Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelka 766

mam pytanie odnosnie sluzu plodnego - prosze o wyjasnienie

Polecane posty

Gość amelka 766

caly miesiac juz od dluzdszego czasu nie zauwazylam u siebie sluzu plodnego, a staram sie o dziecko, czy to oznacza ze nie mam owulacji??? w czym moze byc problem

niekoniecznie. wcale brak tego śluzu nie musi oznaczać braku owulacji. czasam tego śluzu płodnego może byćbardzo mało. nie wiem czy badasz ten śluz przy szyjce czy ten co z pochwy się wydostaje. powinnaś włożyć sobie dwa palce do pochwy i pobrać próbkę śluzu tego co znajduje się przy samej szyjce. on jest najbardziej wiarygodny.do tego polecam pomiary temperatury i obserwację samej szyjki. a najlepiej wizytę u ginekologa na usg podczas teoretycznej owulacji. wtedy będziesz miala pewność.

Gość a wczesniej sluz
płodny występował u ciebie? zasadniczo jest tak z tego co wiem, że sluż płodny może się kryć w macicy i nie zawsze możeby być widoczny. Jeśli go nie m wcale to nawet jeśli masz owulkę chłopaki nie przeżyją w drodze do jaja.

Gość dsvhgg
problem tkwi w tym,że w zeszłym cyklu miałam owulację,bo lało się ze mnie dużo sluzu wodnistego i pobolewało mnie w okolicach jajników...W tym cyklu tego nie było.Zawsze owulacje miałam ok 15 dnia cyklu...Dziś mija 17 dzień cyklu i zero śluzu płodnego,bóli itp.Kochałm sie do 11 dnia cyklu i to do końca i sie teraz zastanawiam czy mogło dojść do owulacji wcześniej,albo wcale mogło jej nie byc...Bardzo chciałambym miec już dziecko i bardzo mnie martwi,że i pewno tym razem sie nie udało...

nie lubię określenia "zawsze" jeżeli mowa o naszym organiźmie. można mówić "zwykle", abo "do tej pory", ale nie "zawsze". może ten cykl ci się wydłuży i owulacja będzie ok 20 dnia, a może była wcześniej i już jajko jest zapłodnione? nie mozesz mieć pewności. organizm to nie maszyna.obserwuj się i nie denerwuj :) życzę udanych staranek :)