Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _ZANIEPoKOJONA_

Nadmierne swedzenie,zaczerwienienie Pochwy co to moze byc???????????

Polecane posty

Gość _ZANIEPoKOJONA_

Od trzech dni zauwazylam..lekkie zaczerwienienie pochwy,do tego odczuwam potworne swedzenie.. Nie wiem co to moze byc, i co na to poradzic, (jakie domowe sposoby radzicie) Mam nadzieje ze tu uzyskam odp. Dziekuje Serdecznie za komntarze i Pozdrawiam

Gość _ZANIEPoKOJONA_
up..... Prosze o pomoc..!

Gość ona279847234
to napewno jest grzybica.napewno kazda dzoiewczyna to miala nie raz......grzybica moze byc od wszytskiego np. od brudnej wody w jeziorze, od zbyt intensywnego mydla, od zapachowego papieru toaletowego...................bo to wszystko zakuca naturalna flore bakteryjna.powinnasc w sklepie poprosic o jakas masc lub tabletki dopochwowe na grzybice, domowe sposoby : czytalam ze mozna rozpuscic w jakiejs misce z woda lyzeczke sody oczyszczonej i siasc w tej misce , siedziec tak 15 minut. i najlepiej myj cipke sama woda lub plynem do higieny intymnej

Gość a moze jesteś uczulona na
niektóre podpaski albo wkładki?

Gość _ZANIEPoKOJONA_
Podpasek nie uzywam.. Hm... wkładki - raczej nie.Ciagle uzywam tych samych i wczsniej nie mialam nic podobngo. Czy konieczna jest wizyta u ginekologa nigdy jeszcze nie bylam.. nie mialam takiej potrzeby i troszke sie obawiam..

Gość irygacja
idź do apteki i poproś o dezynfekujący środek do irygacji pochwy, kup irygator i płucz pochwę

Gość _ZANIEPoKOJONA_
irygacja Ok.Dziekuje za informacje.

Gość --------------funcik funt-----
oj juz niue straszcie jej ze to grzybica.Tez tak mialam i okazalo sie ze to infekcja pochwy.Lekarz przepisal masc globulki i juz jest ok.Mozna naprawde czasami tutaj durnowatych komantarzy poczytac.Jak nie wiecie to nie straszcie ludzi.A ty autorko idz do lekarza bo tylko wtedy dowiesz sie co ci dolega.

Do Funt funcik: infekcja pochwy to wlasnie grzybica lub zakażenie bakteryjne, ewentualnie rzęsistek.

Gość madalena198
ja mam podobne objawy zaczerwienie i pieczenie juz to lecze lekarz przepisał mi masc na te zaczerwienie i glonulki na noc mam nadzieje ze mi mine a mam pytanko czy te problemy z pochwa moga miec jakiwes nastepstwa w pszyszłosći??np bezplodonosc ??:( prosze o odpowiedz

Gość kaśka 2
Dziewczyno to nie ma nic z tym wspólnego!!!!! Masz po prostu stan zapalny i tyle.Skoro byłaś u lekarza to co się martwisz na zapas.

Gość M.Tusia
Ja też mam to samo tylko, że jeszcze mam obfitą wydzielinę z pochwy o białawym zabarwieniu. Jeśli to grzybica lub infekcja a mam partnera to czy on także mógł się zarazić? I czy przez ta grzybicę/infekcję mogę mieć zaburzenia cyklu miesiączkowego?

Gość FiaFia
To nie musi byc grzybia, lecz stan zapalny, generalnie i tak jest koniczna wizyta u lekarza, bo to on po śluzie oceni, co to i jak zaradzić, ale jeśli chcesz na własną rękę, to możesz spróbować tantum rosa 2 razy dziennie irygację, która wypłuka zakażony śluz i poczujesz ulgę, powinno pomóc po 1-3dniach (szaszetak ok 3,5, irygator ok 9 zł)a do tego jakiś probiotyk, może być dopochwowy, np. lactovaginal lub doustny, np. prowag,( ok 20-30 zł) kuracje prowadzi się 10 dni, jesli to stan zapalny, to pomoże, ale jesli grzybiczne, konieczny jest lek na receptę, najczęsciej z metronidazolem, klotrimazolem, flukonazolem, flucytozyną (nie są drogie) a do tego dodatkowo irygacja i probiotyki

Gość evan
ja mam taki sam problem wybieram sie do ginekologa bo czuje za sama sobie nie poradze ....juz kiedys cos podobanego mialam w tydzien mi moja pani doktor mi wyleczyla ale tym razem jest gozej i czuje ze nie bedzie latwo jak dostane jakis spanialy lek napisze na tym forum

Gość karolinka15.94

Gość karolinka15.94
ja mam tez taki problem..... nie chce iść do lekarza.... bardzo sie boje mam 15 lat.... czy je bede musiala sie robierać????!!!!!!!:(:(:(:(

Gość clotrimazolum maść
kosztyje az 4 zł bez recepty,o grzybicy swiadczy swiąd ,pieczenia i bialawa wydzielina w stanie ostrym pezypominająca twarożek,wiem bo wielokrotnie przechodziłam dlatego mam clotrimazolum zawsze w łazience,jęsli macie partnera -on też musi sie leczyc bo infekcja będzie nawracać

Gość karolinka15.94
ja niedawno mialam angine i bralam antybiontyk czy to moze miec cos wspólnego czy jeśli zaczne leczenie clotrimazolem to nawet jeśli jest to cos innego to mi nie zaszkodzi??

Gość clotrimazolum maść
nioe zaszkodzi bo grzybica sie często rowija po braniu antybiotyków

Gość karolinka15.94
czyli narazie nie musze sie martwić wystarczy clotrimazol? i po sprawie?

Gość blanca chyba juz napisane
wyzej było że jest biała grudkowata wydzielina :ppowtarzasz się

Gość karolinka15.94
ok a jeśli to juz grzybica to lepiej iść do lekarza pierwszego kontaktu czy do ginekologa??

Gość karolinka15.94
i dokladnie w których miejscach powinnam smarować??? :(

Gość karolinka94.15
w domu mam tylko Clotrimazolum krem.... może być?? Wiem że zadaje bardzo duzo pewnie oczywistych pytan ale to pierwsze tego typu obiawy nigdy nie mialam problemów z miejscami intymnymi.... i bardzo sie denerwuje :(:(:(

Gość idz do lekarza
ale koniecznie!

Gość gosiag876
prawdopodobnie złapałas jakąs bakterie musisz isc do lekarza bez tego sie nie obejdzie bo domowymi sposobami nic nie zdziałasz