Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam powaznie

czy waszym zdaniem RAFALALA powinna miec prawo głosować czy nie ?

Polecane posty

Gość skoro ona moglaby to ludzie
w psychiatryku tez powinni miec takie prawo :o

Gość coś więcej powiedzcie
i o argumenty proszę a nie tylko-tak lub nie

Gość
w pytaniu nie było o argumentach... :/ no więc tak słyszałam że nie pozwolili rafalali głosować bo w dowodzie wygląda jak facet, a do głosowania przyszedł ewidentny drag queen ja na foto w dowodzie mam długie włosy. teraz mam króciutkie, noszę okulary i wyglądam czasem jak koleś. czyli inaczej niż na zdjęciu. więc teoretycznie mogliby mi zabronić głosować, bo mam nieaktualne foto w dowodzie. phi pogwałcono jego prawa, powinien się gdzieś odwołać. poza tym ten koleś to np do pracy chodzi normalnie. więc nie wiem czemu akurat do głosowania się odstawił

>>> Kuraiko - no ale w dowodzie [powinno być chyba aktualne zdjęcie, no nie? Skąd niby mieli wiedzieć, że on to on??? Jeśli zmienił (zmieniła) płeć to musi wymienić dowód, załatwić to sądownie i po sprawie. W innym przypadku każdy mógłby si podać za kogoś innego - przebrać, wymalować,... itp. i co komisja ma robić? DNA badać?

Gość
dowód jest ważny 10 lat, więc trudno żeby zdjęcie było zawsze aktualne :/ przez 10 lat można bardzo wiele zmienić w swoim wyglądzie. ja np nigdy nie robię zdjęć do dokumentów w okularach, chociaż niby powinnam bo okulary noszę na stałe :P słyszałam również o przypadku, że ktoś był totalnie niepodobny do siebie na zdjęciu w paszporcie, więc cofnęli go z granicy :/ oczywiście nie są to takie totalne zmiany, więc rozumiem że ci z komisji mieli zagwochę jak zobaczyli kolesia na obcasach, w makijażu i peruce. ale o ile się orientuję, on nie zmienił płci, tylko ubiera się jak kobieta, mówi o sobie jak o kobiecie, czuje się kobietą. wg mnie powinni go dopuścić do głosowania.

Gość
\"W środku okazało się, że jest problem. Komisja nie potrafiła stwierdzić czy osiemnastoletni Rafał w dowodzie to ja. Poproszono szefa komisji, który porównywał zdjęcie ze mną i też nie mógł podjąć decyzji. Argumentowałam, że nie przeszłam żadnej operacji plastycznej. Że nos, usta, policzki, podbródek jest ten sam. Że moja babcia głosuje z dowodem, w którym jest jej zdjęcie sprzed trzydziestu lat. I naprawdę nie jest do siebie na nim podobna. Przyszedł pan policjant i pani policjantka w cywilu. Oni widzieli podobieństwo, „ale przecież to może być mój brat bliźniak”. Za dużo wątpliwości, za duże ryzyko. Posypały się rady, żeby jak najszybciej zmieniła płeć i dowód. Wtedy nie będzie problemów\" no sorry na pierwszy rzut oka z twarzy widać że to facet, a że się trochę zmienił przez 8 lat.... każdemu kolesiowi po 18-stym roku życia jeszcze się rysy zmieniają...

Gość romka...
Ten facet nie zmienił płci. Uważam, że jeśli nie był podobny do faceta na zdjęciu - a z tego co wiem to nie był, to dobrze, że nie dopuścili go do głosowania. Poza tym facet ewidentnie usiłuje się wybić. A kim on jest? Ot, zwykły dragqueen z aspiracjami aktorskimi. Z tym że ludzie bardziej przychodzą do teatru na monolog faceta przebranego za kobietę niż na monolog jako sztukę. Czytaliście jego bloga?

Gość
no taaak, ale co do babci miał rację... ludzie mają zdjęcia w dowodzie sprzed kilkudziesięciu lat i co? uważam że ogólnie popełnił błąd przychodząc na głosowanie w kobiecym stroju. ale równie dobrze mógłby mieć długie włosy \"jako facet\", ileś tam kolczyków na twarzy, tatuaże i pewnie by mu dali zagłosować, bo przyszedł w spodniach :/

Gość romka...
kuraiko, on to zrobił celowo, tzn przyszedł tak ubrany. w międzyczasie niemiecka tv kręciła o nim program i dlatego to nagrali...wielki skandal, bo w zapyziałej polsce nie dają zagłosować dragqueenom:O

Gość
no wiem, że celowo :/ tzn wcześniej nie wiedziałam :P ale wyszło niestety na jego :/