Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem aniooolem

DO SPRZEDAJACYCH NA ALLEGRO!!!

Polecane posty

Gość jestem aniooolem

Mam wielka prosbe, chce wystawic rzecz i w opisie uwzglednic ze jesli ktos bedzie mial propozycje ceny to zeby napisal maila i ew moge wystawic opcje kup teraz. I w zwiazku z tym mam pytanie od str technicznej: powiedzmy ze trwa zwykla licytacja, sa 2 oferty kupna i ktos pisze mi na maila cene ktora mnie zadowala. I co wtedy mam zrobic? Wystawic opcje kup teraz i jak ta osoba kupi to juz? I tamte oferty odwolac czy jak? Nigdy tak nie robilam i nie wiem wiec pytam tutaj

Gość jestem aniooolem

Gość petiberek
Nie mozna dodac opcji kup teraz jak trwa licytacja. Nie mozna tez raczej bez waznego powodu odwoływac trwajacych ofert. Mozna najwyzej napisac w aukcji ze zastrzegasz sobie prawo do zakonczenia aukcji wczesniej jesli cena Cie zadowoli

Gość jestem aniooolem
ale wlasnie niektorzy tak robia, tylko nie wiem w takim razie jak skoro nie da sie dodac opcji kup teraz ze ktos daje konkretna oferte i konczy aukcje przed czasem. ktos musi taka kwote zalicytowac? nie rozumiem...

Gość jestem aniooolem
podnosze

Może i tak robią, ale jak ktoś zgłosi raz dostaniesz ostrzeżenie, aż w końcu zablokują Ci konto. Możesz dać licytacje od dużej sumy np 299zł i czekać na propozycje. Raczej nikt nie da takiej sumy tylko będzie pisał do Ciebie. Poza tym jest coś takiego jak aukcja prywatna. Wtedy nikt nie licytuje bez Twojej zgody i możesz sprzedać poza allegro bez płacenia prowizji...

Gość jestem aniooolem
Niw, tak kombinowac to nie chce. Myslalam poprostu ze z ta opcja kup teraz da sie zrobic legalnie i bez problemow. Zazwyczaj wystawam rzeczy od jakiekiejs ceny i daje opcje kup teraz, z tym ze ona znika przy pierwszej ofercie licytujacego

Gość kkkjjj
jesli ustawisz kup teraz + cene minimalna , to nie zniknie przey złozeniu pierwszej oferty , a dopiero po przekroczeniu minimalnej .

Gość jestem aniooolem
Ale gdy jest ustawiona cena minimalna to raczej ludzi zniecheca ;)

Gość lepiej daj bez ceny
minimalnej (BCM - dobrze dziala). Zacznij licytacje od jakiejs kwoty, a Kup Teraz jak chcesz dac to daj - wiadomo, wieksze od tej kwoty od ktorej startuje licytacja...

Gość jestem aniooolem
Macie jeszcze jakies rady zeby bylo duzo chetnych? Dokladny opis, wyrazne ladne zdjecia, schludna strona, niska cena poczatkowa, dobre komentarze... co jeszcze zacheca ludzi do kupna? Dlaczego niektorzy sprzedajac te sama rzecz maja kilka ofert a inni jedna? Bede wdzieczna za rady :)

Gość jestem aniooolem
Dam w tytule BCM :)

Gość jestem aniooolem
I czekam na propozycje, bo jestem poczatkujaca allegrowiczka

Gość zartujesz...
popros znajomych o pomoc :P

Gość jestem aniooolem
Slyszalam o tym sposobie ;) Troche nieuczciwe hehe

Gość zartujesz...
nieuczciwe jest podbijanie ze swojego drugiego konta... A ten sposob jest teoretycznie uczciwy :P poza tym nie chodzi tylko o podbicie ceny... ale tez o zwiekszenie zainteresowania. Jak ludzie widza, ze wiecej osob licytuje to sie bardziej rzucaja ;)

Gość jestem aniooolem
Wiem o tym. Wlasciwie ja sie bardziej rzucam na cos co nie ma ofert bo wydaje mi sie wtedy ze mam wieksza szanse wygrac i za nizsza cene ;)

Gość zartujesz...
ja robie tak samo ;) Ale co kraj to obyczaj ;)

Gość jestem aniooolem
Podnosze i czekam na rady ;)