedyś wytknął albo odrzucił dziecko z urazy do Ciebie i Twojej intrygi???

Gość hmmmmmmm......
Moja koleżanka tak zrobiła tzn.mieli jedno dziecko a ona bardzo chciała drugie jej mąz nie bo trzeba zmienić auto na wczasy jechac itp.potem bała mu się strasznie powiedzieć bo brała tabl.odstawiła nic mu nie mówiąc.Mała ma teraz 4 lata i co autko zmienione już 2 razy byli na wczasach,jakby czekała na jego dezyzje to by się nie doczekała;-)

Gość Magda24....
Ale jak się może wydać? Ja wiem,że on chce tego dziecka, kiedyś poroniłam, kilka lat temu . ale w czasie ciąży on mnie na rękach nosił. kocha dzieci tak jak ja, wychował się w biedzie i chce ciągle się dorabiać itp itd. Ale bez przesady mamy wystarczająco dużo pieniędzy na dziecko. No ale jak się może wydać.. ? Biore tabletki. To nie daje 100% a po drugie zawsze-> moge mieć biegunke

Gość Magda24....
hmmmmmmmm.. --> to u nas jest tak samo,ciągle coś, remont mieszkania po raz setny,nowy samochód, a jakaś wycieczka.. a ja już się wyszalałam w zyciu,teraz czas na dziecko, mówię mu o tym to uśmiecha się tylko i mówi,że też chce. i zadaje pytanie'ale czy mamy wszystko?' na litośc boską mamy wszystko,siebie miłość i dziecka nam brakuje i gadaj z takim

Gość Magda24....
Haris Pilton Wiesz Ty chyba nie do końca wiesz co ja czuję,więc daruj sobie płytkie i niezbyt cięte gierki słowne wobec mnie.

skoro masz dopiero 24 lata to weź chociazx na ten rok-dwa na wstrzymanie. takie zaspokajanie swojego instyntku jest dla mnie niezrozumiałe - gdzie miejsce na zaufanie w takim związku? to jest nie fair, tak się nie robi.

Gość Magda24....
Mówi się trudno,dziś z nim porozmawiam. A jak nie ,odczekam troche i zaczne działać. Truudno.

Gość tłumikkk
no jak uwazasz jesli on by nie miał nic przeciwko dziecku, to kto wie ja mam tak, że mój maż strasznie by chciał juz miec dziecko, jak nie; jakby mi przedziurawił gumkę, bo tak sie zabezpieczamy , i ja bym sie skapowała, to naprawde bym sie wsciekła i nie wiem, czy bym w ogóle z nim jeszcze chciała byc to jest oszustwo, nieliczenie sie z wolą partnera , brak szacunku a swoją drogą - na ostatnim roku studiów możesz sobie pozwolic na pracę, ktora daje 2 tysiace ?

Gość Magda24....
Nie,nie dlatego. Dlatego,że piszesz głupie teksty. Np ten o witaminie. :|

Gość Magda24....
studiuje zaocznie i pracuje więc jest ok.

Gość Magda24....
tłumikk ale różnica jest taka,że Ty dziecka NIE CHCESZ. A on mówi,że chce ale czeka na odpowiedni moment. Nie wiem kiedy on ma zamiar nastąpić..

Gość babiczka
pogadajcie o tym powaznie jeszcze raz - moze miec do ciebie zal. to niesamowita chwila - kochać się ze świadomościa, że chcecie począć nowe życie. Może później bardzo żałować, że mu odebrałaś tę świadomość

Gość hmmmmmmm......
Przyznała mu się że odstawiła tabl.kominukując przy tym że jest w ciąży,był zaskoczony to jasne.Na drugi dzień przyszła do mnie mówiąc ze mąż stwierdził jak zaczeliśmy to trzeba kończyć...;-)

Gość GracjaSpacja
Gdzie w tym wszystkim partnerstwo? Ja osobiscie nie chcialabym, zeby ktos w taki sposob decydowal za mnie...

Gość Magda24....
Sorry, ale widziałam głupsze tematy. Również Twoje. bez odzewu . bo to nie ma sensu,taka pusta dyskusja z tobą.

a co za róźnica czy chcę czy nie chcę ale jedno juz mam wiec napewno wiem trochę więcej niż ty wiem napewno jakie zachowania sa fair w związku a ty musisz pytac o to na kafe

Gość tłumikkk
owszem, chce miec dziecko, ale jeszcze nie teraz to tak samo, jak twój facet

Gość Magda24....
Dzisiaj porozmawiam z Nim jeszcze,zobaczymy jak to będzie. Dziękuję za odpowiedzi i te negatywne i pozytywne. A dziecinne temu ' buahaha' ( jakby z Afryki wróciła.. )- podziękuję.